Kategoria: Inne »
Korzystanie z serwisu S.O.S.
Od 1 do 9 z 9
jtadnr
Member
Utworzony: 2010.01.08 21:40 Zmieniony: 2010.01.08 21:42
Witam ;)
Kupiłem odtwarzacz mp4 Eon Cineo Gold 4GB poprzez allego. Przesyłkę otrzymałem kurierem, już następnego dnia (właściwie to była pierwsza godzina użytkowania Golda) odtwarzacz uległ uszkodzeniu, a konkretnie zawiodło gniazdo słuchawkowe. Trochę się zawiodłem, ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Jeszcze nie było godziny 18, więc zadzwoniłem do "działu Pomocy Technicznej", zostałem skierowany na strony MMV do formularza serwisu S.O.S. Wypełniłem wszystkie pola i otrzymałem maila, który według mnie jest zupełnie niezrozumiały, ale już mówię w czym problem.
Po pierwsze, nie znalazłem informacji jaką firmą mam wysłać przesyłkę, jest napisane jak ją zapakować, co na niej napisać, ale nie ma ani słowa o przewoźniku.
Po drugie, w mailu napisano, że<em> "Prawidłowo przygotowany sprzęt należy wysłać na Swój koszt do Autoryzowanego Serwisu."</em> natomiast na stronie MMV<em> "Transport Urządzenia od i do Użytkownika odbywa się w systemie S.O.S.- "Serwis Odbiera Sprzęt- Serwis Odsyła Sprzęt" w obie strony na koszt MMV tylko w przypadku urządzeń posiadających gwarancje z bezpłatnym serwisem Door-To-Door."</em>, dodatkowo karta gwarancyjna, którą otrzymałem z urządzeniem nie wspomina czy serwis door2door jest płatny czy bezpłatny.
Po trzecie zapis w mailu jest dla mnie niezrozumiały: <em>Uszkodzony sprzęt można przesłać także za pośrednictwem firmy kurierskiej DPD, ale pod warunkiem, że zostanie on wysłany z innym uszkodzonym sprzętem posiadającym gwarancję z bezpłatnym serwisem Door-To-Door.</em> Ja interpretuję to zdanie w taki sposób, że oprócz jakiejś nieokreślonej firmy, jeżeli mam uszkodzony sprzęt to mogę go wysłać kurierem DPD tylko z drugim urządzeniem. A co mam zrobić, jeśli mam jedno urządzenie? Na pewno korzystaliście już z usług firmy MMV w przypadku napraw gwarancyjnym, więc podsumowując wszystko, pytam o:
1. Czy w przypadku korzystania z serwisu s.o.s płacę cokolwiek za przesyłkę?
2. Jeżeli koszty przesyłki są pokrywane przez MMV, w jaki sposób mam nadać przesyłkę? Czy ma być ona nadana za pobraniem?
3. Sądzę, że przesyłkę mam nadać kurierem DPD, ale mail od serwisu Multimedia Vision nie określa tego jednoznacznie.
4. Serwis znajduje się w Warszawie, gdzie mieszkam, wolałbym udać się tam osobiście, zresztą firma na tym oszczędzi, czy jest taka możliwość?
Kupiłem odtwarzacz mp4 Eon Cineo Gold 4GB poprzez allego. Przesyłkę otrzymałem kurierem, już następnego dnia (właściwie to była pierwsza godzina użytkowania Golda) odtwarzacz uległ uszkodzeniu, a konkretnie zawiodło gniazdo słuchawkowe. Trochę się zawiodłem, ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Jeszcze nie było godziny 18, więc zadzwoniłem do "działu Pomocy Technicznej", zostałem skierowany na strony MMV do formularza serwisu S.O.S. Wypełniłem wszystkie pola i otrzymałem maila, który według mnie jest zupełnie niezrozumiały, ale już mówię w czym problem.
Po pierwsze, nie znalazłem informacji jaką firmą mam wysłać przesyłkę, jest napisane jak ją zapakować, co na niej napisać, ale nie ma ani słowa o przewoźniku.
