Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »

Vanquish VOLT P 5103 - sugestie dotyczące aktualizacji firmware'u

Utworzony: 2010.06.24 08:23

Witam,
tak jak napisał jeden z kolegów używam odtwarzacza głównie ze względu na transmiter. Jest to przewaga w porównaniu do innych produktów na rynku. Bardzo mnie cieszy, że projekt VOLT jest rozwijany i idzie ku lepszemu. Z mojej strony proponuję opcję w ustawieniach odnośnie transmitera, włącz na starcie lub wyłącz. Wiem, że był poruszany już temat stałego włączenia transmitera ale zostało to obalone ze względu na żywotność baterii. Jednak jakby użytkownik miałby możliwość samodzielnie zdecydować czy chcę mieć opcję włączoną czy nie, to byłoby naprawdę super. Tak jak było już poruszane transmitera często trzeba włączyć i wyłączyć i wtedy zatrybi bez szumów. Zatem całkowite wyłączenie volt’a i na nowo szukanie w opcjach transmitera jest męczące. Dodatkowo przypomnę kwestię z zegarkiem widocznym na pierwszym ekranie, to też bardzo praktyczne.

/Plastik

Utworzony: 2010.06.24 11:17

Ja również używam volta głównie w samochodzie ze względu na transmiter. Rzeczywiście o wiele wygodniej było by, żeby po włączeniu transmiter od razu działał. Można by było dodać taką opcję w ustawieniach. Poza tym, jak już wcześniej pisałem cały czas jest problem z automatycznym wyłączaniem przy uruchomionym transmiterze. Można się zdziwić, gdy po zapauzowaniu volt sam się nie wyłącza, a bateria "znika" w expresowym tempie.
Oczywiście bardzo się cieszę, że to forum działa i my, użytkownicy, mamy gdzie zgłaszać swoje problemy i sugestie.
Good job :)

Utworzony: 2010.06.24 12:32 Zmieniony: 2010.06.24 12:52

U mnie działa musisz tylko ustawić Ustawienia -> Wyłączanie -> Bezwarunkowe. Sprawdź jeszcze z ta pause.

Po 15 min.
Włączyłem transmiter, muzykę zapauzowałem (ustawienia jak wyżej) i się wyłączył. Opcja Po bezczynności może nie działać bo transmiter cały czas nadaje.

Utworzony: 2010.06.24 19:20

Wysłany przez: wanzel_mordaU mnie działa musisz tylko ustawić Ustawienia -> Wyłączanie -> Bezwarunkowe. Sprawdź jeszcze z ta pause.

Po 15 min.
Włączyłem transmiter, muzykę zapauzowałem (ustawienia jak wyżej) i się wyłączył. Opcja Po bezczynności może nie działać bo transmiter cały czas nadaje.

Dzięki za info. Właśnie chodziło mi o Po bezczynności, bo jak wysiadam z samochodu na chwilę, to szybciej jest mi zapausować niż wyłączać a potem znów włączać volta i transmiter. A jeśli nie wracam dłużej, to chciałbym żeby sam się wyłączył. Dlatego Bezwarunkowe odpada. Miałem nadzieję, że da się coś z tym zrobić, ale masz rację, transmiter tak czy siak nadaje, nieważne czy idzie muza, czy nie.

Utworzony: 2010.07.02 14:02

Witam!
Czy jest możliwość uwolnienia kodu? Chętnie dopisałbym sobie sam funkcjonalość ktorej mi brakuje.

Utworzony: 2010.07.07 15:26

Jeszcze w kwestii transmitera - zauważyłem ciekawą rzecz, której wcześniej nie było (mam wgrany soft w ostatniej wersji 3.65 loud).Mianowicie po zrestartowaniu transmitera zaczyna odtwarzać pliki od początku. Czyli - słucham muzyki, po piosence nr 15 restartuję transmiter (bo dostaje świra, tak, tak, nadal tak się dzieje), to mp3 przechodzi do piosenki nr 1 (i potem kolejno aż do 15) i dopiero potem jest nr 16. Dodam jeszcze, że muzyka jest odsłuchiwana z karty pamięci. Prosiłbym o zwrócenie na to uwagi, gdyż jest to lekko denerwujące ;)
Pozdrawiam

