Kategoria: Sieci i komunikacja »
WiFi - wariuje. Cerberus P 6331-42
Od 1 do 6 z 6
mefmund
Member
Utworzony: 2010.01.15 10:44
Witam,
Mam problem ze swoim routerem, od początku używania mam problem z WiFi, ciągle rozłącza, próbowałem wszystkiego, przestawiałem router i komputer w różne miejsca i dalej nic nie pomaga. Połączenie trwa różnie od kilku sekund po nawet parę godzin (co jest rzadkością), ale najczęściej zrywa po jakiś 30 minutach.
Bardzo prosiłbym o pomoc bo już brakuje mi pomysłów, a ciągle rozłączający internet doprowadza mnie do szału.
Pozdrawiam.
Mam problem ze swoim routerem, od początku używania mam problem z WiFi, ciągle rozłącza, próbowałem wszystkiego, przestawiałem router i komputer w różne miejsca i dalej nic nie pomaga. Połączenie trwa różnie od kilku sekund po nawet parę godzin (co jest rzadkością), ale najczęściej zrywa po jakiś 30 minutach.
Bardzo prosiłbym o pomoc bo już brakuje mi pomysłów, a ciągle rozłączający internet doprowadza mnie do szału.
Pozdrawiam.
KG23
Member
Utworzony: 2010.01.20 17:02
napisz coś więcej czy chodzi o połączenie z operatorem, czy miga adsl, czy chodzi o kabel lub sieć bezprzewodową, czy wtedy coś ściągasz czy nie, ile komputerów jest podłączonych, czy coś się zmienia jak podłączasz kolejny komputer to może być dużo opcji włącznie z usterką twojego router.
morwel
Member
Utworzony: 2010.02.02 11:59 Zmieniony: 2010.02.02 13:08
miałem podobny problem
miałem odbiornik wi-fi pod usb pentagrama bez obrazy ale straszne g...o
2 razy wysyłałem na gwarancji bo albo gubił zasięg a router stał 3 metry od niego bez przeszkód
albo tak jak w twoim przypadku się rozłączał co 30 min
zmień odbiornik powinno pomóc
[Acmon] Słownictwo ;)
miałem odbiornik wi-fi pod usb pentagrama bez obrazy ale straszne g...o
2 razy wysyłałem na gwarancji bo albo gubił zasięg a router stał 3 metry od niego bez przeszkód
albo tak jak w twoim przypadku się rozłączał co 30 min
zmień odbiornik powinno pomóc
[Acmon] Słownictwo ;)
Waflu
Member
Utworzony: 2011.10.05 10:33
Mam taki też problem. Router pentagram cerberus 6331-42. Neostrada 10 Mbit/sek. Ciagle ten sam problem. Zrywa mi polaczenie po wifi. Od strony TP wszystko ok, po kablu wszystko ok, ale po Wifi nie zaleznie czy jestem metr od odbiornika czy 20 metrow ciagle zrywa. Różnie raz co 3 min, w inny dzien co 10 min. Wysyallem do reklamacji, przyslali nowy - nic sie nie poprawilo. Wifi w laptopie napewno jest dobre. Myslicie ze to poprostu taki dziadoski sprzet? Czy jest jednak jakas funkcja ktora polepszylaby dzialanie. Zastanawiam sie po router jest w kuchni, czy moze sender telewizyjny + telewizor moze wywolywac az takie zaklocenia? Z reguly jak je wylacze to i tak sprawa duzo sie nie polepsza.
mefmund
Member
Utworzony: 2011.10.05 12:14
Ja ostatecznie odsunelem komputer (antene) od sciany zeby miedzy komputerem, a sciana bylo okolo 20 cm, rooter postawilem wyzej (na biurku) i odsunelem od sciany. Zmienilem firmware w karcie sieciowej (bo do rootera nie znalazlem, napisalem nawet maila do pomocy technicznej i powiedzieli mi, ze nie maja zadnego innego) i zaczelo dzialac normalnie, nie wiem co pomoglo. ;]
Od 1 do 6 z 6