Po drugie, w mailu napisano, że<em> "Prawidłowo przygotowany sprzęt należy wysłać na Swój koszt do Autoryzowanego Serwisu."</em> natomiast na stronie MMV<em> "Transport Urządzenia od i do Użytkownika odbywa się w systemie S.O.S.- "Serwis Odbiera Sprzęt- Serwis Odsyła Sprzęt" w obie strony na koszt MMV tylko w przypadku urządzeń posiadających gwarancje z bezpłatnym serwisem Door-To-Door."</em>, dodatkowo karta gwarancyjna, którą otrzymałem z urządzeniem nie wspomina czy serwis door2door jest płatny czy bezpłatny.
Po trzecie zapis w mailu jest dla mnie niezrozumiały: <em>Uszkodzony sprzęt można przesłać także za pośrednictwem firmy kurierskiej DPD, ale pod warunkiem, że zostanie on wysłany z innym uszkodzonym sprzętem posiadającym gwarancję z bezpłatnym serwisem Door-To-Door.</em> Ja interpretuję to zdanie w taki sposób, że oprócz jakiejś nieokreślonej firmy, jeżeli mam uszkodzony sprzęt to mogę go wysłać kurierem DPD tylko z drugim urządzeniem. A co mam zrobić, jeśli mam jedno urządzenie? Na pewno korzystaliście już z usług firmy MMV w przypadku napraw gwarancyjnym, więc podsumowując wszystko, pytam o:
1. Czy w przypadku korzystania z serwisu s.o.s płacę cokolwiek za przesyłkę?
2. Jeżeli koszty przesyłki są pokrywane przez MMV, w jaki sposób mam nadać przesyłkę? Czy ma być ona nadana za pobraniem?
3. Sądzę, że przesyłkę mam nadać kurierem DPD, ale mail od serwisu Multimedia Vision nie określa tego jednoznacznie.
4. Serwis znajduje się w Warszawie, gdzie mieszkam, wolałbym udać się tam osobiście, zresztą firma na tym oszczędzi, czy jest taka możliwość?
czasza7
Member
Utworzony: 2010.01.09 14:40
Kolejny cudowny pentagram. Powiem Ci tyle, że wybór kupna tego badziewia był Twoim wielkim błędem. Ja kupiłem eon cineo 8gb przez allegro i w ten sam dzień odesłałem odtwarzacz. Mało tego po reklamacji, którą składałem do sklepu, gdzie kupiłem to badziewie przysłano mi kolejny nowy odtwarzacz, który okazał się kolejną klapą firmy Pentagram. Znowu uszkodzone wejście słuchawkowe i znowu odsyłam odtwarzacz z powrotem z tym, że poprosiłem o zwrot pieniędzy, bo przecież ile można. Po ponad tygodniowym oczekiwaniu na pieniądze, wczoraj je otrzymałem. To tyle z mojej strony. Na Twoim miejscy poprosiłbym o zwrot pieniędzy, bo co Ci po odtwarzaczu, który po kilku minutach użytkowania jest niesprawny?
jtadnr
Member
Utworzony: 2010.01.09 16:50
Nie zawsze jest możliwość zwrotu do sklepu jeżeli urządzenie się uszkodziło. Zresztą, to nie wina sklepu, ale firmy, która wyprodukowała takie urządzenie. Jedyne na czym mi teraz zależy to profesjonalny serwis i gwarancyjna naprawa bądź wymiana. Szkoda tylko, że firma Pentagram cechuje się taką niedoskonałością swoich produktów, jeżeli problem z gniazdem występuje u większości użytkowników Golda to partię należy wycofać, a problem naprawić w nowo produkowanych Goldach. A dodatkowo Mistycy pitagorejscy widzieli w pentagramie symbol doskonałości, kojarzyli go z życiem i zdrowiem; mieli chyba błędne przekonania, bo od teraz "pentagram" kojarzy mi się z czymś niedoskonałym, wadliwym i z fuszerką, szkoda.
Nadal nie wiem w jaki sposób działa serwis gwarancyjny, gdyż z każdego kanału otrzymuję sprzeczne informacje (e-mail, strona www i karta gwarancyjna).
Nadal nie wiem w jaki sposób działa serwis gwarancyjny, gdyż z każdego kanału otrzymuję sprzeczne informacje (e-mail, strona www i karta gwarancyjna).
Aleksandra Szostak
Kierownik Serwisu MMV
Utworzony: 2010.01.12 11:11 Zmieniony: 2010.01.12 11:12
Reklamacji z tytułu gwarancji dokonuje się na podstawie otrzymanej, oryginalnej, wydanej przez MMV karty gwarancyjnej i zgodnie z warunkami w niej zawartymi.
