Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »

Vanquish VOLT P 5103 - sugestie dotyczące aktualizacji firmware'u

Utworzony: 2010.10.20 09:14

U mnie jest ok i tu i tu stereo, jak ci nie działa masz możliwość reklamacji.

Utworzony: 2010.10.20 11:14

Dziękuję za dobrą radę:)

Utworzony: 2010.10.20 11:27

Spróbuj zmiany softu i zrób test na mp3 stereo czy masz dźwięk na dwóch kanałach na słuchawkach.

Utworzony: 2010.10.20 19:52

Zmieniałem soft, a radio dalej było mono(reszta chodziła ok). Oddałem do wymiany.

Utworzony: 2010.10.24 22:05

Słucham głównie radia. Przy każdym włączeniu VOLT startuje w funkcji odtwarzacza (opcja "Wznawiaj odtwarzanie" wyłączona), więc muszę zawsze pobawić się przyciskami, żeby włączyć radio. Proponuję w nowym sofcie zapamiętywać funkcję, w której VOLT został wyłączony i przywracać ją przy włączaniu.

Utworzony: 2010.10.25 09:20

Wysłany przez: Jacek60Proponuję w nowym sofcie zapamiętywać funkcję, w której VOLT został wyłączony i przywracać ją przy włączaniu.

Nie da się tego zrobić.

Utworzony: 2010.10.25 13:34 Zmieniony: 2010.10.25 13:35

Wysłany przez: AcmonNie da się tego zrobić.

OK, dzięki za odpowiedź. Sprzęcik wrócił do sklepu (popsuty przycisk PLAY). Ponieważ był to już drugi wadliwy egzemplarz, wybrałem zwrot pieniędzy. Chyba zdecyduję się na jakiegoś Creative'a.

Utworzony: 2010.11.08 08:23

Przy odtwarzaniu niektórych plików występuje nieprzyjemne "przeskoki" (1-2 na utwór). Być może są to błędy synchronizacji (uszkodzona ramka w pliku itp.) więc odtwarzacz mógłby jakoś "znośniej" robić korekcję błędów. Z innymi odtwarzaczami (nawet chińskie no-name'y) na tych samych utworach nie ma takich problemów. Po przewinięciu utworu do tyłu błąd się nie powtarza, więc to tak jakby coś "w tle" przycinało odtwarzanie. Firmware oryginalny 5.384 (a nawet 6.384 ;) )
I jeszcze jedno-czy dałoby się zmienić działanie przycisku przewijania w taki sposób, że jego przytrzymanie gdy odtwarzacz odtwarzacza piosenkę powodowałoby faktycznie przewijanie, natomiast w trybie pauzy nie przewijałby utworu, ale pozycję na playlisiście? Dzięki temu przyspieszone byłoby przechodzenie do np. 30 utworu ze 100 utworowej playlisty-można by po prostu przytrzymać przewijanie zamiast przeklikiwać się przez pozycje menu.

O sortowaniu odtwarzania wg jakichś ludzkich kryteriów nie wspominam...

Utworzony: 2010.11.08 15:15

Witam...
Mam problem z autualizacja softu... Program do aktualizacji po wlaczeniu odtwarzacza w stanie aktualizacji firmware wyswietla "Please connect device"-> "Initialization" -> "please connect device"

System: Windows 7 x64
Odtwarzacz: Vanquish volt 5103 2gb

Program do aktualizacji odpalam jako administrator...

Pozdrawiam

Utworzony: 2010.11.08 15:24

Z tego co mi się zdaje to tam, masz naciskać jakiś przycisk aż pojawi się READY.

Utworzony: 2010.11.08 15:26

wiem ;) niestety nie dziala ;P

Utworzony: 2010.11.08 15:30

a jak jest widoczny w Menadżerze urzadzeń? pod jaka nazwą? zmieniałeś może kabel? długo trzymasz przycisk?

Utworzony: 2010.11.08 23:29 Zmieniony: 2010.11.08 23:43

czy jest szansa na wprowadzenie możliwości wyboru poszczególnych informacji z tagów, które będą wyświetlane podczas odtwarzania?
np. nazwa utworu na środku (tak jak jest teraz), a pod spodem tylko artysta/nazwa albumu (to najwazniejsze informacje)
teraz informacja jest powielana w przypadku nazwy utworu (po co?), wyswietla sie gatunek (po co?), rok wydania (po co?)
poza tym jesli tagi nie zawieraja informacji pojawia sie unknown (po co?)
byloby to wg mnie bardziej czytelne.
przydaloby sie tez umozliwic wylaczenie przesuwania sie tych informacji.
oczywiście można sobie edytować tagi na kompie, ale to juz wiecej zabawy.

