Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »

Vanquish VOLT P 5103 - sugestie dotyczące aktualizacji firmware'u

Utworzony: 2010.02.05 10:08

A jak wygląda to na wskaźniku w "Now Playing" / "Odtwarzane"?

Utworzony: 2010.02.05 12:45

inkonka baterii w "odtwarzane" działa dobrze. kreski powoli znikają w miarę rozładowywania baterii. w poprzednie wersji firmware'u kiedy bateria w ustawieniach była max. 75%, wskaźnik w "odtwarzanych" też działał dobrze.

Utworzony: 2010.02.05 20:00

czy na viscie zadziala aktualizacja?

Utworzony: 2010.02.05 20:09 Zmieniony: 2010.02.05 20:10

i czy zniknol problem z basami w transmiterze w nowym firmware?

Utworzony: 2010.02.05 20:16 Zmieniony: 2010.02.05 20:21

Te problemy z baterią 0% też miałem, zaraz po wgraniu firmware, i nigdy więcej.

Sprawdziłem wersję loud i silent.
Wersja loud jest gorsza, ma spory zapas mocy na transmiterze, ale są szumy nawet jak się nie słucha i wydaje mi się że troszkę gorsza jakość dźwięku.

Wersja Silent jest idealnie wyskalowana(głośność rmf), nie usłyszymy tutaj szumów. SRS wył, EQ wył i jak dla mnie dobra jakość dźwięku:], nie ma co się zastanawiać, instalować SILENT.

Chcę pochwalić programistów za to że dodali możliwość nagrywania z radia w tak wysokiej jakości dźwięku, rewelka;)

Do Update:
-gdy jesteśmy w menu i leci muza z radia czy mp3, to po wciśnięciu back miło by było jak wracało by do aktualnej czynności :)
- jakiś sposób na szybkie dodawanie aktualnie słuchanej piosenki do ulubionych
- folder ulubione 2 i ulubione 3
- możliwość zmiany mocy odbioru radia(jeżeli możliwe)
- wł, wył paska mój pomysł na wygląd

Utworzony: 2010.02.06 00:13

mi nadal nie dziala wskaznik baterii prawidlowo
zegarek gubi ustawienia, nagle zmienia sie data, godzina...

Utworzony: 2010.02.06 08:22

u mnie jakos nagrywanie z radia do mp3 bylo odrazu dostepne jak kupilem ta mp3 :)

Utworzony: 2010.02.06 10:47 Zmieniony: 2010.02.06 10:50

Ale nie w jakości 192kbps\48Khz!!! dźwięk jest wyśmienity, tylko wcześniej trzeba ustawić jakość nagrywania na wysoką w ustawieniach:]

Utworzony: 2010.02.06 14:24

piter777:
ja upgradowałem spod Visty używając tego poprzedniego updatera(i wersji loud), za pierwszym razem coś chyba poszło nie tak, bo player umarł. kilkanaście resetów i molestowanie przyciskui power w końcu pozwoliło na kolejną próbę update'u, która się powiodła.

Transmitter ogólnie kicha. Nie da się ustawić głośności więcej niż 24 bo przesterowuje transmitter, a na 24 dalej jest znacznie ciszej niż z komercyjnych stacji radiowych.

Basy też kicha przez transmitter.

No i ciągle problem z trasmitterem w temperaturach poniżej 10st C...

Chyba sobie dam spokój, dołożę symulator zmieniarki do mojego radia i podepnę się przez złącze liniowe we wtyku od zmieniarki.

Utworzony: 2010.02.11 16:44 Zmieniony: 2010.02.12 15:25

Zauważyłem że w eq działają tylko trzy środkowe suwaki, na pozostałych, zmiany nie przynoszą żadnego efektu:( Przy okazji można by rozszerzyć opcje eq, trudno ściszyć tony wysokie, przydały by się dodatkowo regulację: 8kHz, 12kHz, 14khz, 16kHz.

Jak odpaliłem ostatnio u kumpla w toyocie transmiter, to nie usłyszałem basu, przeważało "syczenie". Dodanie ustawienia w EQ zaprogramowanego przez programistów, pod nazwą "transmiter fm" które będzie imitowało dźwięk jaki otrzymamy przez line-in w radiu podłączając mp-trójkę na ustawieniu normal, było by wystarczającą rekompensatą za nieudany transmiter(chociaż na moich domowych urządzeniach chodzi znośnie, to poza nim mnie już nieraz zawiodła) Jak będziecie z tym robić, to starajcie się nie uszkodzić jakości dźwięku na słuchawkach :-)

Należy dodać ustawienie mocy przedwzmacniacza w ustawieniach dźwięku, często przy włączonych funkcjach srs słychać charkot i zniekształcenia. Pozbędziemy się ich samowolnie zmniejszając moc przedwzmacniacza.