Utworzony: 2010.07.08 16:16

<blockquote><cite>Wysłany przez: bogas</cite>Witam!
Czy jest możliwość uwolnienia kodu? Chętnie dopisałbym sobie sam funkcjonalość ktorej mi brakuje.</blockquote>

dołączam się do prośby. jednak wątpię żeby taka możliwość była...
nie obrażę się i nie zdziwię jeśli odpowiedź będzie negatywna ;)

Utworzony: 2010.07.12 21:34

transmiter strasznie trzeszczy i harczy a w przypadku starszego produktu VANQUISH FM RT nie bylo takich problemow i nie trzeba bylo podglaszac odtwarzacza tylko same radio.szkoda ze nie ma ich juz w sprzedazy bo o niebo transmiter dzialal lepiej

Utworzony: 2010.07.13 10:05

Wysłany przez: bogasCzy jest możliwość uwolnienia kodu?

Nawet ja nie mam do niego dostępu ;) A w temacie transmitera cały czas czekam na jakieś informacje.

Utworzony: 2010.07.13 21:00

Witam! Mamy mały WIELKI problem. Zakupiliśmy tydzień temu tą mp3. Działała, bez zarzutów. Jednak po podłączeniu do komputera, ten rozpoznaje ją jako urządzenie nieznane. Po dokładnym przeczytaniu instrukcji, ściągnięciu softa i próbie zainstalowania go. Niestety ten też tego sprzętu nie widzi. Sprawdzaliśmy na laptopie i też to samo. Prosimy o ratunek. Z góry dziękuję.

Utworzony: 2010.07.13 22:14

lekarstwo na wszystko: wgranie firmware'u. ;)
z opisu wygląda to jakby coś bylo źle z odtwarzaczem-bylo sprawdzane z dwoma komputerami.

Utworzony: 2010.07.13 22:19

było nawet w sklepie gdzie kupowaliśmy i też nie widział. Ale jak wgrać cokolwiek jak on na nic nie reaguje??

Utworzony: 2010.07.13 22:48

jeśli komputer rozpoznaje urządzenie jako "urządzenie nieznane" to znaczy że reaguje.
strona czy dwie wcześniej jest link do paczki z firmware'm. w środku jest też instrukcja.

a, jeszcze można go zresetować tym przyciskiem "długopisowym". może pomoże i obejdzie się bez firmware'u.

Utworzony: 2010.07.13 22:52

żaden reset jej nie pomaga, bo już też próbowałam. Z tym firmware-m już też próbowałam i ten program też jej nie widzi, a podłączałam zgodnie z instrukcją doń załączoną :(

Utworzony: 2010.07.13 22:57

no to cięzki orzech...
a może coś z kablem USB źle?
ktoś inny mógłby się wypowiedzieć co o tym myśli. mi się wydaje że odtwarzacz jest częsciowo zepsuty.

Utworzony: 2010.07.13 23:19

próbowałam na innym USB i to samo się dzieje.. prawie zęby idzie połamać

Utworzony: 2010.07.14 18:51

spróbuj na innym komputerze, leć do znajomego i sprawdź czy tam śmiga, a jak nie to zrób reset, wkładając drut w tą małą dziurkę między przyciskami w mp3, następnie włącz program do aktualizacji, trzymaj "back", podłącz mp3 pod usb i trzymaj back do puki w programie do aktualizacji nie będzie pisać ready...
pozdro

Utworzony: 2010.07.14 21:20

czarny, to że ja baba (wcale nie blondynka) to nie znaczy, że czytać instrukcji nie potrafię. Przeczytaj proszę moje postu jeszcze raz. To tak na marginesie.
Wczoraj jeszcze pogrzebałam troszkę i cosik jakby na chwilkę na laptopie załapało, ale potem znowu siadło i "urządzenie nieznane". Wykazało nawet, że podłączony sprzęt ma najnowsze sterowniki i nic nie potrzeba zmieniać. Tylko dlaczego nie może go rozpoznać??
Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły??

