Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »
Gwarancja Pentagram - totalna porażka! Dałem się oszukać i to kupiłem.
ayla
Member
Utworzony: 2011.01.25 15:06
Witam!
Naczytałam się i teraz boję się wysłać sprzęt na gwarancję. Używany był pół roku, i przyciski oszalały tzn. pozamieniały się funkcjami. Prowadziłam korespondencję z pomocą pentagrama no i polecili mi po próbach zdalnego rozwiązania problemu rozpoczęcie procedury reklamacyjnej. Już w pierwszym formularzu nie ma dobrego określenia opisu usterki, który jest tylko i wyłącznie do wybrania z listy. Mam kartę gwarancyjną i paragon, ale sprzęt był zakupiony przez allegro i nie mam możliwości oddania go do sklepu, chyba, że bym wysłała go pocztą co może być ryzykowne. Co do płacenia za przesyłkę to na gwarancji mam tylko coś takiego: W przypadku uwzględnienia reklamacji naprawione lub wymienione Urządzenie zostanie odesłane do Użytkownika na koszt Gwaranta w systemie S.O.S. "Serwis odysła sprzęt". Myślicie, że moja usterka podlega gwarancji i czy mam wysyłać sprzęt na swój koszt, czy się z kimś o to "kłócić"?
Naczytałam się i teraz boję się wysłać sprzęt na gwarancję. Używany był pół roku, i przyciski oszalały tzn. pozamieniały się funkcjami. Prowadziłam korespondencję z pomocą pentagrama no i polecili mi po próbach zdalnego rozwiązania problemu rozpoczęcie procedury reklamacyjnej. Już w pierwszym formularzu nie ma dobrego określenia opisu usterki, który jest tylko i wyłącznie do wybrania z listy. Mam kartę gwarancyjną i paragon, ale sprzęt był zakupiony przez allegro i nie mam możliwości oddania go do sklepu, chyba, że bym wysłała go pocztą co może być ryzykowne. Co do płacenia za przesyłkę to na gwarancji mam tylko coś takiego: W przypadku uwzględnienia reklamacji naprawione lub wymienione Urządzenie zostanie odesłane do Użytkownika na koszt Gwaranta w systemie S.O.S. "Serwis odysła sprzęt". Myślicie, że moja usterka podlega gwarancji i czy mam wysyłać sprzęt na swój koszt, czy się z kimś o to "kłócić"?
skok_z_mostu
Member
Utworzony: 2011.01.25 16:21
Wysłany przez: aylaJuż w pierwszym formularzu nie ma dobrego określenia opisu usterki, który jest tylko i wyłącznie do wybrania z listy
Masz dylemat, napisz najprościej na kartce co się dzieje.
Wysłany przez: aylaMam kartę gwarancyjną i paragon, ale sprzęt był zakupiony przez allegro i nie mam możliwości oddania go do sklepu, chyba, że bym wysłała go pocztą co może być ryzykowne.
Skoro masz kartę i paragon to możesz wysłać bezpośrednio do gwaranta, tak masz napisane na karcie gwarancyjnej.
Wysłany przez: aylaW przypadku uwzględnienia reklamacji naprawione lub wymienione Urządzenie zostanie odesłane do Użytkownika na koszt Gwaranta w systemie S.O.S. "Serwis odysła sprzęt".
Masz telefon lub email napisz do nich lub tel i będziesz miała jasność. Tel 22 338 90 30/20, pomoc@mmv.pl
Wysłany przez: aylaMyślicie, że moja usterka podlega gwarancji i czy mam wysyłać sprzęt na swój koszt, czy się z kimś o to "kłócić"?
Nikt nie zdiagnozuje usterki na odległość to samo tyczy się serwisu, chyba że sprawa jest ewidentna. Jeśli uważasz, że to wina sprzętu i ta pomoc nie może ci dać żadnych wskazówek to wysyłaj na reklamacje. Po co od razu się kłócić, musisz chyba mieć powód żeby to zrobić ;)
Ps. nie napisała co to za sprzęt :)
Wysłany przez: aylatzn. pozamieniały się funkcjami.
Na to pomagają tylko dwie rzeczy - ponowne wgranie softu (to możesz spróbować zrobić sama jeśli jest soft - najlepiej jak już nie znajdziesz jak to zrobić na forum to załóż oddzielny wątek - bo ten jest o gwarancjach) lub gorsza rzecz popaprane coś w elektronice i tu tylko reklamacja.
malenka8908
Member
Utworzony: 2011.02.20 01:36
Hej. Jestem tu nowa. Mam podobny problemem jak osobą na poprzedniej stronie tzn w moim pentagramie nie działa jedna słuchawka ale nie jest to problem słuchawek podejrzewam, że to wina wejścia. Kupowałam sprzęt przez allegro w sklepie w którym go odbierałam odesłali mnie z numerem telefonu, niestety pod ten numer Nigdy nie można się dodzwonić. Co mogę zrobić w taki przypadku? Proszę pomóżcie.
tomcio19
Member
Utworzony: 2011.02.20 01:52
najlepiej będzie jeśli upewnisz sie że to nie wina słuchawek podłączając inne, jak będziesz miała pewność to: http://mmv.pl/serwis_s_o_s
malenka8908
Member
Utworzony: 2011.02.20 11:24
Jestem pewna ze to nie słuchawki. Czyli na tej stronie mam wypełnić jakiś formularz?
tomcio19
Member
Utworzony: 2011.02.20 13:16
tak, z tego co pamiętam później skontaktują się z tobą w celu zamówienia kuriera który przyjedzie po uszkodzony sprzęt oczywiście na ich koszt ewentualnie zamiast korzystać z formularza możesz zadzwonić pod numer pomocy technicznej 801 080 221 lub 22 338 90 19
kosami
Member
Utworzony: 2011.02.21 10:26
Możesz też napisać pod ten adres co masz podany na karcie gwarancyjnej - ostatnia strona, jest tam coś takiego jak "Procedura korzystania z serwisu SOS".
lucek
Member
Utworzony: 2011.06.14 20:56
Zgodnie z pkt. 5 - Prawidłowo przygotowany sprzęt należy wysłać na <strong>Swój koszt</strong> do Autoryzowanego Serwisu.
w procedurze SOS nic nie piszą o - bezpłatnej wysyłce
w procedurze SOS nic nie piszą o - bezpłatnej wysyłce
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2011.06.15 12:27
Na każdej gwarancji jest opisana dokładnie procedura korzystania z serwisu oraz systemów DTD/SOS (jest ona przypisana dla określonego urządzenia, zależy od modelu urządzenia, daty zakupu, itp.).
Przy dokonywaniu zgłaszenia usterki w systemie RMA każda osoba reklamująca produkt otrzymuje szczegółowe informacje dotyczące postępowania w ramach uprawnień gwarancyjnych opisanych na karcie gwarancyjnej. Najlepiej skontaktować z serwisem w ten sposób rozwiane zostaną wszelkie wątpliwości.
Przy dokonywaniu zgłaszenia usterki w systemie RMA każda osoba reklamująca produkt otrzymuje szczegółowe informacje dotyczące postępowania w ramach uprawnień gwarancyjnych opisanych na karcie gwarancyjnej. Najlepiej skontaktować z serwisem w ten sposób rozwiane zostaną wszelkie wątpliwości.