Utworzony: 2010.11.09 10:01

Niestety, ale urządzenie nie posiada możliwości wyboru i oceny który tag ma być wyświetlany, a który nie. Nie ma aż takiej wydajności.

Można co najwyżej zwiększyć lub zmniejszyć szybkość przewijania tagów.

Utworzony: 2010.11.09 16:02

a da radę dorobić obsługę tagów ID3 w wersji 2.4? Mam bardzo dużo plików z tagami w tej wersji i przerabianie na wersję 2.3 za każdym razem gdy chcę skopiować je na odtwarzacz, jest trochę uciążliwe... (odtwarzacz nie widzi niektórych plików mp3 z tagami w wersji 2.4, a tych które widzi, nie potrafi poprawnie sortować po numerze utworu)

Utworzony: 2010.11.10 14:43

Nie uda się dodać obsługi ID3v2.4.

Utworzony: 2010.11.10 15:30

Wiem, ze było to już poruszane, ale nie mogę się oprzeć, żeby nie zapytać, bo może coś się zmieniło w tej kwestii... Czy naprawdę nie ma możliwości, żeby Volt umiał wznawiać odtwarzanie utworu, który znajduje się na karcie? Sprzęt byłby dla mnie ideałem, gdyby nie ta bieda... Utwór z pamięci - zero problemu. Utwór z karty... wiadomo - nie ma powrotu i trzeba szukać gdzie się skończyło (audiobook).

Utworzony: 2010.11.10 15:44

My tu gadu gadu, a poprawionej wersji softu jak nie ma tak nie ma. Odtwarzacz odesłałem na gwarancje - w związku z "buczeniem" - i oczywiście co zrobili ?? Wgrali nowy (stary) soft który kompletnie nic nie pomógł. Hahahaha, nie poważna firma. Jestem pewien w 100%, że wiedzą, że to nie pomoże, nawet nie sprawdzili, i odsyłają. Szkoda słów. Zauważyłem, że jak zaczyna "buczeć" przy transmitowaniu FM to jak się przyciśnie tam gdzie jest gniazdo słuchawek to nie buczy, ale jak się puści to dalej buczy :/ Ponawiam pytanie KIEDY NOWY SOFT ????

Utworzony: 2010.11.10 21:30

@krisss117: Chyba pozostaje 3 razy wysłać reklamację a za 4. razem zażądać zwrotu kasy, jako że towar jest niezgodny opisem (poprzez budzenie towar jest niepełnowartościowy). Ja to olałem, bo coraz rzadziej korzystam z transmitera (a głównie dla niego kupiłem Volta).

Bardziej istotną sprawą jest poprawnie sortowania, bo z tym użytkownik nic nie może zrobić :(

Utworzony: 2010.11.10 22:58 Zmieniony: 2010.11.10 22:59

A może udałoby się dogadać z ludźmi z Vedii? Oprócz sterownika wyświetlacza firmware na pentagramie działa całkiem stabilnie. Muszę nawet przyznać, że dźwięk jest bardziej czysty (a bass to rewelacja), menu też ciekawiej wygląda.

Utworzony: 2010.11.13 13:24

Maciej. da się wgrać soft z Vedii. Możesz podać wersję.

Utworzony: 2010.11.13 17:21

Wgrałem VEDIA A10 - v 1.3.20 (final) wszystko jest odwrócone i przyciski trochę pozmieniane.

Utworzony: 2010.11.13 21:55 Zmieniony: 2010.11.13 21:57

A jak z dźwiękiem, ustawienia, albo jak transmiter??

Utworzony: 2010.11.14 09:14

Wysłany przez: Maciej KaczkowskiWgrałem VEDIA A10 - v 1.3.20 (final) wszystko jest odwrócone i przyciski trochę pozmieniane.

Ale jaja. Dzięki i przyłączam się do pytania czarnego ))

Utworzony: 2010.11.14 10:24 Zmieniony: 2010.11.14 10:49

Niestety nie działa radio i transmiter. Transmiter w ogóle nie generuje nośnej więc sterowniki są niekompatybilne z tym sprzętem. A jeśli chodzi o dźwięk to na moich słuchawkach jest znacznie lepszy od tego co ma pentagram - testowałem na plikach FLAC i MP3.

Utworzony: 2010.11.15 16:01 Zmieniony: 2010.11.15 21:35

Tak naprawdę to pentagram powinien bez gadania każdemu kto tego sobie zażyczy zwrócić kasę za sprzęt. Wypuścili bubla. Nie naprawiają tego poprawiając firmware. Dźwięk do pupy( basów brak) działanie też, nawet głupia losowość odtwarzania utworów jest tak badziewna że po kilku utworach znów ten sam wskakuje. Rozumiem raz na jakiś czas, Ale nie w ciągu np 10x trzy razy mamy te same piosenki.

