Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »
Vanquish VOLT P 5103 - sugestie dotyczące aktualizacji firmware'u
pentas
Member
Utworzony: 2011.07.26 00:38 Zmieniony: 2011.07.26 00:38
http://pentagram.pl/wsparcie_techniczne/odtwarzacze_mp3_pmp/seria_vanquish
Shawdell
Member
Utworzony: 2011.07.26 01:14
A zauważyłem dziwne zachowanie mojego odtwarzacza. Im szybciej się włącza tym częściej coś się chrzani, w odtwarzaniu czy w ogólnym działaniu (np. brak reakcji przy naciskaniu przycisku "return"). Robię reset, po nim ładuje się wolno ale działa dobrze. Ale co ileś dni zaczyna ładować się (włączać) coraz szybciej i tak od resetu do resetu :P. W sumie to jakoś bardzo nie przeszkadza. Ale jest to dziwne.
pentas
Member
Utworzony: 2011.07.29 21:53
Wysłany przez: pentasJak odczytać numer seryjny Vanquish Volt'a??
Nikt nie wie?

urke67
Member
Utworzony: 2011.07.30 14:12 Zmieniony: 2011.07.30 14:13
Nikt nie wie?<> mała biała naklejka z tyłu urządzenia
Archarachne
Member
Utworzony: 2011.07.30 14:24
Pentasowi chyba chodziło o sposób jak odczytać numer z "wnętrza".
urke67
Member
Utworzony: 2011.07.30 22:45
Przecinakiem .... :-)
pentas
Member
Utworzony: 2011.07.31 21:21
mała biała naklejka z tyłu urządzenia
Ja takowej nigdy nie miałem.
pentas
Member
Utworzony: 2011.07.31 21:23
Wysłany przez: ArcharachneMoja się ostatnio wytarła, na szczęście mam zapisany.
Pentasowi chyba chodziło o sposób jak odczytać numer z "wnętrza".
Dokładnie tak.
Program do upgrade pokazuje jakieś inne dziwne numery.
grzegorz75
Member
Utworzony: 2011.08.01 02:22 Zmieniony: 2011.08.01 02:24
Ustawienia/Info systemowe/Pamięć
pentas
Member
Utworzony: 2011.08.01 09:02
Wysłany przez: grzegorz75Zakładam, że chodzi o numer wersji oprogramowania.
Ustawienia/Info systemowe/Pamięć
Nie.
Chodzi o "numer seryjny Vanquish Volt'a" - numer seryjny urządzenia.
grzegorz75
Member
Utworzony: 2011.08.01 09:34
Archarachne
Member
Utworzony: 2011.08.24 18:44
Maciej Kaczkowski
Member
Utworzony: 2011.08.24 21:24
Wysłany przez: ArcharachneHmmm... może to nie aktualizacja firmware'u, ale... Czy Wam też "syczy" ładowarka sieciowa jak podłączacie do gniazdka (tak, sprawdziłam różnie gniazdka)?Tak, to jest problem kiepskiego zasilacza (impulsowy chyba) mam kilka tego typu ładowarek od różnego rodzaju sprzętu, średnio połowa tak się zachowuje. Ostatnio ładuję za pomocą kabla USB podłączonego do komputera
prostozsadu
Member
Utworzony: 2011.08.25 14:17
z góry przepraszam za offtopic. Zakupiłem 2 dni temu volta i dziś pojawił się problem. Otóż gdy próbuję włączyć dyktafon pojawia się informacja "zapisywanie pliku" i automatycznie powraca do menu głównego. Dyktafon na pewno wcześniej działał. Mam najnowszy soft (był wgrany już fabrycznie). Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Archarachne
Member
Utworzony: 2011.08.30 15:54 Zmieniony: 2011.08.30 16:37
Od wymiany VOLTa w serwisie wszystko szło lepiej lub gorzej ale szło. Postanowiłam więc powymieniać trochę plików na VOLCie, żeby urozmaicić sobie podróż do pracy.
W trakcie wgrywania nastąpiła awaria Eksploratora Windows, ale po restarcie wszystko wyglądało dobrze, wgrałam wszystkie pliki jeszcze raz, żeby mieć pewność i niestety nie sprawdziłam VOLTa po tej podmianie.