Utworzony: 2010.07.15 09:40

Wysłany przez: rambia29Wczoraj jeszcze pogrzebałam

A co dokładnie robiłaś. Jeżeli gniazdo nie kontaktuje to nic nie zrobisz, ale na to się mało kto uskarżał w tym modelu.
Zweryfikuj to na innym komputerze, albo na laptopie podłączonym do zasilania, może być obniżone zasilanie na porta usb i problem z identyfikacją. O kablach nie piszę bo ktoś już to sugerował.

Sterownik jest systemowy i nie dostarczany z softem więc to odpada. Jak możesz to bym na innym komputerze spróbował.

Utworzony: 2010.07.15 22:51

Z niecierpliwością czekam na nowy soft, ostatnio zauważyłem, że radio słabo odbiera (być może wina słuchawek, ale są te oryginalne), no i transmiter w ostatniej podróży gdzie jechałem koło 1h usiałem 4x wyłączać i włączać urządzenie bo pojawiał się znany już nam problem "stukania" przy transmitowaniu. Wiadomo już kiedy będzie nowa wersja ?

Utworzony: 2010.07.17 13:17

Daj sobie siana, jeżeli wyjdzie nowy Fw to poprawki będą polegać prawdopodobnie na tak niepotrzebnych rzeczach jak poprawa języka w OSD. Jedyna dobra poprawka to była ta pierwsza a tak ogólnie to nic nowego, a szkoda, dlatego następnym razem będę inwestował w coś sprawdzonego, tobie też to polecam:/

Utworzony: 2010.07.21 15:12

Witam wszystkich serdecznie.
Od paru dni jestem posiadaczem tego cudeńka i jedyną rzeczą, której faktycznie brakuje jest przesył basów do radia przez Transmiter FM. Nic więcej do szczęścia już nie jest potrzebne. Czekam z niecierpliwością na tą opcję w kolejnej odsłonie Firmware-u.
Gratuluję poprawek jakie do tej pory się pojawiły w naszym odtwarzaczu. Dobra robota! Oby tak dalej!

Utworzony: 2010.07.23 11:48

w sofcie 5.364 beta brakuje automatycznego sortowania plików i folderów... Nie powiem, bo zaskoczył mnie brak tak podstawowej funkcji w odtwarzaczu po wgraniu tego softa. Acmon, istnieje możliwość by uzupełnić o tę nowinkę softa?

Utworzony: 2010.07.23 16:58

Jest to zgłoszone bo ta kwestia była już poruszana co do efektów będę mógł się wypowiedzieć jak coś dostanę.

Utworzony: 2010.07.30 19:12

witam mam problem z moim odtwarzaczem pewnego dnia wyłączył sie i już sie nie włączył , po graniu nowych sytemów działa do pierwszego wyłączenia możecie mi powiedzieć w czym tkwi problem ??

Utworzony: 2010.08.06 10:20

mam pewne uwagi co do softu 384 ( i nie tylko tej wersji ale ogolnie)

- dlaczego jak laduje volta podlaczonego do PC to nie widze postepu ladowania a tylko napis write/read, nawet nie wiadomo kiedy zakonczy sie proces ladowania.

- czy volt nie moze wyswietlac podczas odtwarzania info z tagow: artist / album / tytul
u mnie jest tylko tytul, co przy np. 80 albumach powoduje, ze nie wiem czego slucham w danym momencie.

- wznawianie odtwarzania z karty msdhc - po wylaczeniu playrka np. funkcja sleep i ponownym wlaczeniu odtwarzania wczytywane sa wszystkie utwory w porzadku alfabetycznym a nie poprzednia lista utworzona z karty z poziomu eksploatora.