Ustawienie jasności wyświetlacza też możecie dodać, tak aby były. Nocami wyświetlacz bije po oczach:]

Utworzony: 2010.02.13 23:47

witam,
o ile sie nie myle ( prosze poprawic) radio w tej mp3 nie posiada korekcji dźwieku czyli jest plaskie jak je nadajnik wydał. Da sie cos z tym zrobić? A moze sa jakies zaszyte opcje?

Utworzony: 2010.02.14 13:15

Witam. Wgrałem najnowsze firmware. Czy może mnie ktoś uświadomić? Mianowicie chodzi o to:
1. mam wgrane 10 albumów w folderze stworzonym przeze mnie o nazwie muza.
2. jak najadę na folder muza i lekko wcisnę klawisz "powrót" to wyświetla mi się na pierwszym miejscu odtwórz folder - i jak wybiorę tą opcje to mi grają po kolei foldery od 1 - 10 w folderze muza.
3. jak zrobić żeby grały mi wszystkie foldery po kolei z zakresu od 1 do 10 ale nie zaczynając od 1 tylko np. od 6? bo jak najadę na 6 w katalogu muza i dam odtwórz folder to mi zaś będzie tylko 6 w kółko grać - a ja chce żeby grało mi 6, 7 ,8 ,9 , 10, 1, 2, 3, 4, 5, i dalej od 6 bo mam "powtórz wszystkie". Dla ułatwienia dodam, że tak było w muvo 100, który miałem do teraz. Czy to jest tak trudno zrobić? Chcę żeby po kolei szły foldery ale nie zaczynając zawsze od 1 - to jest strasznie uciążliwe. Jak będę miał 30 folderów? To zawsze muszę od 1 słuchać żeby wszystkie po kolei mi szły a nie tak jak było od nowości, że cały czas jeden folder był powtarzany. proszę o pomoc.

Utworzony: 2010.02.21 17:19

u mnie po wgraniu 'nowego' oprogramowania zaczęła wariować godzina i data. ustawiam - wychodzę z ustawień i mam z powrotem godzinę i datę z kosmosu :(

Utworzony: 2010.02.22 20:29 Zmieniony: 2010.02.22 20:34

U mnie aktualizacja softu na viscie przebiegla raczej bez problemu.Po wgraniu softu i odpaleniu odwarzacz mial zawias-niemogl sie zaladowac, zrobilem resert i od tej pory bez problemowo sie wlancza i chodzi.Szkoda tylko ze nadal basy w transmiterze nadal sa za plaskie i przy sluchamiu radia nielapie wogole stereo na niektorych stacjach.

Utworzony: 2010.02.24 14:34

Od dzisiaj jestem posiadaczem volta Generalnie podoba mi się ale z niecierpliwością czekam na aktualizację po ktorej sluchawki beda się wylaczaly razem z wlączeniem transmitera bo narazie to poprostu nie da się korzystać z transmitera

Utworzony: 2010.02.24 14:55

yack 2727 ,ja w celu sluchania muzy z transmitera podlanczam zamiat sluchawek taki kabelek z wejsciem jack,dlugosc ma polowe mniejsza niz sluchawki i zasieg takze wpozadku :)

Utworzony: 2010.02.26 13:54 Zmieniony: 2010.02.26 14:02

Dla zainteresowanych oprogramowanie z poprawionym odczytem stanu akumulatora. Także w dwóch wersjach.

- volt_5_365_silent (mniejsza głośność transmitera FM, wersja 5.365) - link
http://download.pentagram.eu/index.php?dir=pl%2Fsterowniki%2Fmultimedia%2Fpentagram%2Fmp3%2FVolt_fw_beta%2F&download=volt_5_365_silent_win7.zip

- volt_5_364_loud (większa głośność transmitera FM, wersja 5.364) - link
http://download.pentagram.eu/index.php?dir=pl%2Fsterowniki%2Fmultimedia%2Fpentagram%2Fmp3%2FVolt_fw_beta%2F&download=volt_5_364_loud_win7.zip

Z góry dzięki za uwagi.

