Kategoria: Nawigacja GPS »

Nomad GT P5220 problem z ekranem dotykowym

Utworzony: 2009.12.23 14:12 Zmieniony: 2010.03.12 14:47

Witam.
Miesiąc temu kupiłem P5220 (razem z AutoMapąPL XL), bo akurat miałem dalszy wyjazd. No i zauważyłem problem - czasami ekran nie reaguje na dotyk - mogę walić po 10 razy, a on nie reaguje, albo robi z takim opóźnieniem, że w międzyczasie zdążę spróbować trafić po kilka razy w 5 różnych przycisków. Nie da się wtedy nic ustawić. Jak działa dobrze, to jest miodzio, a jak się jej trafi "zły dzień" to ni hu hu.
Początkowo myślałem, że ekran źle reaguje na zimno, no ale ludzie - siedzę w aucie w koszuli i marynarce (było to 2 grudnia), więc jest ciepło, a navi nie reaguje. Dopiero po dłuższym czasie, jak nagrzałem mocniej w aucie, zaczęła działać jak trzeba. I nie ma znaczenia stan baterii - była naładowana oraz dodatkowo podłączona pod zapalniczkę.
Ostatnio chciałem w domu zdjęcia pooglądać i to samo - straszne problemy z reakcją na dotyk. Bateria na 3 kreski, temp. w domu normalna.
Więc co jest? Ktoś też ma takie problemy? Czy to wada mojej navi i powinienem ją reklamować, czy też ten model tak ma (to moja 1 navi w zyciu, więc się nie znam)?

Utworzony: 2009.12.25 11:28

Z moich doświadczeń z Nomadami mogę powiedzieć, że Nomad 5210 jest bardzo czuły na dotyk, natomiast Nomad 5220 już taki nie jest. Jeżeli masz takie objawy o jakich piszesz, to powinieneś skontaktować się z serwisem. Serwis Pentagrama należy do jednych z najlepszych więc myślę, że jest szansa na uzyskanie odpowiedzi przez telefon co należy z nawigacją dalej zrobić.

Utworzony: 2010.04.03 23:54

Też miałem problem z ekranem. Znajomy polecił mi przeprowadzić kalibrację ekranu. Pomogło.

Utworzony: 2010.04.04 23:54

Ale gdy nawigacja działa dobrze to nie ma żadnych problemów z ekranem. Problem w tym, że nigdy nie wiadomo, kiedy będzie działać dobrze.