Kategoria: Sieci i komunikacja »
Wi-fi PCI p6121-L6 wolne uruchamianie windowsa
Od 1 do 7 z 7
Ponty
Member
Utworzony: 2009.12.08 22:26 Zmieniony: 2009.12.08 22:33
Witam. Mam mały problem z uruchamianiem się windowsa xp po zamontowaniu karty sieciowej Pentagram Wi-fi PCI p6121-L6. Mianowicie po uruchomieniu się systemu przez okło 3 minuty muszę czekać aż pokarze mi się ikonka sieci wi-fi na pasku tray, dopiero wtedy mogę wejść do ustawień systemu bądź uruchomić neostrade.
- Czy można coś zrobić aby nie trzeba było czekać tyle czasu?
- Czy jest to wina sterownika lub ustawień sieci?
Miałem zamontowana kartę D-linka i nic takiego się nie działo.
Na razie używam karty do łączenia się z drukarka po wi-fi jednak niedługo zamierzam połączyć 2 komputery przez ruter.
Proszę o pomoc w tej sprawie.
Pozdrawiam
- Czy można coś zrobić aby nie trzeba było czekać tyle czasu?
- Czy jest to wina sterownika lub ustawień sieci?
Miałem zamontowana kartę D-linka i nic takiego się nie działo.

Na razie używam karty do łączenia się z drukarka po wi-fi jednak niedługo zamierzam połączyć 2 komputery przez ruter.
Proszę o pomoc w tej sprawie.
Pozdrawiam
faragorn5
Member
Utworzony: 2009.12.09 09:29
Sterownik możesz zmienić to na pewno nie zaszkodzi, tu masz link do sterownika ktoś wrzucił http://forum.pentagram.pl/discussion/1137/pentagram-hornet-wifi-pci-p-6121l6--windows-7-x64/#Item_0
Pobierz wszystkie aktualizacje do systemu.
Pobierz wszystkie aktualizacje do systemu.
Ponty
Member
Utworzony: 2009.12.09 18:14
Niestety aktualizacja sterownika nic nie pomogła.
Posiadam Win XP z service packiem 2. Wydaje mi się ze karta sieciowa coś skanuje może szuka dostępnych sieci lub komputerów. próbowałem wyłączyć niektóre opcje we Właściwościach połączenia sieciowego jednak nic to nie dało. Wysłałem zapytanie do serwisu pentagrama na Polskę może oni coś zaradzą. Jak tylko się coś dowiem będę was informował na forum.
Posiadam Win XP z service packiem 2. Wydaje mi się ze karta sieciowa coś skanuje może szuka dostępnych sieci lub komputerów. próbowałem wyłączyć niektóre opcje we Właściwościach połączenia sieciowego jednak nic to nie dało. Wysłałem zapytanie do serwisu pentagrama na Polskę może oni coś zaradzą. Jak tylko się coś dowiem będę was informował na forum.pagala
Member
Utworzony: 2009.12.10 11:34
Skanować może, ale to nie trwa tyle a po za tym sterownik i jego utility było by już uruchomione, inna opcja to jeszcze w tle trwa uruchamianie czegoś na przykład antywirusa, jakiegoś programu. Najlepiej jak byś użył jakiegoś monitora procesów.
arek16lca
Member
Utworzony: 2010.01.23 15:35
Witam.Mam taki problem ze wczoraj kupilem router i te 2 karty sieciowe p6121-l6 i na drogim kompie wogole sie nie che poloczyc i interntem co sie dzieje;( i jeszcze przez to strasznie mi zamula kompa wlacza sie chodzi doslownie 2min i bum zwiecha i nic nie chodzi;/ Prosze o jakakolwiek pomoc z gory dziekuje
Skywalker
Member
Utworzony: 2010.11.01 20:46 Zmieniony: 2010.11.01 20:47
Witam,
Mam ten sam problem, co założyciel tematu, lecz dotyczy on karty na PCI tj. modelu P6121-L5.
Proszę o radę jak usunąć ten problem.
Pozdrawiam
Edit.WinXP SP3.
Mam ten sam problem, co założyciel tematu, lecz dotyczy on karty na PCI tj. modelu P6121-L5.
Proszę o radę jak usunąć ten problem.
Pozdrawiam
Edit.WinXP SP3.
golik
Member
Utworzony: 2010.11.03 10:53
Inny system - inny komputer, inny sterownik od tego zacznij.
Od 1 do 7 z 7