Kategoria: Tuning PC »
Głośny zasilacz SILENT FORCE CAV-620-A12S - słychać w całym domu.
Od 1 do 4 z 4
hyperpro
Member
Utworzony: 2010.01.30 15:02
Kupiłem niecały rok temu Silent Force 620W. Ostatnio mam wrażenie, że coraz jest głośniejszy. Muszę przyznać, że on sam jest ze 2x głośniejszy niż pozostałe 7 wentylatorów obudowy (140mm)+chłodzenie CPU (Xtreme Freezer)+GTX 275 Gainward. O co chodzi? Czyszczę wszystko sprężonym powietrzem regularnie co pół roku. Szumi strasznie, a w pokoju jest około 18 stopni. Ręce opadają. Czy to normalne? Powinien się nazywać Huragan Force a nie Silent Force. Cały czas chodzi na 1500 obr. Pomocy!
obelin
Member
Utworzony: 2010.02.01 12:15
Wysłany przez: hyperproCzy to normalne?
Chyba nie, jeśli wcześniej był cichy a teraz nie to odpowiedź nasuwa się sama. Serwis bo czyszczenie nic nie da chyba że jest zaklejony kurzem, widziałem i takie ;)
hyperpro
Member
Utworzony: 2010.02.01 17:06
Faktycznie będę musiał oddać do sprawdzenia do serwisu. W recenzjach jest opisany jako cichy... Swoją drogą dziwna sprawa, działa stabilnie, nigdy podczas burzy nie włączany, od początku używam z zewnętrznym filtrem antyprzepięciowym listwowym. No cóż, zdarza się widocznie.
Dzięki obelin za odpowiedź!
Potwierdziłeś mój tok myślenia. Pozdrawiam ;)
Dzięki obelin za odpowiedź!
Potwierdziłeś mój tok myślenia. Pozdrawiam ;)
obelin
Member
Utworzony: 2010.02.02 16:17
Działać to będzie stabilnie, dźwięk raczej wskazuje tylko na usterkę samego wiatraka a sprawność zasilacza jest raczej na takim samym poziomie. Burzą czy przepięciem też bym się nie przejmował bo jakby dostał to siadłby cały zasilacz a nie wiatrak.
Od 1 do 4 z 4