Kategoria: Nawigacja GPS »
Nawigacja P 5210 problem z bateria
Od 1 do 4 z 4
rzepas
Member
Utworzony: 2009.11.29 14:14 Zmieniony: 2010.03.12 14:54
Mam pytanie niedawno zakupiłem P 5210 z automapa wszystko ładnie pięknie tyle że po 1 godzinie użytkowania bateria jest na 0. Formatowałem ja tzn. 4 razy ładowanie na full i potem na 0 itp. Z tego co czytałem jest to 1100 akumulator i chciałem się spytać czy jest możliwość dokupienia czegoś mocniejszego do niej i jak tak to gdzie ?
Druga sprawa dotyczy również nawigacji nie wiem czy ktoś spotkał się z takim problemem że jak działa nawigacja to przy działającym równocześnie radiu CB słychać "trzaski i zniekształcenia" w CB oczywiście. Natomiast po odłączeniu nawigacji wszystko jest ok.
Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam
RR
Druga sprawa dotyczy również nawigacji nie wiem czy ktoś spotkał się z takim problemem że jak działa nawigacja to przy działającym równocześnie radiu CB słychać "trzaski i zniekształcenia" w CB oczywiście. Natomiast po odłączeniu nawigacji wszystko jest ok.
Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam
RR
Alojzy
Member
Utworzony: 2009.11.29 14:55
jeśli chodzi o baterie to czas jej działania jest raczej nie sprecyzowany zbyt dokładnie, moja zabawka tez działa koło godziny, no może godziny z malutkim hakiem i niema się co irytować tym faktem, bo zabawki za prawie 2000 zeta maja podobny czas działania na baterii, ewentualnie nie dużo dłuższy
a jeśli chodzi o cb radio to powiem ze nie posiadam takiego ... ale ... kiedyś dawno temu miałem problem ze zwykłym radiem w samochodzie, w momencie kiedy włączałem gpsa wszystko było ok, ale jak podłączałem go do gniazda zapalniczki okazywało się ze radio traciło 90% stacji, a te które zostawały ledwo działały, szumy trzaski itd ,,, łaziłem po sklepach i dogadywałem się z sprzedawcami zasilaczy które pasowały do tego gpsa, gadka była prosta, jak zasilacz będzie ok to go kupie, zanim trafiłem dobry zasilacz przetestowałem chyba z 5-6 sztuk, i w końcu się udało ... kosztował chyba 20 zeta
a jeśli chodzi o cb radio to powiem ze nie posiadam takiego ... ale ... kiedyś dawno temu miałem problem ze zwykłym radiem w samochodzie, w momencie kiedy włączałem gpsa wszystko było ok, ale jak podłączałem go do gniazda zapalniczki okazywało się ze radio traciło 90% stacji, a te które zostawały ledwo działały, szumy trzaski itd ,,, łaziłem po sklepach i dogadywałem się z sprzedawcami zasilaczy które pasowały do tego gpsa, gadka była prosta, jak zasilacz będzie ok to go kupie, zanim trafiłem dobry zasilacz przetestowałem chyba z 5-6 sztuk, i w końcu się udało ... kosztował chyba 20 zeta
marekamc
Member
Utworzony: 2009.11.29 18:25 Zmieniony: 2009.11.30 14:14
Wątek o zakłóceniach już był na tym forum. Z tego co pamiętam dokupienie ładowarki firmy HAMA załatwiło sprawę. Trzeba poszperać.
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2009.11.30 11:55
Wysłany przez: rzepasDruga sprawa dotyczy również nawigacji nie wiem czy ktoś spotkał się z takim problemem że jak działa nawigacja to przy działającym równocześnie radiu CB słychać "trzaski i zniekształcenia" w CB oczywiście.
http://forum.pentagram.pl/discussion/889/instalacja-roznych-systemow-nawigacji-igo8-na-5220/#Item_6
Od 1 do 4 z 4