Kategoria: Nawigacja GPS »

Nomad 35 P 5230 aktualizacja Navigo 9i

Utworzony: 2010.03.04 16:28

Przy okazji podziel się alternatywną do instalatora metodą rejestracji.

Utworzony: 2010.03.06 16:08 Zmieniony: 2010.03.06 16:10

Jeśli dokonacie już aktualizacji np. wg instrukcji Tempaka, "kopiując folder Navigo z rozpakowanej aktualizacji". Jeśli masz wszytko skopiowane to:
1) uruchamić Navigo,
2) wejść w "ustawienia" - lewa dolna ikona
3) wejść w "opcje programu" --> rejestracja
4) pojawi się co nie jest zarejestrowane, zaznacza się to i potwierdza "ptaszkiem"
Pojawią się dane jak numer seryjny i danych i numer kontrolny.
Teraz wchodzimy na http://rejestracja.navigo.pl/login, logujemy się i wchodzimy w "aplikacje" i "rejestracja urządzenia". Jako "numer seryjny" wpisujemy numer z pierwszego wiersza - drugie pole (PL......), numer kontrolny to wiadomo (wpisywałem z myślnikami), tak jak i klucz licencyjny. Klikając "Rejestruj" wyświetli się Klucz rejestracyjny. Wpisujemy go i potwierdzamy "ptaszkiem". Powinno zarejestrować, tak samo robi się chcąc zarejestrować drugi składnik - turystykę (tam u mnie początek numeru seryjnego to TRP.....).
Wyłączamy i włączamy Navigo po tych operacjach i ma wszystko działać. Ja osobiście uruchamiałem ponownie po rejestracji każdego składnika.

Utworzony: 2010.03.07 22:20

Witam.
Mam problem z dokładnością wskazań GPS, po aktualizacji navigo do wersji 9.3 mapy 9.7 ma problem z lokalizacją. Wyszukuje satelity lecz błąd w pionie około 50m a w poziomie około 40m. Przed aktuakizacją było ok. Na automapie 5.3 jest dobrze. Sposób instalacji: metodą tempaka, dwukrotnie i ciągle tak duży błąd lokalizacji. Mapy zarejestrowane. Proszę o wskazówki jak rozwiązać problem. Z góry dziękuję.

Utworzony: 2010.03.09 14:06

Witam,

czy ktoś wie jak "odkryć" belkę nawigacyjną na mapie Navigo 9i w nawigacji Pentagram Nomad 35. Mam tylko widok pełnoekranowej mapy a chciałbym też widzieć panel nawigacyjny. DZięki z góry za pomoc.

Utworzony: 2010.03.09 18:49

Witam.
Kiknij na wyświetloną godzinę w prawym górnym rogu to belka się rozwinie.