Kategoria: Sieci i komunikacja »

zrywanie polączenia , Pentagram p 6381-3

Utworzony: 2010.01.12 23:09

Miesiąc temu oddałem router do serwisy ponieważ tracił mi policzenie no i dzisiaj go odebrałem niby nie było żadnej usterki a dalej traci połączenie..nie wiem już co zrobić.. szczególnie mi przerywa jak mam włączony komputer i ps3.Do kompa mam neta po kablu a do ps3 wifi. Czy to jest wina routera czy może dostawcy neta że nie potrafi rozdzielić neta na kompa i ps3i jest przeciążenie czy jak?

Proszę o pomoc ! z Gory dziękuje

Utworzony: 2010.01.13 11:39

Po pierwsze czy traci ci cały net czy tylko połączenie wlan lub ethernet? Jak dokładnie się zachowuje i po czym poznajesz że nie ma połączenia? A masz laptopa żeby zastąpić ps3 i wtedy zobaczyć.

Utworzony: 2010.01.13 15:36

Niestety laptopa nie mam... ale na kompie widac przy sciąganiu plikow ze przerywa.. albo na ps3 jak gram np w fife przez neta to jak rozłączy wyskakuje komunikat że przerowano polaczenie ethernet.
Tak samo na gg na kilka sek sie wylogowuje a po chwili znowu wszystko ok

Utworzony: 2010.06.25 13:04

wiesz co dobra rada pozbac sie tego ruterka i kup sobie tp-link TP-Link TD-W8910G ADSL Wireless 802.11g/54Mbps a tylko tego nie innego zadnych zrywan ani zawiech z pentegramem tez mialem ten sam problem

Utworzony: 2010.08.01 12:35

Czy jest jakiekolwiek rozwiązanie problemu opisywanego powyżej.

Ja właśnie borykam sie z tym samym zagadnieniem. Pentagram 6381-3, net: Multimedia, podłaczone urządzenia to 2xLaptop, TV, PS3. O problemach z wylogowującym sie gg nie wspomne ale nie do zaakceptowania jest fakt zrywania połaczenia na PS3 podczas gier i innych zabaw online. Próbowałem omijac problem podłaczajac PS3 po kablu i zarówno po Wifi jak i po kablu problem jest nie rozwiązany. Dodam jeszcze ze wydajność oraz poprawnośc połaczenia internetowego od dostawcy jest bez zarzutu.
Co zrobić - jest jakieś rozwiązanie tego problemu czy cerberusa do kosza kierować

Utworzony: 2010.08.02 15:46

Trochę mało napisałeś o tym zrywaniu, żeby móc cokolwiek napisać.