Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »

Gwarancja Pentagram - totalna porażka! Dałem się oszukać i to kupiłem.

Utworzony: 2010.02.25 17:52

Sprzęt może i fajny ale jeśli coś się popsuje a często się to dzieje to POZAMIATANE. Co to za gwarancja, że musiałem ponieść olbrzymie koszty? Taniej byłoby mi to naprawić odpłatnie na własną rękę! Nie można jak z każdym normalnym towarem iść zanieść do sklepu razem z gwarancją i dowodem zakupu. Jeśli popsuje ci się MP4 z Pentagrama to MASZ PROBLEM! Poniosłem następujące koszta: infolinia, pomoc techniczna - 5zł + dojazd do sklepu aby podbić kartę tylko po to aby ją odesłać - 20zł, kserokopia faktury zakupu + kurier i wysyłka sprzętu na swój koszt!!! 30zł + opcja ostrożnie szkło, bo takie warunki przesyłki mi przysłano na maila + 15zł! Poniosłem koszt w wysokości 70zł aby skorzystać z pseudogwarancji! Dlaczego serwis nie może wysłać kuriera do mnie po sprzęt? Jedno jest pewne! Na 100% Pentagram stracił jednego klienta, a i wszystkich znajomych ostrzegę przed takimi praktykami gwarancyjnymi firmy Pentagram. Kupiłem za ciężkie pieniądze Mp4, które na 2 dzień musiałem z wielkimi problemami odsyłać kurierem, dzwonić na infolinię, czekać na maile, numer reklamacyjny, podbijać kartę gwarancyjną, kserować fakturę. Skandal i kpina.

Utworzony: 2010.02.26 00:14

a nie jest przypadkiem tak, że zamawiasz kuriera do domu i przyjezdza po przesyłkę?

Utworzony: 2010.02.26 01:20

Tak myślałem do czasu skorzystania z tej "gwarancji". Dostałem wypunktowane wszystko co mam zrobić. Mam zamówić sobie kuriera, wysłać to na swój koszt, spakować na swój koszt, opcja ostrożnie szkło obowiązkowo, opisać problem, dodać adres zwrotny. Jednym słowem pół dnia zabawy z reklamacją sprzętu, który na wstępie kupiłem popsuty! O kosztach nie wspomnę ile mnie to wyniosło.

Utworzony: 2010.02.26 09:58 Zmieniony: 2010.02.26 10:00

Wysłany przez: thextera nie jest przypadkiem tak, że zamawiasz kuriera do domu i przyjezdza po przesyłkę?

Warunki gwarancji opisane są wyraźnie na karcie gwarancyjnej produktu, nie są utajnione. Wystarczy się z nią zapoznać przy zakupie urządzenia.

Utworzony: 2010.02.26 11:49

Dlaczego niby na swój koszt? przecież jest ktoś taki jak płatnik i dostajesz numer płatnika?

Utworzony: 2010.02.26 15:21 Zmieniony: 2010.02.26 17:22

Warunki reklamacji opisane są na gwarancji. Urządzenie można także reklamować u sprzedawcy z tytułu niezgodności z umową.

Utworzony: 2010.02.26 18:14

Zwykle obowiązek gwarancyjny ciąży na sklepie i to wtedy oni wysyłają i po to są chyba placówki handlowe. Klient dostarcza uszkodzony sprzęt i odbiera naprawiony a nie sam prowadzi całą procedurę gwarancyjną. Nie rozumiem dlaczego takie obowiązki i koszta są zrzucane na klienta. Za to sklepy nie mają problemów. Warunki gwarancji są opisane w karcie, zgadzam się ale aby je przeczytać najpierw towar musiałem nabyć. Jest to niemałe utrudnienie i spore koszta dla klienta. Sama wysyłka w cenie prawie 20% wartości urządzenia to "trochę" przesada...