Włączam odtwarzacz dzisiaj rano, a on w połowie folderów wyświetla "brak pliku" gdzie eksplorator widzi wszystkie.
Wróciłam do domu, wykasowałam wszystkie foldery, wgrywam na nowo i ten sam problem. Windows twierdzi, że folder na VOLCie pełny, VOLT stwierdza brak pliku.
Wgrać soft na nowo? Przeformatować VOLTa?
PS. Wykrywa pojedyczne pliki wrzucone luzem i kartę pamięci. Z pamięcią wbudowaną ma problem.
UPDATE: wgrałam soft na nowo i śmiga. Zakładam że eksplorator windows coś zepsuł.
stang
Member
Utworzony: 2011.09.06 12:16
pomidor
Member
Utworzony: 2011.09.24 20:48
W ramach oceny tego playera to powiem to co każdy wie, że ten soft jest fatalny i wręcz zastanawiający, np. equalizer działa tak, że ja nie słysze tego działania. Nakładają się tu dwa rodzaje niedopracowań/błedów:
a) logika oprogramowania (przechodzenie z podmenu do menu i uruchamianie istotniejszych/mniej istotnych funkcji w menu/podmenu); jak mieli z tym problem, to trzeba było wziąść jakis telefon nokia do ręki zobaczyć jak to ma wyglądać
b) niedopracowanie samych funkcji (radio, nadajnik, dyktafon, equalizer, tagi/katalogi(?)).
Jeśli chodzi o wygląd to jak dla mnie jest ok. Natomiast mam pewien problem z przyciskami. To może będzie dziwne co napisze, ale wydaje mi sie, to moje plątanie się z przyciskami wynika z tego że jest tam ekran a jak jest ekran, to trzeba to złapać nie do góry nogami tylko odpowiednio i powierzchnia łapania jest jednoczesnie powierzchnią przyciskania przycisków wtopionych w obudowę. Powoduje to przyciskanie przycisków niechcąco. Poza tym jak ktoś już napisał gdzies w necie obudowę tego playera zrobili chyba z plastikowego kubka.
Akurat moim problemem jest zacinający się przycisk play/pauza - musze przycisnąc go kilka razy.
Poza tym przeszkadza mi ten galimatias z radiem. w noki za 100 zł wchodze na radio bach bach i nigdy nie zapisuje stacji i samy autostrojeniem przełączam je sobie szybko i sprawnie a tutaj to jest radiostacja r140.
Pomimo wszystko jest wart swojej ceny (ale w mediamarkt przesadzili z tym 239 zł jak sprzęt ma juz dwa lata) - wygrywa baterią i co za tym idzie głośnoscią. Dla porównania na początku września kupiłem sobie jakis player za 44 złote carrefour - samochody na ulicy zagłuszały muzykę a akumulator miał na 7 godzin wg producenta.
kodijak
Member
Utworzony: 2011.10.01 19:14 Zmieniony: 2011.10.01 19:18
- problemy z włączeniem - mam odtwarzacz 2 miesiące 2 razy miałem ten problem, pomógł tylko reset. Co będzie dalej?
- transmiter FM - strasznie słaby sygnał wysyła, oddalenie odtwarzacz na 5cm od anteny radia powoduje szum
- radio - wydaje mi się że radio nie gra w stereo tylko w dual mono, na pewno nie jest to stereo
- USB - złącze jest starego typu mini usb a od kilku lat standardem jest micro usb przez co trzeba używać dołączonego kabelka zamiast jakiegokolwiek od telefonu
- obudowa - a właściwie napis z tyłu obudowy RadioZET - co to ma być? Gdybym wygrał odtwarzacz w konkursie radiowym to by nie było problemu a tak to?
- equalizer i ustawienia dźwięku - kolejne: "co to ma być?"
