Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »

Vanquish VOLT P 5103 - sugestie dotyczące aktualizacji firmware'u

Utworzony: 2011.01.30 22:24

Wysłany przez: mag1313[...]I dla czego nie jest to takie funkcjonalne jak w innych odtwarzaczach?[...]

Skoro tak jest (jeszcze nie testowałem), to uważam, że Pentagram powinien to jak najszybciej poprawić. To podstawowa funkcjonalność przecież.
Acmon, czy takie sugestie albo informacje o błędach/brakach trafiają w ogóle do zespołu deweloperskiego Pentagrama?

Utworzony: 2011.01.30 22:35

Wysłany przez: koszatniczki555A bez żadnych pomocników to jakość transmitera też jest u mnie słaba - bardzo dużo szumów i zero basu; nawet po podłączeniu słuchawek.

U mnie bez słuchawek transmisja jest żadna - nic kompletnie nie słychać.:sad:

Utworzony: 2011.01.31 01:08

pentas w takim razie chociaż spróbuj zrobić ten nadajnik i zobacz co będzie z jakością - jeśli nie będzie poprawy - dalej będą szumy, to daj mp3 do serwisu; jeśli jakość będzie dobra to nie masz się czym przejmować bo u mnie bez nadajnika też są straszne zakłócenia. A może spróbuj zmniejszyć odległość między radiem, a transmiterem?

Utworzony: 2011.01.31 11:20 Zmieniony: 2011.01.31 11:23

Wysłany przez: pentasAcmon, czy takie sugestie albo informacje o błędach/brakach trafiają w ogóle do zespołu deweloperskiego Pentagrama?

A jak myślisz? W zeszłym tygodniu ponownie zbierałem całość i wysyłałem ponaglenie.

Utworzony: 2011.01.31 23:31

Wysłany przez: AcmonA jak myślisz? W zeszłym tygodniu ponownie zbierałem całość i wysyłałem ponaglenie.

Świetnie, dziękuję za informację.
Czy wciągnęli już na listę "TO DO"?
Czy odpowiedzieli w kwestii FW 6.395 vs 5.385?

Utworzony: 2011.02.01 15:54 Zmieniony: 2011.02.01 15:56

Oznaczeniem 6=5 proszę się nie sugerować, zmiany w wersjach występują po kropce. Zmiany mają też dotyczyć ujednolicenia oznaczeń bo chwilowo jest z tym ogromny problem. Lista zawiera dość istotne zmiany (włącznie z kosztem żywotności akumulatora). Co dokładnie, jakie i kiedy jak tylko otrzymam akceptowalne do umieszczenia pliki z fw. (nie zawsze takie są).

Utworzony: 2011.02.24 10:29

Witam wszystkich użytkowników Vanquish VOLT P 5103. Właśnie od wczoraj mam ten odtwarzacz soft wersja:6.395 po krótkim teście stwierdziłem że Transmiter FM u mnie też po 10 minutach zaczął tyrkotać ale ten temat był już poruszany wcześniej, myślę że programiści pracują nad tym problemem , i to samo co pisał wcześniej stang na stronie 10 a mianowicie chodzi o radio mimo że na wyświetlaczu wyświetla się napis stereo a stacje radiowe lecą w mono nie wiem czy to wada softu czy odtwarzacz radiowy jest wadliwy, dodam że sprawdzałem to na słuchawkach SENNHEISER HD 515 bo te w zestawie to porażka i proszę o informacje czy ktoś z was ma tą samą wadę bo nie mam czasu żeby się bawić z tymi starszymi softami i czy da się z tym coś zrobić jak nie to trudno da się z tym żyć? Gwarancje mam na ten odtwarzacz ale znowu tracić kasę na wysyłkę z reklamacją nie mam zamiaru. I na koniec dodam że czekam na nowy dopracowany soft. Pozdrawiam!

