Kategoria: Nawigacja GPS »
Pentagram Nomad 35 P 5230 - dodatkowe menu [Automapa/Windows/Narzędzia]
Tempak
Member
Utworzony: 2010.02.26 21:15 Zmieniony: 2010.03.01 22:59
dobromi: czy wyłączyłeś konwersję plików w ActiveSync? Jeśli nie - wróć do manuala, który opisuje właściwą konfigurację ActiveSync.
spokogosc: moderator ma rację. Sprawa na osobny wątek. Poza tym nie bardzo jestem pewien do końca o co Ci chodzi, ale zakładam, że mapa Polski może nie obejmować morza Bałtyckiego. Czy aktualizacja Navigo to zmieni - wątpię. GPS powinien jednak Cię zlokalizować. Może jakieś inne oprogramowanie do nawigacji z mapą Europy pokaże Ci na mapie gdzie jesteś w takiej sytuacji.
spokogosc: wszystko zależy od metody aktyualizacji Navigo jaką wybierzesz. Jeśli domyślnym aktualizatorem (który jak wiadomo nieco nawala) to najpier zaktualizuj Navigo, potem wgraj dodatkowe menu. Ale jak zrobisz na odwrót to po prostu po zaktualizowaniu Navigo przegraj jeszcze raz sam katalog MobileNavigator zastępując istniejące pliki. Instalacja AM - nie ma zupełnie znaczenia, czy zrobisz ją przed czy po czymkolwiek. Co do dostosowywania menu do własnych potrzeb - proszę bardzo, ale żeby była jasność nie supportuję modyfikowanych menusów, ani też nie mam specjalnie czasu prowadzić za rękę co i jak.
Tempak
Member
Utworzony: 2010.03.01 22:57 Zmieniony: 2010.04.10 21:49
- możliwość uruchamiania iGO Amigo i MapyMap
- aktualizacja CorePlayera, UKEditora, SpreadCE
- nowe narzędzia: VLC Media Player, FoxitReader, ChronoGPS, PocketArtist, Hibernate, MiniGPSLite, TextEditCE
- gry mają swój własny katalog 'Games' (przedtem były w katalogu Tools), który może być umieszczony w /ResidentFlash lub /SDMMC
- sporo nowych, sprawdzonych gier (gry komercyjne celowo dołączone są w wersjach demo/trial/shareware)
- dodanie do manuala procedury deinstalacji dodatkowego menu
- usunięcie narzędzia 'On-Screen Keyboard v2.32' z uwagi na małą przydatność
- drobne korekty niektórych ikon, szybsze przejścia pomiędzy menu
Z powodu zamieszczenia nowych gier paczka z dodatkowym menu urosła do 140MB.
Link do instrukcji instalacji od zera lub aktualizacji z dowolnej poprzedniej wersji dodatkowego menu:
(Linki usunięte z powodu wypuszczenia wersji 1.5 menu Tutaj)
Link do dodatkowego menu v1.4:
(Linki usunięte z powodu wypuszczenia wersji 1.5 menu Tutaj)
Nowe screeny:
Tempak
Member
Utworzony: 2010.03.01 23:26
cywil
Member
Utworzony: 2010.03.04 13:15
Tempak
Member
Utworzony: 2010.03.04 16:30 Zmieniony: 2010.03.04 16:30
cywil
Member
Utworzony: 2010.03.04 17:28
Tempak
Member
Utworzony: 2010.03.04 19:36
cywil
Member
Utworzony: 2010.03.05 11:28
Tempak
Member
Utworzony: 2010.03.05 16:49
piotrpw80
Member
Utworzony: 2010.03.06 00:00
Tempak
Member
Utworzony: 2010.03.06 09:01 Zmieniony: 2010.03.06 09:15
Wystarczy podłożyć odpowiedni program w ścieżkę przeszukiwań oryginalnego menu, aby to uruchomiło coś innego. Na sczęście zanim menu uruchamia oryginalne, niepodmienialne składniki z \Windows, wcześniej szuka ich np. w katalogu \ResidentFlash\Media\.
