Kategoria: Nawigacja GPS »
Jaki format pliku video na Nomad 5210
Od 1 do 7 z 7
fontisgombault
Member
Utworzony: 2010.02.05 12:04 Zmieniony: 2010.03.12 14:51
Witam,
Zgodnie ze specyfikacją Nomad P5210 czyta m. in. pliki w formacie avi. Jednak przy próbie odczytu takiego pliku pojawia się informacja o niewłaściwym formacie pliku. Czy taki "zwykły" plik avi należy skompresować, a jeśli tak, to jakim programem ?
Pozdrawiam,
Tomek
Zgodnie ze specyfikacją Nomad P5210 czyta m. in. pliki w formacie avi. Jednak przy próbie odczytu takiego pliku pojawia się informacja o niewłaściwym formacie pliku. Czy taki "zwykły" plik avi należy skompresować, a jeśli tak, to jakim programem ?
Pozdrawiam,
Tomek
marekamc
Member
Utworzony: 2010.02.05 12:19
Ściągnij darmowy polski program Pazera. Pliki zapisz w rozszerzeniu 3gp. Najlepszy efekt uzyskuje się, gdy plik nie przekracza 300 Mb.
fontisgombault
Member
Utworzony: 2010.02.05 12:51
Dzięki za info MAREKAMC.
Jeszcze jedno pytanie: czy jest czansa na płynne odtwarzanie strumienia video ? Czy ten format 3gp sprawi, że obraz będzie odtwarzany płynnie ?
Pozdrawiam,
Tomek
Jeszcze jedno pytanie: czy jest czansa na płynne odtwarzanie strumienia video ? Czy ten format 3gp sprawi, że obraz będzie odtwarzany płynnie ?
Pozdrawiam,
Tomek
marekamc
Member
Utworzony: 2010.02.05 12:55
Dokładnie tak będzie, obraz będzie płynny. Tylko staraj się nie przekraczać około 350 Mb.
fontisgombault
Member
Utworzony: 2010.02.05 13:27
W wyniku konwersji otrzymałem plik mp3 i co dalej. Problem był nie z odtwarzaniem strumienia audio, tylko wideo, a Pazra przekonwetował plik avi do mp3, tj. wyekstrahował dźwięk. Coś nie tak robię. Zbyt lakonicznie mi tłumaczysz, a ja potrzebuję "kawa na ławę". Jak mam zapisać pliki w rozszerzeniu 3gp i jakie pliki ? Czy mógłbyć krok po kroku wyjaśnić mi proces dostosowania "zwykłego" pliku avi do formatu przystępnego dla Nomada ?
I jeszcze jedna prośba/pytanie. Czy można rozszerzyć obraz na większą część ekranu ? Ramka standardowa mocno ogranicza dostępne potencjalnie 4,3"
I jeszcze jedna prośba/pytanie. Czy można rozszerzyć obraz na większą część ekranu ? Ramka standardowa mocno ogranicza dostępne potencjalnie 4,3"
fontisgombault
Member
Utworzony: 2010.02.05 13:34
Sorrki. Stargałem zły program do plików audio, a nie video. Już wszystko o'k.
fontisgombault
Member
Utworzony: 2010.02.05 14:04
Aktualne natomiast pozostaje pytanie: Czy można rozszerzyć obraz na większą część ekranu ? Ramka standardowa mocno ogranicza dostępne potencjalnie 4,3"
Od 1 do 7 z 7