Utworzony: 2011.02.24 16:08

U mnie też radio pomimo napisu STEREO jest często mono. Transmiter terkota po chwili (ale nie zawsze).
Zapomniałeś dodać o tragicznym sortowaniu plików. Chyba wszyscy z niecierpliwością czekamy na nowe oprogramowanie mp3-ki. Kiedy to będzie - w bliżej chyba nieokreślonej przyszłości, o ile w ogóle będzie.

Utworzony: 2011.02.27 12:14 Zmieniony: 2011.02.27 12:18

Vanquish VOLT P 5103
Totalna porażka TRANSMITER FM na najnowszym sofcie 6.395 trzeszczy gra cichutko bez żadnego bassu co jakiś czas terkocze zakłucając dźwięk:( stracone pieniądze i nerwy!OLAĆ BATERIE LICZY SIĘ JAKOŚĆ DŹWIĘKU ! ! !
O nowym sofcie zapomnijcie sprzedali to co mieli sprzedać więc po co im zadowalać kilku marudów;)I tak dziwi mnie Acmon który tu robi nadzieje oszukanym klientom.
Sprawa jest prosta dają softa który nie liczy się z baterią tylko z jakością nadawania + standardową regułkę że wgrywamy na własną odpowiedzialność tracąc gwarancję itp. W ten sposób problemy wielu zostają rozwiązane:)))

Pozdrawiam tych, którzy tracą tu czas tak jak ja niegdyś,cudem odzyskałem pieniądze bo przyznali się do błędów.

Utworzony: 2011.03.02 19:05

Od dnia zakupu odtwarzacza nosze zawsze przy sobie spinacz biurowy którym to resetuje urządzenie . Często kiedy wyłączam mp3 nie mogę go włączyć i trzeba resetować - jest to mój największy problem .

Według mnie takie opcje jak kolejność odtwarzania ( po kolei , losowo itd ) powinny być zmieniane po naciśnięciu jednego przycisku a w volcie jest tak że trzeba wyjść z trybu odtwarzania i przejść do ustawień potem do zakładki "odtwarzanie" . Według mnie jest to zupełnie niepraktyczne .

Większych problemów nie mam , może poza transmiterem - zdarzyło mi się że tarkotał ( przestał po włączeniu i wyłączeniu transmitera ) . Jak na taką cenę mp3 jest genialne i nie ma się co przyczepiać do jakości dźwięku bo nie jest zły , długo trzyma bateria , ma slot na karty micro sd co jest dla mnie niezbędne gdyż lubię mieć przy sobie dużo muzyki . Jeżeli chodzi o sam sprzęt , w skali od 1 do 6 , dałbym 5 , lecz kiedy mowa o sofcie nie zasługuje więcej niż na 2,5 .

PS : może zna ktoś jakiś patent na wyeliminowanie zawieszeń ?

Utworzony: 2011.03.03 18:12

PS : może zna ktoś jakiś patent na wyeliminowanie zawieszeń ?

Cierpliwość :P

Czasem przy ładowaniu folderu z dużo ilością plików (albo wszystkich mp3) wydaje się, że Volt się zawiesił, ale jeśli zaczekasz jakąś minutę, to zaczyna działać ok. Inne akcje w tym stylu tez mu się zdarzają, więc zostaje cierpliwie czekać, aż się "namyśli" i odwiesi

Bardziej mnie wkurza opcja wyświetlania zegara (który i tak ciągle sam zmienia godzinę), kiedy odtwarzać jest wyłączony. Naciskasz krótko 2 razy i masz zegar. Potem trzeba czekać, aż zniknie, żeby włączyć muzę. Dość często zdarza mi się zbyt krótko przytrzymać za pierwszym razem i przez przypadek odpalam zegar ;/ Jak dla mnie opcja zbędna. Gros osób ma przy sobie komórkę, więc zegarek zamieniłbym na poprawne sortowanie plików.