Pisałem na ten tamatu tutaj.
W Twoim przypadku najlepiej napisać banalny skrypt, który uruchomi AM z karty SD. Poniże załączyłem takowy. Wystarczy jak wypakujesz zawartość zipa do /ResidentFlash i gotowe. Aby przywrócić poprzedni stan rzeczy po prostu usuń katalog Media z /ResidentFlash.
piotrpw80
Member
Utworzony: 2010.03.08 18:57
cywil
Member
Utworzony: 2010.03.09 10:59
Tempak
Member
Utworzony: 2010.03.09 19:07 Zmieniony: 2010.03.09 19:19
Wracamy do głównego menu, klikamy na dole Mapa. Po wyświetleniu mapy w lewym dolnym rogu widać stan naładowanai baterii oraz siłę sygnału z satelitów. Na przykładowym screenie widać, że jest zerowa. Kilkając w te wskażniki otwiera się nam menu, w którym klikamy na dole GPS i pojawia się ładny obrazek z satelitami. Jeśli w zaznaczonym polu jest szaro to znaczy że odbiornik nie złapał jeszcze fixa.
Poniższe obrazki pokazują stan po złapaniu fixa.
W razie problemów tutaj masz manual, również po Polsku.
KCN
Member
Utworzony: 2010.03.13 14:28
Mam pytanko odnośnie funkcji "minimalizacji" w AM.
Uruchamiając AM poprzez menu (aktualnie mam wersje 1.3, ale to nie ma zapewne nic do rzeczy) chcąc np. zmienić jasność ekranu, trzeba cofnąć się do startowego menu i wykonać to w opcji "system" -> "podświetlenie". Niestety "minimalizacja" nie działa i konieczne jest wyłączenie AM i dopiero wówczas zmienić jasność.
Czy jeśli uruchomiłbym AM z poziomu startowego menu, podmieniając skrót np. za Ebook'a minimalizacja zaczęła by działać czy nie ma to żadnego znaczenia?
A może tylko u mnie tak jest?
Z góry dzięki za pomoc.
Tempak
Member
Utworzony: 2010.04.10 21:46 Zmieniony: 2010.04.10 21:47
- możliwość uruchamiania TomTom Navigator oraz KaMap
- wyłączanie narzędzia MioTool po kliknięciu w jego ikonę gdy jest uruchomiony
- nowe narzędzia: DeviceManager, DivxPlayerCE, PocketDivx, MobilePencil, JZPaint
- przeniesienie Windows Media Playera 9 do narzędzi uruchamianyzch w obecności pulpitu WinCE
- usunięcie narzędzia SSnap z uwagi na małą przydatność
Link do instrukcji instalacji:
Link1
lub
Link2
Link do dodatkowego menu v1.5:
Link1
lub
Link2
Nowe screeny:
Tempak
Member
Utworzony: 2010.04.10 22:00 Zmieniony: 2010.04.10 22:01
Wysłany przez: KCNWitam.
Mam pytanko odnośnie funkcji "minimalizacji" w AM.
Uruchamiając AM poprzez menu (aktualnie mam wersje 1.3, ale to nie ma zapewne nic do rzeczy) chcąc np. zmienić jasność ekranu, trzeba cofnąć się do startowego menu i wykonać to w opcji "system" -> "podświetlenie". Niestety "minimalizacja" nie działa i konieczne jest wyłączenie AM i dopiero wówczas zmienić jasność.
Czy jeśli uruchomiłbym AM z poziomu startowego menu, podmieniając skrót np. za Ebook'a minimalizacja zaczęła by działać czy nie ma to żadnego znaczenia?
A może tylko u mnie tak jest?
