Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »

Vanquish VOLT P 5103 - sugestie dotyczące aktualizacji firmware'u

Utworzony: 2010.08.28 21:36

Hej,

Czy wiadomo jak wygląda sprawa tarkotania transmitera? Mieliście to obadać, a jak dotąd nie ma żadnego info.

Druga sprawa to powracające sortowanie w folderach.
Z drobnych spraw to przydałaby się opcja dodawania do ulubionych w trakcie odtwarzania (ktoś o tym pisał wcześniej) i usuwania (nie każdemu chce się przeszukiwać za pomocą opcji Eksplorator).

Mam nadzieję, że przez wakacje/urlopy odpoczęliście i macie siły do pracy nad nowym softem:)
Pzdr

Utworzony: 2010.09.01 17:41 Zmieniony: 2010.09.01 17:42

Witam
ACMON błagam pomóż mi i wielu innym nie zależy na baterii ale to kalectwo transmiter totalne zero bassu same wysokie tony EQ ustawilem maxymalnie na bass i nic, soft loud jedyne co dał to ból uszu bo z muzyki robi sieke na wysokich tonach perkusji to nie słychać wcale zlituj się powiedz choćiaż który soft wgrać? Dziś kupiłem ten sprzęt i dziś chciałem zarelamować ponieważ trzeszczy i po chwili terkocze.Zapłace za software z basem gdybym wiedział że to sam syczek to bym nie kupował chętnie zamienie sie z kimś na starą wersję transmitera w której był jakiś bass.
Pozdrawiam

Utworzony: 2010.09.01 18:12

Poza tym miałem wersje softu 6.384 czy to normal czy loud?
Gdzie teraz szukać tego softa bo wgrałem starszą wersję 5.362 nadal trzeszczy na każdym radiu z bliskiej odległości jaki i dalszej po chwili terkocze i tak co jakiś cza terkocze a firma pentagram milczy.
Czemu soft w wersji 6.384 nie został udostępniony???

Utworzony: 2010.09.01 18:56

Terkotanie występuje chyba w większości Voltów, niestety u mnie też, ale żadna z dostępnych wersji softu nie usunęła tego problemu :( Mam nadzieję, że jesienią to się zmieni, jak programiści przysiądą do kompów i wezmą się za robotę.

Utworzony: 2010.09.01 19:15

A gdzie wersja 6.384 ? ja taka miałem jak kupiłem.
Moje hasło to "OLAĆ BATERIĘ LICZY SIĘ JAKOŚĆ DZWIĘKU" zrzekne się gwarancji na koszt softa który będzie transmitował bass bez trzeszczenia niech zwiekszą moc kosztem baterii napiszą żę wgranie softa na własną odpowiedzialność itd.

Utworzony: 2010.09.02 16:56

Serwis męcz od tego jest.

Utworzony: 2010.09.02 19:19 Zmieniony: 2010.09.02 19:39

A czy da się zainstalować soft od A10?? tam coś kminili z eq itd, ale wtedy utrata gwary: (

Mógłby ktoś zrobić zestawienie tego wszystkiego co trzeba zrobić w volt od poprzedniej wiadomości z aktualizacją, gdyż sortowanie to nie jedyny błąd który należy poprawić:P

Utworzony: 2010.09.02 22:14

Serwis to ma w nocie co piszemy ważne że sprzedali badziew straciłem 140zl i leży na półce piszczyk obecnie transmituje zwyklym transmiterem za 20 zł nie trzeszczy bez bajerów ale za to bass i muzyka jest muzyką a nie sykotem dziadoskim kupiłem wolta z myślą o przewijaniu setów ale co po tym jak kaleczy słuch:( Moderatorzy pomocy udostępnijcie jakiś konkretny soft co komu po EQ i żywotnej baterii jak nie ma bassu:(

Utworzony: 2010.09.03 09:06 Zmieniony: 2010.09.03 10:11

Wysłany przez: czarnyMógłby ktoś zrobić zestawienie tego wszystkiego co trzeba zrobić w volt od poprzedniej wiadomości z aktualizacją, gdyż sortowanie to nie jedyny błąd który należy poprawić:P

Zestawienie jest zrobione i cały czas trwają prace nad poprawkami włącznie z transmiterem (potwierdzenie dostałem od PM odsługującego linię mp3/mp4).

@ree spróbuj na razie z pierwszymi wersjami fw umieszczonymi na forum i innym odbiorniku radiowym (ustaw wszystko na normal w odtwarzacz i sprawdź zachowanie po korekcji parametrów w radioodbiorniku). Jeżeli będzie bez zmian to opisz "dokładnie" problem i wyślij do serwisu MMV, zdalnie pomoc techniczna nic nie poradzi.