Utworzony: 2011.03.04 23:36

Nie masz pojęcia o tym a piszesz żeby w ludziach zrobić nadzieje !na co?Gdzie jest nowy soft?

Utworzony: 2011.03.05 10:14

Nie robię nikomu nadziei, też jestem użytkownikiem i po prostu znalazłem workaround, skoro nie ma nowego softu. Od narzekania sytuacja się nie poprawi. Nie mówię, żeby nie cisnąć o update. Nerwami niczego nie zdziałasz, a Volt od tego nie zacznie lepiej działać.

Utworzony: 2011.03.15 21:28

No proszę wchodzę po 6 miesiącach na forum, i "zaskoczenie", bo jak nie ma nowego firmware-u tak nie ma. A Pan PentaModerator nadal robi nadzieje, że jak tylko dostanie nowy firmware to go wrzuci. Zastanawiam się, kto tutaj jest bardziej oszukiwany i naiwny, Pan PentaModerator, który jest na forum, po to, żeby był, i przytakiwał użytkownikom, którzy łudzą się, że będzie nowy soft, czy może bardziej użytkownicy ? Są prowadzone jakiekolwiek prace nad nowym softem ?!?! Nie wydaje mi się, żeby naprawa tych usterek trwała pół roku ! Proszę udostępnić kod, to znajdzie się bardziej odpowiedzialna osoba, która zrobi to szybciej.

Utworzony: 2011.03.16 14:00 Zmieniony: 2011.03.16 14:01

Pentagram chyba olał temat i użytkowników przy okazji też. Wystawiają sobie tym samym nieciekawą opinię. Podobnie postępuje inna firma - Manta. Takie same podejście do sprawy. Ważne, że ileś sprzętu się sprzedało to można olać prace nad poprawkami. Na dobrej opinii długo żerować nie idzie. Rynek na szczęście szybko weryfikuje takie firmy.

Utworzony: 2011.03.18 19:21

No jak tam kiedy nowy sofcik? dobrze że nosze przy sobie igłę chyba wszyscy wiedzą o co chodzi he! he!

Utworzony: 2011.03.30 10:03

Mój, po nieco ponad roku, padł i żaden soft mu na razie niepotrzebny. Pojechał wczoraj do mmv. Komputer nie widzi pamięci, po właczeniu tylko ekran powitalny, więc padła pamięć flash lub coś z nią związanego. Sądziłem, że sprzęt jest lepszej jakości. Nowego softu też się już od dawna nie spodziewam, bo gdyby miał być, byłby juz dawno.

Utworzony: 2011.04.03 23:42 Zmieniony: 2011.04.03 23:47

Uprzejmie uprasza się Obywatela Acmon-a o jakieś konkrety w sprawie aktualizacji bądź jej braku.
Minimum komfortu. Użytkownicy koniec wtopa, bujajcie się albo co. Bo jeżeli do ostatniego softu jest problem zrobić działającą wersję loud to co o tm mamy myśleć i ile czasu upłynęło od ostatniej fatalnej aktualizacji. :confused: :shamed:

Dla mnie soft już pewnie nie będzie potrzebny. Niedomaga powoli przycisk służący do nawigacji po menu. Ten zintegrowany z Powerem.

Utworzony: 2011.04.04 16:21

Jeżeli otrzymam cokolwiek zostanie zamieszczone na forum.

Utworzony: 2011.04.10 12:20

Dwa miesiące temu pisałem że sprzęcik dobrze się sprawuje ... Wycofuje się z tego . Właśnie dziś padł mi kompletnie . po włączeniu pojawia się puste pole odtwarzania , kiedy chce wejśc do eksploratora dostaje powiadomienie że nie ma plików , kiedy chce wejśc do ustawień volt wyłącza się .