- jakość dźwięku - mierna albo pała
- oprogramowanie - po wciśnięciu przycisku I< piosenka powinna lecieć od początku a nie przełączać na poprzednią, na poprzednią powinien w przypadku ponownego przyciśnięcia przycisku w ciągu 3-5 sekund tak jak jest to realizowane w normalnych odtwarzaczach
+ wyświetlacz - czytelny
+ bateria - na pewno nie 70 godzin a około 30-40 przy korzystaniu tylko z pamięci wewnętrznej, to i tak więcej niż konkurencja
+ obudowa i wygląd - nie wiem czy faktycznie robiona z kubka ale mi się podoba
Zakupu odtwarzacza nie mogę zaliczyć do najtrafniejszych ale tylko ze względu na dziadowskie oprogramowanie, na dzień dzisiejszy na pewno nie polecę nikomu znajomemu tego odtwarzacza.
To mój pierwszy sprzęt firmy Pentagram i ostatni, bo jeżeli można skopać tak prostą rzecz jak odtwarzacz Mp3 to co się może dziać ze sprzętami bardziej zaawansowanymi typu nawigacja czy jakiś router.
pomidor
Member
Utworzony: 2011.10.01 23:54
pomidor
Member
Utworzony: 2011.11.01 21:13
Archarachne
Member
Utworzony: 2011.11.01 21:17
Ostatnio generalnie zwiesza się i to w trakcie lub po wyłączeniu. Dlatego nie wiem czy bateria się rozładowała czy potrzebuje resetu.
Jedyną zaletą tego odtwarzacza jest chyba jego pojemność. Bo nawet folia z obudowy zaczęła się zdzierać... >_> Już wiem po co jest ten kawałek silikonu.
Baldur
Member
Utworzony: 2011.11.09 20:38
, ale od razu wziąłem z półki drugi nowy
) i biały jeden, który wysłany na przedsprzedaż na serwis wrócił jako nowa sztuka ale przysłali murzyna 
i to z napisem radia Z 
filque
Member
Utworzony: 2011.12.23 22:17
To mój pierwszy sprzęt firmy Pentagram i ostatni, bo jeżeli można skopać tak prostą rzecz jak odtwarzacz Mp3 to co się może dziać ze sprzętami bardziej zaawansowanymi typu nawigacja czy jakiś router.</blockquote>
POPIERAM.
Dziadowskie oprogramowanie, 15 stron z sugestiami i problemami klientów i nic. Niczego nie poprawili tylko trują że "przekażą komu trzeba te sugestie i że dziękują"
Na pohybel.... pentagramowi. Zrazili mnie na zawsze i nigdy nic od nich nie kupię. NIGDY!
Archarachne
Member
Utworzony: 2011.12.23 22:21
Tak, używany, bo tylko na taki było mnie stać.
Tak, troszkę poocierany, ekran pęknięty w rogu... ale nie ma to żadnego wpływu na wyświetlany obraz.
Tak, zmieszczę tam wszystko co tylko chcę.
I tak... uwielbiam go.
VOLTa schowałam do pudełka i mam nadzieję go nie wyjmować.
Ertew
Member
Utworzony: 2012.03.18 22:35
Podczas odtwarzania przytrzymuję wyłącznik, muzyka cichnie i na ekranie pojawia się standardowy napis 'Vanqiush Volt', po czym odjeżdża w prawo i ekran gaśnie. W tym momencie w słuchawkach da się słyszeć ciche stuknięcie.
Tak wygląda poprawne wyłączenie mp3grajka. Jak go włączę tydzień później to akumulator ma 5% mniej i wszystko działa jak powinno.
Natomiast czasem zdarza się, że po zgaśnięciu ekranu nie słychać tego stuknięcia (trzeba się dobrze wsłuchać), w tym momencie odtwarzacz się zawiesza.
Nie da się go włączyć inaczej jak reset, a mimo to podczas leżenia zużywa energię, więc po kilku dniach leżenia nie da się włączyć bez ładowarki.
Nie wiem czy da się coś z tym zrobić, próbowałem aktualizować oprogramowanie ale program staje na wyszukiwaniu urządzenia i na tym koniec.
123
Member
Utworzony: 2012.04.09 02:39
marss88
Member
Utworzony: 2012.04.22 14:03
Ależ byłem w błędzie co do firmy pENTAGRAM, człowiek myślał, że do poważna firma, a to tylko jeb...,na korporacja nastawiona tylko na zysk$$$$$$$$$$