Minimalizacja AM istotnie nie działa, ponieważ nie ma uruchomionego pulpitu Windows. Jeśli będziesz uruchamiał ją zamiast e-book'a nic się w tej kwestii nie zmieni. Minimalizacja działa tylko gdy załadowany jest pulpit, czyli przykładowo, gdybyś uruchomił ją z drugiego menu narzędzi (np. za pomocą Total Commandera), wtedy by się zminimalizowałą, tyle że aby ją przywrócić musiałbyś uruchomić ją raz jeszcze lub użyć np. narzędzia ITaskMgr, bo nie widać po prostu na dole windowsowego paska, z którego mógłbyś AM przywrócić. Gdybyś uruchomił AM ze zwykłego pulpitu WinCE - wtedy byłoby normalniej. Rozwiązanie widzę proste - mały skrypt, który by uruchamiał pulpit przed AM. Tyle że musiałbym zostawić moje menu tak abyś mógł potem przywrócić okno aplikacji, klikając drugi raz w ikonkę uruchamiającą AM. Wada - trochę pamięci allokowałoby moje menu, a aktualnie menu po włączeniu AM jest wyłączane. Jeśli Ci to baardzo przeszkadza coś wymyślę, jeśli nie - odpuszczam.
zambiku
Member
Utworzony: 2010.04.16 09:22 Zmieniony: 2010.04.16 10:34
Ma ktoś Auto Mapę na to urządzonko i może się podzielić?
Proszę o info.
P.s.
Zainstalowałem to nowe menu ver 1.5 i jak wejdę w winCE to później nie ma w menu start opcji "zamknij" jest tylko uśpij, co robić?
[Acmon] Zapraszam do lektury regulaminu. Program możesz nabyć np. http://www.automapa.com.pl/?PEI=10994&lng=PL
Tempak
Member
Utworzony: 2010.04.16 16:36
- przytrzymać dłużej przycisk wyłącznika urządzenia - będzie jakbyś uruchomił "zamknij"
- uruchomić program \ResidentFlash\Tools\Off.exe jeśli chcesz wyłączyć nawigację programowo
- uruchmić program \ResidentFlash\Tools\Restart.exe jeśli chcesz programowo zrestartować nawigację
zambiku
Member
Utworzony: 2010.04.18 01:15
A możesz dodać do tego przycisk "Narzędzia" ?
Tak aby mozna było wybrać jedną z dwóch nawigacji lub te bajerki które weszły z wersją 1.5 ???
cytat---------------------------------------
whitesea: Zrobione. Dodatkowe menu, bez narzędzi, pozwalające uruchomić Navigo (menu po lewej) gdy nie ma karty SD oraz Navigo lub AM, gdy jest karta (menu po prawej). Wystarczy rozpakować i przegrać do katalogu \ResidentFlash zastępując wszystkie pliki.
navam
* NAVAM.jpg
* NavigoLubSDMMCAMiNavigoByMST.zip
cytat---------------------------------------
Tempak
Member
Utworzony: 2010.04.18 08:45 Zmieniony: 2010.04.18 08:46
Wystarczy rozpakować NavigoLubAMiNavigoWithToolsForMenu15ByMST.zip i przegrać do katalogu \ResidentFlash zastępując plik "MobileNavigator.mscr". Działa tylko z wersją menu 1.5.
petarda
Member
Utworzony: 2010.05.02 11:32
Lesnicki76
Member
Utworzony: 2010.05.09 20:44
Masz możliwość przerobienia Menu głównego??
Dokładnie chodzi mi by zamiast ikony " NAWIGACJA" było pisane np. "NAVIGO" oczywiście uruchomienie!!
np. ikona "MUZYKA" zmienić na uruchomienie "AUTOMAPA"
ikona "VIDEO" zmienić na np... "MAPAMAP" ??
Wiem że można zastosować twoje podmenu wystawione na forum ale nie lepiej by było przerobić coś w głównym menu?? Nie każdy używa GPSa do odsłuchania muzy czy też oglądania filmów więc może warto nad tem pomyśleć...
Tempak
Member
Utworzony: 2010.05.09 21:53 Zmieniony: 2010.05.09 21:55
chojny
Member
Utworzony: 2010.05.16 20:11
Z karta i bez karty mam tylko lewe menu
Tempak
Member
Utworzony: 2010.05.17 22:09