Utworzony: 2010.09.05 11:23

Acmon to ja poprosze o swojego softa 6.384 w wersji loud udostepnij, jednak te stare sa do niczego zgloszenie do mmv wyslalem tydzien temu i zadnej odp:( jeszcze raz oddam do sklepu i niech tam sie martwia sprzedali mi bubel ktorego nie uzywam:(

Utworzony: 2010.09.06 15:16 Zmieniony: 2010.09.07 10:06

Wersja 5.384 i 5.385 są identyczne (celowo ustawiane są inne numery żeby było można łatwo zidentyfikować wersję) różnica sprowadza się do innych ustawień i 5.384 jest w wersji normal a 5.385 loud

http://download.pentagram.eu/pl/sterowniki/multimedia/pentagram/mp3/Vanquish_VOLT_firmware_v5385_loud.zip

Wysłany przez: reezgloszenie do mmv wyslalem tydzien temu

Wyślij mi na PW na jakie dane było to zgłaszane sprawdzę co się z tym stało w MMV.

Edycja: Poprawione oznaczenie wersji. Wersji 6.xxx nie było.

Utworzony: 2010.09.06 16:47

Moje sugestie dotyczące aktualizacji (jeśli było usuńcie posta):
- przydały by się oddzielne ustawienia SRS' ów, tzn., że dla ustawienia EQ na Rock, ustawić jakieś "odpowiednie" SRS' y, a dla np.: Grunge ustawić inne SRS' y. Mam nadzieję, że zostałem zrozumiany.

- tan basik w transmiterze.
Chwilowo to wszystko. Mam nadzieję, że uda się to wprowadzić. :bigsmile:

Utworzony: 2010.09.06 21:47

Ok Tylko że podałeś link do ver.5385loud wgrywam i w info mam 5.385 a miałem tam 6.384 więc jak to może być to samo?Te wszystkie EQ i inne ustawienia są nic nie warte no chyba że ktoś słucha skrzypiec i tym podobnych instrumentów nie mających niskich tonów ja uwielbiam perkusje a na tym transmiterze dzwięk jest płaski bass jedynie posykuje glośniej doprowadzając do szału;) Poszukuję transmitera z bassem dla mnie liczy sie dżwięk a nie bajerki.Absolutnie bym tego nie kupił gdybym wiedział teraz mam rekwizyt za 140zł

Utworzony: 2010.09.07 09:59 Zmieniony: 2010.09.07 09:59

Mój błąd chodziło oczywiście o wersje 5.384 i 5.385 wersji zaczynających się na 6 nie było. W nowuch wersjach dodawana jest wyłącznie numeracja po 5.xxx.

Utworzony: 2010.09.07 21:46

Hmm domyślałem się że się wyprzesz istnienia softa 6.384 dla tego zrobiłem zdjęcie transmitera z widoczną na ekranie wersją softu;) Dowód istnienia w załączniku;) Widać wyraźnie razem z brudkiem hehe::D Teraz chciałbym odzyskać swojego softa za którego słono zapłaciłem kupując to syczadło.

Utworzony: 2010.09.07 21:49

Acmon bez urazy ale albo jesteś pionkiem pentagramu i oni Ci nic nie mówia tylko każa zagadywać ciekawskich na forum albo sciemniasz kryjąc nową wersje softu 6 ?Tak czy siak bassu tam nie ma chba że jest jeszcze tajna wersja softu 6.385loud;))) dla znajomych i wtajemniczonych posiadająca bass kosztem baterii itp. zawsze coś za coś.

Utworzony: 2010.09.07 21:55

Ps. Acmon oddam na Ciebie wszystkie "glosy" punkty w zamian za bassik w sofciku;) dam sobie spokuj jak uda mi się to komuś odsprzedać bo serwis się tego nie czepi naprawić terkota jak jest 10'C ale jak ktoś trzyma w ręku to się nie kapnie;)

Utworzony: 2010.09.09 12:09

Wersji 6.xxx = 5.xxx pomylono oznaczenia przy programowaniu kości pamięci, za co przepraszam. Wersje 6.xxx i 5.xxx są identyczne.

Utworzony: 2010.09.15 00:37 Zmieniony: 2010.09.15 00:38

Witam serdecznie
Czy mozna w nowej aktualizacji oprogramowania dodac opcje funkcjonalnosc
1 Nagrywany plik miał niegraniczoną wielkosc np nagranie ponad 1 godzine bez dzielenia plikow na mniejsze
2 zamiast ikonki baterii ikonka % naładowania lub czas jaki mamy do rozladowania
3 alfabetyczna segregacja plikow

Kiedy jest spodziewana aktualizacja oprogramowania do mp3 ?

Utworzony: 2010.09.22 20:16

Mp3 często pokazuje inny tytuł niż się słucha zawsze wtedy przy wracaniu do odtwarzania lub rozświetlaniu ekranu jest krótka zwiecha, wiem że to co pisze nie ma i tak pewnie sensu, ale nadzieja jeszcze we mnie żyje że w końcu dokończycie tą mp-trójkę!, wcale nie jest to taki tani sprzęcik i powinien spełniać jakieś normy. chcę obniżyć wysokie częstotliwości w tej mp trójce ale się nie da, eq trzeba poprawić, ale kiedy?
Odpowiedz Acmon czy będzie jakakolwiek, kiedykolwiek aktualizacja jeszcze do tej Mp3 bo jak na razie unikasz odpowiedzi, jeśli nie, to powiedz, wtedy będę wiedział co mam robić.

