Kategoria: Akcesoria graficzne »
Windows 7 Open XL
shere
Member
Utworzony: 2011.01.08 19:09
Już nie wiem zupełnie co zrobić z tabletem O'pen XXL. Posiadam Windows 7 32 bity i próbowałam już różnych sterowników (ze strony, z tego tematu, z płyty), a wciąż jest to samo - wskaźnik drży, kiedy próbuję coś klikać zaczyna wielokrotnie klikać, czasem wskaźnik wariuje po ekranie. Nie mówiąc o tym, że przyciski na piórku nie działają. Proszę o pomoc...
Myke
Member
Utworzony: 2011.01.10 09:10
To Windows, miałem to samo - pewnie sposób, który opisałem nie zadziałał, zawsze możesz jeszcze spróbować wyłączyć serwisy odpowiedzialne za usługi sterujące tabletami w Windowsie 7 (u mnie Flicks sprawiało największe kłopoty, pisałem o tym w innym wątku). Warto jeszcze zapoznać się z tym linkiem. Jeśli to nie pomoże to nie mam pojęcia o co chodzi :(
shere
Member
Utworzony: 2011.01.26 14:13
Niedawno miałam chwilę czasu, żeby przetestować poradę od Myke'a. Wyłączyłam obsługę tabletu w Windowsie, to w ogóle nie chciał mi działać. Kiedy włączyłam obsługę, tablet działał. Kursor jednak wciaż drżał (mniej lub bardziej, choc nie tak mocno jak wcześniej) i przestał wielokrotnie klikać. Drżenie jak już wspomniałam pozostało plus momentami przerywa (jeśli np. próbuję narysować linię ciągłą). Jakieś propozycje?
soyo
Member
Utworzony: 2011.01.26 16:33
- Uszkodzona cewka w piórku
- Uszkodzone piórko
- Uszkodzona matryca
- Linia zawsze jest przerwana w tym samym miejscu czy w różnych (czy przerywane miejsca są w kolumnach)
- Bateria czy akumulator - jako możesz to sprawdź napięcie poniżej 1,2V będzie źle (użyj nowej baterii)
- Wyłącz wszystkie dodatki tylu tablet w Win7
- Czy jak przesuwasz 2-3mm nad powierzchnia tabletu to czy ikony reagują - otwierają się i inne takie
- Odłącz na próbę myszkę lub usuń jej sterownik i podłącz myszkę na standardowym sterowniku windowsa
- Na starym systemie tablet działa??? (u znajomej/go)
- Uszkodzone piórko
- Uszkodzona matryca
- Linia zawsze jest przerwana w tym samym miejscu czy w różnych (czy przerywane miejsca są w kolumnach)
- Bateria czy akumulator - jako możesz to sprawdź napięcie poniżej 1,2V będzie źle (użyj nowej baterii)
- Wyłącz wszystkie dodatki tylu tablet w Win7
- Czy jak przesuwasz 2-3mm nad powierzchnia tabletu to czy ikony reagują - otwierają się i inne takie
- Odłącz na próbę myszkę lub usuń jej sterownik i podłącz myszkę na standardowym sterowniku windowsa
- Na starym systemie tablet działa??? (u znajomej/go)