Kategoria: Nawigacja GPS »
zmiana ustawien urzadzenia po wylaczeniu i ponownym wlaczeniu
Od 1 do 9 z 9
pabloo
Member
Utworzony: 2010.01.09 14:40 Zmieniony: 2010.03.12 14:41
Witam
Mam pytanie odnosnie urzadzenia pentagram nomad 35 p 5230 z orginalna mapa navigo 9i. Urzadzenie po wlaczeniu za kazdym razem ma inne ustawienia to dotyczy dzwieku czyli raz jest na maxa podgloszony raz zciszony calkowicie a takze podswietlenie ekranu z ustawienia "ciagłe" przestawia sie na "wyłącz po 1 minucie" ze godzina sie resetuje to juz wyczytalem ze to normalne i ze uzadzenie nie ma podczymania bateryjnego ale czy moje problemy to tez wina braku podczymania bateryjnego troche to denerwujace ze za karzdym razem trzeba zmieniac ustawienia na odpowiednie. Prosze o mozliwie szbka odpowiedz.
Pozdrawiam Paweł
Mam pytanie odnosnie urzadzenia pentagram nomad 35 p 5230 z orginalna mapa navigo 9i. Urzadzenie po wlaczeniu za kazdym razem ma inne ustawienia to dotyczy dzwieku czyli raz jest na maxa podgloszony raz zciszony calkowicie a takze podswietlenie ekranu z ustawienia "ciagłe" przestawia sie na "wyłącz po 1 minucie" ze godzina sie resetuje to juz wyczytalem ze to normalne i ze uzadzenie nie ma podczymania bateryjnego ale czy moje problemy to tez wina braku podczymania bateryjnego troche to denerwujace ze za karzdym razem trzeba zmieniac ustawienia na odpowiednie. Prosze o mozliwie szbka odpowiedz.
Pozdrawiam Paweł
Tempak
Member
Utworzony: 2010.01.09 16:50
Niestety też tak mam. Zarówno podświetlanie lubi się przestawić na wyłączanie po 1 minucie jak również dźwięk czasami wycisza mi się do zera. Na maxa nie doświadczyłem. Dzieje się to raczej losowo i tylko po całkowitrym wyłączeniu lub restarcie urządzenia. Zwykle po prostu je usypiam i kłopotu nie ma. Na tego typu przypadłość można by pewnie skrobnąc jakiś skrypt, który te dwa parametry zawsze po starcie ustawiałby na jakiś ulubiony poziom. Może kiedyś się tym pobawię, ale narazie mi to nie przeszkadza zbyt mocno.
pabloo
Member
Utworzony: 2010.01.11 18:16
Juz chyba rozwiazalem problem i okazalo sie ze to wina urzadzenia, jeszcze nie wiem dokladnie co sie stalo ale jak go oddam na serwis i wroci to dam znac co bylo. Doszlem do tego w ten sposob ze poprostu przetestowalem inny model w sklepie i z tamtym nie bylo takiego problemu tak ze najprawdopodobnniej cos sie z moim gps-em stalo.
Pozdro pawel
Pozdro pawel
pabloo
Member
Utworzony: 2010.01.11 20:56
To była pierwsza żecz którą zrobiłem jak zauwarzyłem problem
Tempak
Member
Utworzony: 2010.01.11 21:50
Pytam, bo mnie osobiście wydaje się, że tego typu przypadki zaczęły się pojawiać po pierwszym Resecie. Wcześniej nie obserwowałem np. tego aby AM pzrestawiała mi wygaszanie na minutę. A po restarcie musiałem dopiero zmienić jej ustawienia by tego nie robiła. Ale to może być oczywiście zbieg okoliczności. Daj znać co wywalczysz.
pabloo
Member
Utworzony: 2010.01.12 18:13
Pisze co udało mi sie narazie ustalic a więc chyba rozwiązałem mój problem tak mi sie przynajmniej wydaje w sklepie w którym zakupiłem urządzenie doradzono mi żebym przed oddaniem go do serwisu zrobił tzw. twardy reset (robi sie go naciskając guzik wyłączający sprzęt i reset w tym samym czasie) tak też zrobiłem i jak narazie działa zobaczymy jak długo ;) a w twoim przypadku zobacz sobie ten wątek http://forum.pentagram.pl/discussion/1386/pentagram-nomad-35-p5230-wylaczanie-podwietlania/#Item_4 albo zrób tak jak ja może to pomoże.
Pozdrawiam paweł
Pozdrawiam paweł
Tempak
Member
Utworzony: 2010.01.12 20:02
Znam ten wątek, bo sam w nim opisywałem rozwiązanie :)
O twardym resecie nie słyszałem. Ciekawe czy to prawda, czy tylko mit, ale o to pewnie trzeba byłoby zapytać serwis. Mnie narazie to nie przeszkadza, bo nie za często wyłączam całkowicie urządzenie lub je restartuję. Jakby nawet zaczęło mi to doskwieać - napisałbym sobie skrypt ustawiający mi to co trzeba podczas startu.
O twardym resecie nie słyszałem. Ciekawe czy to prawda, czy tylko mit, ale o to pewnie trzeba byłoby zapytać serwis. Mnie narazie to nie przeszkadza, bo nie za często wyłączam całkowicie urządzenie lub je restartuję. Jakby nawet zaczęło mi to doskwieać - napisałbym sobie skrypt ustawiający mi to co trzeba podczas startu.
pabloo
Member
Utworzony: 2010.01.13 17:03
Wiesz co rób ja uwarzasz ale z tego co ja wiem to w wielu urządzeniach występuje cos takiego jak twardy reset i to nie są mity mi w kazdym razie przestał sprzęt wariowac po takowym.
Pozdrawiam
Paweł
Pozdrawiam
Paweł
Od 1 do 9 z 9