Utworzony: 2011.04.18 14:02

od 1 marca br mój Volt źle pokazuje dzień tygodnia - np. dziś wg volta jest wtorek, pomimo, że dziś jest poniedziałek. chińczyki nawet kalendarza nie potrafią zrobić prawidłowo.
w związku z tym mam pytanie czy taka usterka może być podstawą do żądania wymiany playrka na wolny od wad i niedoróbek ?

Utworzony: 2011.04.18 16:25

Jeżeli pokazuje błędnie to skontaktuj się z serwisem http://mmv.pl/serwis_s_o_s

Utworzony: 2011.04.18 16:38

wszystkie są bublowate jak masz tylko skopany kalendarz to lepiej nie wymieniaj bo możesz dostać z gorszymi wadami poczytaj sobie na forum co się dzieje z tym voltem u mnie jak ustawisz godzinę i datę i tak po wyłączeniu zmienia datę na 1970r zawiesza się co jakiś czas, transmiter fm to porażka i sortowanie plików to samo.

Utworzony: 2011.04.19 15:41

może i racja. w sumie źle podawany dzień tygodnia to nie jakaś tragedia.
ogólnie u mnie volt działa nawet zadowalająco - chociaż oczywiście nie jest to produkt idealny i dopracowany, jak większość chińczyków z tego segmentu niestety.

Utworzony: 2011.04.23 09:59

czy po wejściu w menu albumu da się wyświetlić zamiast nazw plików tytuły piosenek?

Utworzony: 2011.05.06 09:53

No i mija kolejny miesiąc, a poprawy oprogramowania jak nie było tak nie ma. Widać bardzo dobrze jak firma Pentagram traktuje klientów którzy już kupili ich produkty.

Utworzony: 2011.05.09 12:11 Zmieniony: 2011.05.09 12:14

Propos tej daty to uważam, że jest to problem oprogramowania, nie tylko Ty masz z tym problem:confused:

mam jeszcze pytanie, czy nie zdarza się Wam tak, że gdy słuchacie przez transmiter, np w radiu to po jakimś czasie zaczyna strzelać dźwięk? tak "pierdzieć"? :P to jest wkurzające bo gdy prowadzę muszę wyłączyć transmiter i włączyć od nowa a to nie jest zbyt bezpieczne podczas jazdy.

Pozdr:)

Utworzony: 2011.05.09 12:56

Tak, zdarza się i to bardzo często. Niestety poprawy tego problemu jak nie było tak nie ma.

Utworzony: 2011.05.11 15:29

Dało by rade z następną aktualizacją (jeżeli będzie) zrobić tak że podczas działania transmitera odłączało słuchawki żeby zaoszczędzić energię

Utworzony: 2011.05.11 23:22

Przyznam, że używam dopiero jeden dzień tej mp3 ale już widzę mnóstwo niedogodności firmware'u :/. Dodam, że pomysły są raczej stare bo z waszej mp3 playera Vanquish Rskit.
Po pierwsze: Po wyłączeniu playera i włączeniu nie zapamiętuje jaki folder odtwarzał (w sensie przy powtarzaniu folderu) i zaczyna odtwarzanie po kolei od utworu na którym się wyłączyło mp3.
Po drugie: nie zapamiętuje poziomu głośności i przywraca po włączeniu domyślną wartość czyli 19.

A i nie wiem jak u innych ale u mnie mp3 zawiesza się gdy wybieram: Muzyka->folder-> przycisk return->odtwórz folder. Za każdym razem, jeśli nie leci muzyka i już jest ustawiona ta opcja. Wymagany reset po tej akcji :/.

Ponadto według wskazań mp3 mam firmvare wersję 6.401A i nie mam możliwości nagrywania z dyktafonu w formacie mp3. A w zmianach, które są opisane w wersji firmvare'u na waszej stronie zostało to dodane, a przecież na stronie jest to wersja 5.365 czyli starsza...

No i ostatnia rzecz ale to raczej do działu zażaleń. Pomimo naklejki informującej o zawartości muzy z radia zet na mp3 były tylko dwa dema...