Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »

Aktualizacja Firmware

Utworzony: 2009.11.15 20:22

Witam
Chcesz zaaktualizować swój odtwarzacz bez problemów i komplikacji ?
Odwiedź naszą stronę na której znajdziesz idalny sposób aktualizacji

http://www.aktualizacja.hardcore.pl

Zapraszamy

Utworzony: 2009.11.17 01:16

Witam, chciałbym chętnie skorzystać z Twojej propozycji i rady, ale zwyczajnie się na tym nie znam; lub znam na tyle mało, że mam obawy, co do poprawności czynności przeze mnie wykonanych. Krótko mówiąc - nie do końca rozumiem instrukcje: Twoją, Pentagramu i nie chcę narobić sobie problemów, zwłaszcza, że wczoraj odebrałem z serwisu Eona Cineo (teoretycznie nowy odtwarzacz MP4). Usterki jakie przedstawiłem serisowi skłoniły go do wymiany sprzętu, ale z firmwarem gorszym od tego, jaki prezentował poprzedni odtwarzacz. Wcześniejszy był kupiony w czerwcu (2.32), ten dostałem z 2.20 i nawet nie wiem, kiedy był wyprodukowany, bo nie ma daty, ani nawet plomby. Jaką więc mam pewność, że jest nowy?
Pomijając spekulacje, na razie wszystko działa, tylko... 2.20 po prostu mnie nie satysfakcjonuje; z czystego powodu różnicy (tapety etc.)
Dlatego chciałem zapytać fachowców tu na forum o pomoc. Jak dokładnie przeprowadzić aktualizację z 2.20 do 2.3 i z 2.3 do 2.31?
Nie chcę stracić tego Pentagramu, a zależy mi na nowym sofcie. Mogę prosić o pomoc?

Pierwsza przeszkoda -

1. Pobierz z www.pentagram.pl/wsparcie_techniczne narzędzie aktualizacyjne wraz z najnowszym plikiem Firmware 2.3x. - rozumiem
2. Zainstaluj Cineo Device Manager. - rozumiem
3. Umieść nowy plik SETUP.RKW w katalogu głównym Cineo. - w programie Cineo Device Manager czy w katalogu MP4 (np. L:)? i w jaki sposób - podłączyć kabelek?
4. Użyj opcji Ustawienia/Ustawienia systemowe/Aktualizacja Firmware. - rozumiem
5. Na pytanie Update? Wybierz YES. - rozumiem
6. Po zakończonej aktualizacji Cineo nie włączy się ponownie. - jak najbardziej :)
7. Podłącz Cineo do komputera. Po podłączeniu do komputera system będzie potrzebował wskazania lokalizacji sterownika. Znajduje się on w folderze instalacyjnym programu Cineo Device Manager (np. c:\Program Files\CineoDM\Rk27 Driver). - teraz napisane "podłącz), wcześniej miałem go odłączyć? Druga część polecenia niejasna dla mnie.
8. Po zainstalowaniu sterownika urządzenie będzie widoczne jako RK27 Rockchip USB Device. - rozumiem
9. Uruchom Cineo Device Manager. - jeszcze raz?
10. Wybierz najnowszy plik SETUP.RKW (ten sam, który umieściłeś w Cineo).
11. Naciśnij RESTORE.
12. Kliknij YES na każde pytanie (Uwaga! Wszystkie dane zapisane w Cineo zostaną utracone).
13. Po zakończonej aktualizacji player automatycznie się włączy.

Może ktoś napisze przejrzystą instrukcję?

Utworzony: 2009.11.17 07:32 Zmieniony: 2009.11.17 07:49

Po pierwsze Przejrzystą instrukcje znajdziesz na mojej stronie aktualizacja.hardcore.pl

Po drugie soft 2.32 JEST TYLKO W ODTWARZACZACH Z SERJI GOLD !!!!! Musiałeś mieć wersje 2.31 bo jeżeli jesteś pewien że miałeś 2.32 a dostałeś 2.20 to to są różne odtwarzacze.
( Jak masz PENTAGRAM Eon Cineo GOLD P 5119 , to jego nie da się aktualizować , więc nie będe mógł ci pomóc )

Wykonaj aktualizację opisaną na mojej stronie a gwarantuję ci poprawność działania twojego odtwarzacza

Pozdrawiam

Utworzony: 2009.11.17 12:18

Jestem przekonany, że miałem w Eonie Cineo P 5116 fm 2.32! Pamiętam dokładnie. Jest na forum nawet mój wpis: http://forum.pentagram.pl/discussion/501/eon-cineo-fm-232/#Item_23
Pomijając to, można gdzieś sprawdzić w plikach datę produkcji?

Utworzony: 2009.11.17 12:25

Dobrze, zajmijmy się zatem aktualizacją z 2.20 do 2.3
Który sposób wybrać: Twój czy ten pentagramowski?

Utworzony: 2009.11.17 13:20

Sposób pentagrama najczęściej zawodzi , co widać na forum ( tzn. ludzie się skarżą ) Mój sposób jest lepszy i gwarantuje 100% poprawności .
Na mojej stronie masz wszystko dokładnie napisane .

Utworzony: 2009.11.17 16:00

zrobiłem twoim sposobem, ale nie udało się wgrać nowego softa. Co więcej po formacie nie wykrywa MP4 wogóle. Nie mam pojęcia co teraz zrobić. Gdzieś czytałem o jakichś rejestrach, które trzeba usunąć, ale zupełnie się na tym nie znam. Proszę o pomoc.

Utworzony: 2009.11.17 19:56

Po naszej rozmowie na gg wyszło że ty robiłeś błąd ( podwójny format ) , ale już wszystko ok.

Utworzony: 2009.11.17 19:59

Tak, udało mi się po trudach odnaleźć dysk, zainstalować sterowniki i przeprowadzić aktualizację do 2.31. Dlatego sposób, jaki umieścił autor jest poprawny i działa. Zwracajcie uwagę na dopięcia kabelków usb i dokładnie krok po kroku wykonujcie czynności.
Dopiero teraz widzę diametralną różnicę pomiędzy 2.20 a 2.31. Nie ma szumów, to najważniejsze. Reszta w porządku. MP4 działa poprawnie. Dzięki za pomoc.

Utworzony: 2011.06.17 20:21

chyba mam podobny problem. otóz moj eon po właczeniu nie czyta nic. wyswietla sie komunikat brak plików. w informacji systemu jest ze mam soft 2.32 a nie mam golda tylko cineo. pozatym formatowałem odtwarzacz. czy jest na to jakaś rada\? po wgraniu pliku setup.rkw eon takrze go nie widzi