- dlaczego nie ma opcji w zakladce wykonawcy - odtwarzaj wszystkich. mozna wybierac tylko pojedyncze albumy. a wystarczy dodac aby odtwarzal wszystkich i wtedy mamy problem z karta pamieci rozwiazany. opcja wszystkie utwory widzi i te na karcie. tylko dlaczego trzeba sluchac utworow alfabetycznie a nie jak sa ulozone w albumach.

gdyby nie powyzsze "niedogodnosci" bylby to player idealny.

a co bym chcial jeszcze. aby przycis "rec" mozna bylo przypisywac do konkretnej funkcji (u mnie bylby to tzw. spioch/sleep timer).

z powazaniem, pietrek

Utworzony: 2010.08.09 22:45 Zmieniony: 2010.08.09 22:50

Witam wszystkich razem i z osobna.

Jestem świeżym użytkownikiem tego super odtwarzacza. Mam jednak pewne sugestie.

* Wybór szybkiego przeszukiwania: Alfabetyczne/ Lista (przy przytrzymaniu przewijaka w zakładce muzyka i głębiej np. "Wszystkie utwory")

* Wygaszacz ekranu :D : Brzmi dziwnie ale w moim poprzednim odtwarzaczu bardzo podobała mi się ta funkcja. Zawsze można szybko zerknąć na odtwarzacz, który pokazuje co ustaloną ilość sekund animowany zegar albo też błysk, który daje znać o położeniu odtwarzacza podczas używania funkcji transmitera. Jeżeli jest ta opcja to będę wdzięczny za info w którym miejscu menu, lecz bezowocnie i z pomocą instrukcji nie udało mi się tego odnaleźć.

* Istnieje szansa, żeby transmiter wysyłał informacje RDS? Miałem tę funkcję w SE W980 i bardzo mi się podobała a i w autku fajnie jest widzieć wykonawcę i tytuł utworu.

* Dlaczego poziomy głośności od 01 - 15 niczym się nie różnią? Czasami wieczorami jest to po prostu zbyt głośne i nieprzyjemne :(

Na tę chwilę to chyba wszystko co zasugerowałbym dla tego odtwarzacza. Na prawdę nie spodziewałem się tak oszałamiającej jakości w takim urządzeniu. Co prawda nie jest to Stax ale Stax do kieszeni się nie zmieści :D

P.S. Czy to normalne, że w moim odtwarzaczu wyświetla mi informację, że posiadam FW w wersji 6.384 ?

Pozdrawiam
Karol ;)

Utworzony: 2010.08.26 10:42

Wakacje się kończą, chyba najwyższy czas się wziąć za sortowanie plików w folderach :devil: Acmon? Coś nowego słychać w temacie? Pozdrawiam.

Utworzony: 2010.08.28 09:32

Dało by się zwiększyć dokładność equalizera?? Te pięć suwaków to zdecydowanie za mało by ustawić coś z sensem i by uszy były zadowolone. Za duży rozrzut jest pomiędzy 1 suwakiem a 5. Jest 80 250 1000 4000 i 12000 hz a nie bardzo to daje możliwość ustawienia. W SRS system tak naprawdę też nie da się nic z sensem ustawić. Basów prawie nie ma. Ustawienie basów tylko na jedną wartość hz jest z lekka dziwne bo powinno mieć szerszy zakres. Inne dźwięki świszczą mniej lub bardziej. Nie zależnie jakie słuchawki mam podłączone. Tych "firmowych" Pentagrama nawet nie wyjmowałem z opakowania.

Utworzony: 2010.08.28 09:33

Witam serdecznie.

Z całych sił proszę Software`owców o zintensyfikowanie prac nad możliwością kontynuacji odtwarzania (przejścia do kolejnego folderu) bez konieczności manualnej ingerencji. Jak dla mnie to pierwsza ale zasadnicza sprawa i wada, w której istnienie wprost nie mogę wciąż uwierzyć. Przez długi czas szukałem rozwiązania na własną rękę , niestety bezskutecznie. Utrudnia to diabelnie życie i szczerze mówiąc przyzwyczajenie bierze tutaj górę. Dotąd wszystkie stosowane przeze mnie urządzenia oferowały taką możliwość. :cry: Marzę więc o wprowadzonym szybko nowym sofcie, który rozwiąże ten problem dołączając się do i tak już licznych oraz gorących próśb w tej kwestii. Pozdrawiam wszystkich.