Skoro sobie nie radzą "fachowcy" z pentagrama to może lepiej uwolnić kod i dać niech zrobią to ludzie którzy na pewno sobie z tym poradzą. Może niech podejrzą co ma VEDIA i poprawią pod pentagrama.

Czekam aż się popsuje znowu (a na pewno tak będzie) i odbieram kasę. Pentagram zamierzam omijać szerokim łukiem i zniechęcę każdego do tej firmy jak tylko coś będzie chciał kupić.

Utworzony: 2010.11.23 01:06

Witam ponownie!!!
Minęło już ponad pół roku od ostatniej aktualizacji oprogramowania, a o nowej "ani widu, ani słychu". Najwyraźniej Pentagram doszedł do wniosku, że odtwarzacz jest już w zupełności dopracowany i nic mu więcej nie potrzeba, a ludzie niech sobie kupują ten bubel i płacą a później płaczą. Również czekam na poprawienie tego na co narzekają użytkownicy (sortowanie, transmiter,problem z pokazywaniem nazwy innego utworu niż jest odtwarzany itp.), ale chyba się nie doczekamy:(. Jeśli "programiści" z szanownej firmy doszli już do szczytu swoich możliwości, to może niech uwolnią kod źródłowy, nawet niech piszą później, że go ktoś wykradł, włamał się ... czy go kosmici zdobyli. Na pewno znajdą się wtedy ludzie, którzy poprawią wreszcie coś konkretnego, a nie będą się z tym bawić od ..py strony. Naprawdę zraziłem się na tym odtwarzaczu do firmy Pentagram i chyba już więcej sprzętu nie kupię i nikomu nie polecę ( a pamiętam jak lubiłem tą firmę nawet za to, że sponsorowali drużynę CSa, co też owocowało, że kupiłem wtedy kilka ich akcesoriów). Co do transmitera, to kilka miesięcy temu, kupiłem siostrze na allegro jakiś chiński wynalazek, na którym nawet nazwy firmy nie mogłem się dopatrzeć i działa o niebo lepiej - nawet nie mam go jak porównać do tego Volta:( (oczywiście na korzyść no namea). Pomyślałem wtedy, że pewnie długo nie pochodzi (jak to się mówi - "Chytry dwa razy traci") ale ostatnio kupiłem jeszcze jeden drugiej siostrze. Teraz widzę, że to ja utopiłem kasę i nieźle przepłaciłem. Gdyby nie grube pieniądze (może dla kogoś wyrzucenie prawie dwustu złotych to grosze, ale dla mnie to spory wydatek) to bym go rzucił gdzieś w kąt i niech nabiera "wartości kolekcjonerskiej".

Z całym szacunkiem do Ciebie Acmon - szanuję Twoją pracę, jak pewnie większość furmanowiczów. Skoro piszesz, że nie mówią Tobie wszystkiego, to pewnie nam nie ściemniasz:), ale miałbym prośbę, abyś spróbował dowiedzieć się czegoś od "wielkiego Brata" czy robią coś jeszcze z tym odtwarzaczem, czy dali sobie już spokój. I kiedy możemy się spodziewać czegoś nowego?

Mam również pytanie do Pana Macieja Kaczkowskio - czy po wgraniu tego softu co Pan, da się później powrócić (czy się to Panu udało) do wcześniejszej wersji softu?

Pozdrawiam z wyrazami szacunku
marss88

Utworzony: 2010.11.23 09:42

Pytam i męczę za każdym razem przy zgłaszaniu wszystkich uwag. Odpowiedź od PM otrzymuję zawsze taką samą, że zmiany mają być wprowadzone. Jeżeli tylko będę coś wiedział innego niż do tej pory dam znać.

Utworzony: 2010.11.23 21:57

Mam również pytanie do Pana Macieja Kaczkowskio - czy po wgraniu tego softu co Pan, da się później powrócić (czy się to Panu udało) do wcześniejszej wersji softu?

można w każdej chwili wrócić do dowolnej wersji oprogramowania, działa prawidłowo nawet bez formatowania (system plików jest nienaruszony). odpuściłem sobie soft vedii z powodu braku radia/transmittera/pomieszanych przycisków - na tą chwilę można traktować tylko jako ciekawostkę.

Utworzony: 2010.11.25 16:18

Na sofcie 5.385_loud nie działa mi format FLAC. Na poprzednich softach także mi nie działał. W ogóle nie widzi pliku, a jeżeli folder jest w całości wypełniony FLACami to odtwarzacz się zawiesza na 15 minut przy próbie otwarcia folderu.