Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »

Problemy z VANQUISH VOLT 8GB

Utworzony: 2010.01.05 14:01

Witam
otóz zakupiłam ten odtwarzacz niedawno i juz sie pojawiły problemy pt. od dwóch dni zawiesza sie i albo nie mogę go włączyć, albo wyłączyć. Po prostu nie reaguje na żaden z przycisków. Tak więc pozostaje mi tylko zabawa w resetowanie go. Czy ktoś już spotkał się z tym problemem ?
A inna sprawa to działanie transmitera FM - mam takie urządzenie pierwszy raz więc zapoznałam się zarówno z instrukcją jak i z tematyką transmiterów FM w necie. Jednakże jak bym nie kombinowała i ustawiała radia czy odtwarzacza słychac więcej szumów niż muzyke. Tak więc juz nie wiem czy to kwestia słabego transmitera czy mam felerny odtwarzacz.....

Utworzony: 2010.01.05 16:02

Jak reset nie pomógł i nie ma karty w slocie to jedynie serwis, chyba że wyślą ci jakiś firmware, dodatkowo, możesz spróbować sformatować pamięć może jest na niej błąd i sprawdzić ją jeszcze jakimś programem antywirusowym. Ktoś tu jeszcze wspominał, że pomogło skanowanie dysku z narzędzie systemowych ten skandisc, więc może to.

Transmiter nie powinien szumieć, wybierz czystą częstotliwość na której nic nikt nie nadaje, włącz transmiter, pogłośnij + i ustaw wartość na ok 25-30, podłącz też słuchawki.

Utworzony: 2010.01.05 16:17

dzięki za odpowiedz,
Reset pomaga na tyle że odblokowuje odtwarzacz ale potem po kilku godzinach znowu mam to samo. Problem juz zgłosiłam do serwisu i czekam na odzew. Spróbuje jeszcze zeskanować. Antywir nie powinien pomóc bo jak narazie muzyka była zgrywana z płyt przez konwertor mp3 z odtwarzacza DVD przez USB.

Jesli chodzi o transmiter to rzeczywiście doczytałam sie o tym podłączeniu słuchawek do odtwarzacza - sprawdze czy pomogło :)

Utworzony: 2010.01.05 16:25

Zastanawiam się jeszcze z tym zawieszaniem a zobacz czy jak gra radio przez kilka godzin nawet zostaw na noc włączony czy też się to dzieje. Czy przy tym zawieszaniu masz włączony transmiter?

Utworzony: 2010.01.05 16:54

Fakt, jak słuchałam radia przez cały dzień nic sie nie działo. Natomiast transmiter jest wyłączony. Zdarzyło mi sie już również nie wyłączyć na noc odtwarzacza bom nie zauważyła przez to że wyświetlacz wyłącza się po jakimś czasie. W tej chwili wyłączyłam funkcje "wyłączanie ekranu" i narazie od kilku godzin po dwóch resetach odtwarzacz działa... i niech tak zostanie

Utworzony: 2010.01.05 17:04

Może masz któryś plik z muzyką uszkodzony. Sprawdź czy się nie wywala na tym samym kawałku.

Utworzony: 2010.01.05 17:12

Odtwarzacz zawieszał się w różnych sytuacjach. Za pierwszym razem nie mogłam go włączyć. Kolejnego dnia nie mogłam wyłączyć i tego samego dnia zawiesił się podczas odtwarzania. Tak więc raczej odpada uszkodzony plik moim zdaniem.

Utworzony: 2010.01.07 16:20

Chyba tylko zostaje serwis i wymiana.

Utworzony: 2010.01.08 08:00

ile masz utworow na tym pentagramie? jakiej sa wielkosci? moze to powoduje zawieszanie sie. tutaj ogolnie soft jest zje...ny. mam nadzieje ze niedlugo nowy podesla, skontaktuj sie z serwisem moze cos poradza

Utworzony: 2010.01.08 08:49

w tej chwili mam jakieś 290 utworów w formatach AAC, MP3 oraz FLAC ale odtwarzacz zaczął zawieszac się jak miałam ich zaledwie kilkanascie. Za pierwszym razem zawiesił sie kiedy podpiełam go pod kompa tak więc by resecik, wgrałam nowe utwory i teraz z rana za kazdym razem kiedy chce posłuchac muzyki w pracy musze go ze dwa razy zresetować a potem juz elegancko gra. Tak ajkby miał problem z "rozruchem" czy tez po włączeniu on ma jakis problem z tzw. ładowaniem.
Załamka w każdym razie bo to mój pierwszy tego typu odtwarzacz i już kicha.
Dotychczas używałam telefonu NOKI i wszystko było OK tyle że baterie musiałam czesto ładować.
nr reklamacji już mam nadany pozostało mi tylko zapakować odpowiednio i wysłac do serwisu ....

Utworzony: 2010.01.08 10:33

Jak zresetować MP3 Vanquish Voip. Po 1 naładowaniu sam się wyłączył i nie reaguje na ładowanie ładowarką i przes samo USB. Cisza jak makiem zasiał. Zero reakcji.

Utworzony: 2010.01.08 10:46

Witam PB w gronie posiadaczy zawieszających się VANQUISH VOLT:). Reset masz umieszczony koło przycisku do włączania/wyłączania odtwarzacza. W instrukcji masz pokazane na rysunku.

Utworzony: 2011.01.28 15:17

Mam dokładnie te same problemy PLUS momentami zakłócenia podczas słuchania muzyki takie jak w starych discman'ach pojawiały się przy wstrząsach...(niby nic, ale trochę denerwuje kiedy słucham ulubionego kawałka). Na forum trafiłem bo sprzęt nie chciał się włączyć i nie reagował na żaden z przycisków... prócz resetu, o którym przeczytałem tutaj. Na razie działa zobaczymy co będzie dalej.

Utworzony: 2011.03.24 19:58

mam dokladnie takie same objawy: przerywa i zawiesza sie notorycznie, wlacza sie okolo minute! co prawda mam na nim 1000 utworow, ale model Vanquish ktory mialem wczesniej radzil sobie z taka iloscia bez wiekszego problemu,
tamten mial kompletnie idiotycznie usytulowane klawisze w stosunku do gniazda sluchawek i wyswietlacza, dla tego zmienilem, kupujac Volta spodziewalem sie czegos prostego, szybkiego i niezawodnego - zawiodlem sie

na plus dla VOLTA przemawia fajna budowa, bateria, wyswietlacz, przyciski no i dziwek (equalizer) ale obsluga plikow i stabilnosc pracy to porazka

dodam ze to model ktory dostalem od serwisu, ten ktory kupilem od poczatku sie nie wlaczal

dzis sprubuje sformatowac pamiec i wgrac soft na nowo jak nie pomoze to znowu serwis....

a juz zaczalem rozpowiadac ze PENTAGRAM to swietne playerki za przystepna cene :/

Utworzony: 2011.04.17 22:50

a jaką masz wersje oprogramowania? u mnie po wgraniu softu w wersji 5.365 wszystko zaczęło działać poprawnie (wcześniej była wgrana wyższa wersja i odtwarzacz m.in. zawieszał się)