Kategoria: Akcesoria graficzne »

Pentagram Titan PF1209 [Mac] Problem

Utworzony: 2010.01.10 19:32

Witam,
Jestem posiadaczem wspomnianego tabletu graficznego, problem polega na tym, że od momentu aktualizacji systemu OS X do 10.5.8 Tablet przestał działać (mruga dioda) na wszystkich maszynach posiadających ów poprawkę (iMac, Macbook Pro), przesiadka na Snow Leoparda (10.6.2) również nic nie dała. Jestem zły bo wydałem wówczas ponad 500pln na coś, czego nie mogę używać.

Oczywiście tablet sprawdziłem na Windzie i wszystko działa.

I stąd me pytanie, czy firma Pentagram napiszę w końcu <strong>DZIAŁAJĄCE</strong> sterowniki ma Mac'a? Ponieważ ostatnio wypuszczone nie rozwiązują problemu.

Utworzony: 2010.01.18 17:14

Z tego co mi się zdaje to chyba jest różnica miedzy systemami 10.6.x a 10.5.x nie mówiąc już o architekturze PowerPC, 10.6 jest chyba 64bitowym systemem a nie 32bitowym jak w przypadku 10.5. Od Windy też sterowniki od wersji 32bity nie będą pasować zazwyczaj do 64bitów, i nawet jakieś tryby emulacji mogą być niewystarczające, dlatego pewnie sterownik nie działa poprawnie.

Utworzony: 2010.02.01 16:53

O rzeczach oczywistych nie rozmawiajmy, chodzi mi tylko o to, by Tablet, który służy do pracy nie leżał bezczynnie z powodu braku sterowników. I nie jest to problem tylko Snow Leoparda (10.6), ponieważ problem już zaczynały się przy wersji poprzedniej systemu 10.5.8 (32bit), gdzie tablet również odmawiał współpracy, wstyd...