Zatem jeżeli w Pańskiej karcie gwarancyjnej napisane jest, że koszt transportu DO Klienta pokrywa MMV to znaczy, że dostarczyć sprzęt do Serwisu należy na własny koszt, w sposób dowolny.
Można zgłosić się do naszego Serwisu mieszczącego się przy ul. Szyszkowej 35/37 na terenie Warszawskiego Centrum Dystrybucyjnego również osobiście od poniedziałku do piątku w godzinach 10:00 - 18:00.
W przypadku jakichkolwiek wątpliwości proszę o kontakt z Kierownikiem Serwisu Aleksandrą Szostak - aleksandra.szostak@mmv.pl
Zatem jeżeli w Pańskiej karcie gwarancyjnej napisane jest, że koszt transportu DO Klienta pokrywa MMV to znaczy, że dostarczyć sprzęt do Serwisu należy na własny koszt, w sposób dowolny.
Można zgłosić się do naszego Serwisu mieszczącego się przy ul. Szyszkowej 35/37 na terenie Warszawskiego Centrum Dystrybucyjnego również osobiście od poniedziałku do piątku w godzinach 10:00 - 18:00.
W przypadku jakichkolwiek wątpliwości proszę o kontakt z Kierownikiem Serwisu Aleksandrą Szostak - aleksandra.szostak@mmv.pl
SDawid
Member
Utworzony: 2011.05.19 16:33
Wysyłanie do serwisu to błąd ja mam problem z nawigacją GPS. Urządzenie psuje się po 1,5 tygodnia. Serwis jeszcze gorszy, potrzebuje 12 dni roboczych żeby w ogóle zabrać się za naprawę a w sumie 22 dni roboczych żeby stwierdzi że sprzęt nadaje się do wymiany. NIGDY WIĘCEJ PENTAGRAMU SZCZERZE ODRADZAM TE FIRMĘ WSZYSTKIM!
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2011.05.19 17:10
Nie zawsze serwis może wykonać naprawę lub diagnostykę w jeden dzień. W ofercie serwisowej Pentagrama znajduje się duża gama produktów przez co proces realizacja zgłoszeń serwisowych nie zawsze trwa tyle ile byśmy chcieli. Cały czas prowadzone są prace mające na celu poprawę funkcjonowania serwisu, ale jest to proces stopniowy.
SDawid
Member
Utworzony: 2011.05.19 20:12
To nie jest tak po 12 dniach roboczych zadzwoniłem dowiedzieć się o status reklamacji pracownik który odebrał telefon poinformował mnie że tymi urządzeniami zajmuje się konkretny pracownik i dlatego może mnie połączyć serwisantem bym uzyskał więcej informacji. Odpowiedz serwisanta brzmiała mniej więcej tak : jeszcze leży na półce, ale dlaczego jeszcze leży? Z początkiem przyszłego tygodnia się nim zajmę (dzwoniłem w piątek). Mnie osobiście tak lekceważąca odpowiedz zdenerwowała skontaktowałem się z pracownikiem który skierował mnie do serwisanta i powiedziałem jaką informacje uzyskałem na co odpowiedział: mamy 21 dni na naprawę. I dziwnym trafem wasza naprawa nie skończyła się wcześniej.
3MBit
Member
Utworzony: 2011.06.02 17:28
Podobnie jak u kolegi wyżej, oddałem Eona Gold P 5119 do serwisu 5 maja 2011r. i raczej nikt się nie kwapi aby naprawa takiej badziewnej usterki jak zapadnięty klawisz została wykonana krócej niż w 21 dni roboczych. Przy okazji chciałem dodać, że jestem zawiedziony tym modelem (+ te badziewne słuchawki których nie można porównywać z tymi z wersji R-Wave) biorąc pod uwagę że miałem R-Wave'a z panelem dotykowym i przez 5 lat użytkowania nadal działa jak nowy. Po drugie jeśli nie otrzymam sprawnego swojego odtwarzacza (zauważę jakąkolwiek zmianę części która nie jest związana z usterką, otrzymam kompletnie inny odtwarzacz albo znów się zepsuje) to będę domagał się od firmy Pentagram zwrotu pieniędzy ponieważ kupiłem go 3 miechy temu.

Od 1 do 9 z 9