Utworzony: 2010.02.26 15:45

Witam. Czy aktualizacja naprawi odtwarzanie muzyki flac?? Bo w tej chwili niestety ale nie odtwarza. Testowy który znalazłem na forum działa ale mimo że ustawiam parametry takie jak ma testowy to muzyka jest bardzo zniekształcona i działa skokowo. W trakcie "odtwarzania" tekst na wyświetlaczu również przesuwa się skokowo.

Utworzony: 2010.02.27 16:52

Ja mam parę albumów we flac-kach i nie mam problemów, może zależy to od bitrate, a może masz to na jakiejś powolnej karcie SD. Daj linka do tego fac-ka

Utworzony: 2010.03.02 13:08

Czy będzie wersja softu z lepszym basem dzwięku z transmitera czy nie ma na co liczyć ?
Bo ten dzwiek jest zupelnie płaski i ani w aucie ani na sprzecie w pracy nie da się tego słuchać, powiedzialbym ze sluchanie takiej jakosci jest wręcz nieprzyjemne. Pracuje ktos nad tym czy darować sobie volta jako transmiter ? Bo rozumiem ze przez słabą jakosc dzwieku i wogole nadawania wydluza się zywotnosc baterii ale wolalbym juz ładowac go 2 razy dziennie ale móc z niego korzystac bo narazie lezy i się kurzy

Utworzony: 2010.03.02 14:52

Jeszcze nie zapadła decyzja odnośnie bass'ów. Trwają nadal prace nad tym elementem, ponieważ pojawia się wyższy poziom zakłóceń. Wersja wstępna powinna pojawić się na forum w wersji beta, natomiast co do wersji finalnej, wszystko zależy od użytkowników, czy zmiana będą wam odpowiadać. Jak tylko dostanę jakieś informację i soft, oczywiście wrzucę w tym wątku.

Utworzony: 2010.03.03 09:03

A może można gdzieś kupić jakąś antenę którą wtykałoby się zamiast słuchawek ? Nie trzeba by było kombinowac z dzwiekiem ze sluchawek podczas uzywania transmitera i moze byłaby lepsze jakosc ? Jest wogole cos takiego z jakiejkolwiek firmy ?

Utworzony: 2010.03.03 10:30

witam wszystkich szczesliwych posiadaczy tej mp3! ja ja posiadam od 2 tygodni. prosze o rozpatrzenie mozliwosci szybszego przewijania utworow do przodu. bardzo czesto slucham trancowych audycji typu ASOT ktore trwaja ok 2 godziny.nie ma mozliwosci zeby szybko przewinac o 1 godz do przodu ,owszem mozna przewijac ale trwa to zbyt dlugo. szkoda tez ze w menu muzyka nie ma folderu o nazwie 'ostatnio dodane utwory'. poza tym reszta jest jak narazie ok!

Utworzony: 2010.03.03 15:35 Zmieniony: 2010.03.03 15:37

akurat sprawdzilem dzialanie transmitera z podlaczonym kabelkiem od sluchawek. teraz jest o niebo lepiej niz bez i basy tez sa w porzadku.oczywiscie odcialem same sluchawki a zostawilem jakis 0,5 metra przewodu. naprawde jestem zadowolony:bigsmile

Utworzony: 2010.03.03 16:43 Zmieniony: 2010.03.03 16:49

Powolne przewijanie denerwuje też przy audiobook-ach, miałem okazję przewijać, trzeba mieć wytrzymały palec i uważać żeby nie przeskoczyło na kolejny utwór.
Sub-menu o którym kiedyś wspominałem można umieścić również pod dłuższym naciśnięciem play, aktualnie zmiana Eq, w tym sub-menu lista aktualnie odtwarzanych plików.
W ustawieniach Eq są niepotrzebne ustawienia, możecie spokojnie scalić "Unplugged, Grunge" i "drama, soul, mystic".

Utworzony: 2010.03.04 13:35

Wysłany przez: gazela77prosze o rozpatrzenie mozliwosci szybszego przewijania utworow do przodu.

Dodałem do listy.

Utworzony: 2010.03.04 21:17

dzieki acmon! licze na ciebie

Utworzony: 2010.03.04 22:58 Zmieniony: 2010.03.25 15:35

witam, mógłby ktoś mi powiedzieć co zrobić by wrócić do normalnej regulacji dźwięku ? cały czas mam ustawione na 40, nie wiem co włączyłem i jak, mam tą mp3 od niedawna i jeszcze się w tym wszystkim gubię...

[Acmon] Załóż oddzielny wątek.