Utworzony: 2010.09.23 14:41

czarny, tak jest jesli sie uzywa karty. z wbudowanej pamieci wznawianie jest okey. co nie zmienia faktu, ze masz racje.
wejscie w menu przy graniu z karty i player wznawia granie od nagrania w ktorym zostal wlaczony...
praktycznie kart pamieci nie ma po co uzywac. ten slot to marketingowa fikcja - uzytecznosc praktycznie zerowa.

Utworzony: 2010.09.23 14:59

nie mam karty pamięci, czy napisałem gdzieś że ją mam?

Utworzony: 2010.09.23 22:05

Jeszcze nie daliście sobie spokoju z ta tandeta poprostu nabajerowany niskiej klasy sprzęt Acmon dla zmyły coś tam zagaduje ale z boobla nie da sie nic zrobić nawet softem elektroniki nie poprawia, moj volt leży na półce w sklepie nikt nawet o niego nie spyta kasa przepadła:(nie chce psuć reklamy ale ten rupieć popsuł mi nerwy.I co że oled to nie telewizor ma nam extra grać a dzwięk jest naprawdę dziadowski transmiter to chwyt poprawiający sprzedaż . Czy ktoś mnie skrytykuje?

Utworzony: 2010.09.24 14:38

czarny: u mnie bez karty wznowienie dziala prawidlowo, najnowsze FW
ree: dzwiek nie jest zly z playerka. z transmitera jest fatalny. raz sprobowalem i dalem sobie z transmiterem spokoj.

Utworzony: 2010.09.24 20:34

Jestem skazany na ten odtwarzacz kupiłem go zaraz jak był nowością, używam go codziennie , takie rzeczy się dzieją jak przywieszanie i pokazywanie innego tytułu, czasu niż odtwarza, albo wybieram w folderze piosenkę, a włącza mi się inna z tego folderu, acmon nie odpowiada czyli nowego softu już nie zobaczymy, dobrze wiedzieć, też mam lekcję aby nie kupować nie sprawdzonego sprzętu mniej popularnych marek:), a mogło być tak pięknie.

Utworzony: 2010.09.26 12:15

Witam,
Kiedy planowane jest oddanie użytkownikom nowego oprogramowania?
Największymi problemami w odtwarzaczu moim zdaniem są:
- bardzo długie ładowanie karty przy włączaniu (opcja wczytywania karty dopiero gdy chce się z niej korzystać byłaby przydatna, dobre byłoby też wczytywanie jej w tle nawet jeśli dużo wolniej ale nie wiem czy to możliwe)
- częste wyświetlanie niewłaściwej nazwy pliku po włączeniu
- dziwne terkotanie przy transmitowaniu
- odtwarzacz nie znajduje w niektórych opcjach w ,,Muzyce" plików z karty

Zależałoby mi na opcji wyboru folderów które odtwarzacz będzie odgrywał w kolejności tak żeby odtwarzał np. folder ,,a" potem pominął ,,b" i ,,c" i odgrywał folder ,,d" po czym inne z listy zaznaczonych. Przydatne byłyby też playlisty i sortowanie alfabetyczne folderów gdyż aktualne ,,według daty utworzenia" jest moim zdaniem uciążliwe - najlepsza byłaby opcja wyboru kryterium układania folderów i plików.

Pozdrawiam, mam nadzieje że moje uwagi zostaną wzięte pod uwagę.

Utworzony: 2010.09.27 09:46 Zmieniony: 2010.09.27 10:28

Wysłany przez: EtanelKiedy planowane jest oddanie użytkownikom nowego oprogramowania?

Nie otrzymuję tego typu informacji. Jak tylko dostanę gotowy plik od razu go umieszczę.

@czarny ciężko odpowiadać ciągle tym samym, czekam na soft tak samo jak wy.

Utworzony: 2010.10.07 11:31

da się w końcu ostatecznie rozwiązać problem zawieszania się odtwarzacza? sorry że nie przeczytam poprzednich postów jeśli już było to omawiane ale po prostu nie mam cierpliwości. Jak można wypuszczać nieprzetestowany odtwarzacz!?

Poza tym wyświetlanie katalogów i plików systemowych odtwarzacza w komputerze jest co najmniej nieeleganckie i nieprofesjonalne.

Brakuje mi też tak prostej i oczywistej możliwości jak odtwarzanie (tzn łączenie na playliście) kilku katalogów/kryteriów na raz

Utworzony: 2010.10.17 12:26

Dlaczego radio jest mono? Kupiłem Volta 3 dni temu.

Utworzony: 2010.10.20 06:21

:angry:Pytam się ponownie, dlaczego w wolcie radio wyświetla stereo a dzwięk w słuchawkach jest mono?