Utworzony: 2010.02.26 19:30

Mam problem z wyswietlaczem ,i podobnie jak Beton komplikacje z jaka kolwiek odpowiedzia na pytanie gdzie moge kupic wyswietlacz z szybka ,poczawszy od Sklepu gdzie kupilem---nic niewiedza oprucz tego ze gwarancja nieobejmuje bo jest to uszkodzenie mechaniczne,tyle to sam wiedzialem ,no i jeszcze kilkanascie telefonow po innych sklepach internetowych i NIC ,wkoncu dodzwonilem sie do serwisanta pokilkunastu prubach bo wszyscy zajeci , i wkoncu odpowiedz 100zl +koszt wysylki ...A nowy kosztuje 180zl....Smiech na sali. Moze ktos wie gdzie mozna kupic taniej wyswietacz+szybka do vanquish rt pro video

Utworzony: 2010.02.27 10:14

Boczek ale Ty chciałeś kupić sam wyświetlacz a to ciężko będzie. Tego gwarancja nie obejmuje, a mój nie odtwarzał plików i takie cyrki z naprawą gwarancyjną. Co do wyświetlacza to spróbuj zadzwonić do Pentagrama za ile Ci go wymienią, bo oni to na pewno mogą zrobić tylko zależy za ile. W sklepach na pewno nie kupisz samego wyświetlacza. Ja bym poszukał na allegro tego samego modelu też uszkodzonego, będzie kosztował pewnie z kilkadziesiąt złotych i sobie przełożył ten wyświetlacz.

Utworzony: 2010.02.27 13:33

To chyba jedyna Firma na rynku do ktorej niema zamiennikow.A za naprawe chca tyle ze sie nie oplaca bo wyniesie to rownowartosc nowego ,bo trzeba go wyslac +czesci + wysylka to bedzie ok 150zl a nowy 180zl . Dolozyc 30zl i masz nowy sprzet ,ale poco miec znowu problemy z gwarancja i naprawa

Utworzony: 2010.03.01 10:36

A do Appla masz zamienniki, zazwyczaj w takich urządzeniach gł. koszt ceny to wyświetlacz i pamięć.

Utworzony: 2010.03.01 17:37

Ktoś odsyłał MP4 na gwarancję? Ile czekaliście na odtwarzacz? Wiem, wiem jest na to 14 dni. Trochę jestem zawiedziony, bo kupiłem, wgrałem muzykę, nie odtwarzała się i na 2 dzień musiałem odesłać. Nic sobie nie posłuchałem...

Utworzony: 2010.03.01 18:43 Zmieniony: 2010.03.01 18:45

Witam,
Jakie Wy macie te gwarancje? Nie macie SOS? :)))

SOS

Utworzony: 2010.03.01 19:10

Dzwoniłem pod SOS i taki oto mail otrzymałem: "1. Dołącz do urządzenia kopię Faktury Zakupowej wydanej przez Multimedia Vision lub dokument zakupu (paragon lub kopię faktury) wydany przez Sprzedawcę, a także wszystkie akcesoria zakupione w komplecie z urządzeniem (kable, sterowniki, itp.); 2. Dołącz na osobnej kartce dokładny opis usterki (ew. wydruki, komunikaty zgłaszane przez system operacyjny, korespondencję e-mail'ową, itp.) z adresem zwrotnym i numerem telefonu.
3. Zabezpiecz sprzęt na czas transportu, najlepiej w pudełko kartonowe z wypełnieniem np: folia bąbelkowa lub inny materiał, który zabezpieczy urządzenie w długim procesie przeładunkowym. Towar musi być zabezpieczony przed przemieszczaniem wewnątrz opakowania. Paczka obowiązkowo musi być oklejona naklejką "Uwaga Szkło".

Multimedia Vision nie odpowiada za uszkodzenia spowodowane nieodpowiednim zapakowaniem i oznakowaniem sprzętu.

4. Umieść w widocznym miejscu na paczce Numer Zgłoszenia Reklamacyjnego.
5. Wypełnij czytelnie i dokładnie (drukowanymi literami) list przewozowy.
6. Prawidłowo przygotowany sprzęt należy wysłać na SWÓJ KOSZT!!!!!!!!!! do Autoryzowanego Serwisu."

Utworzony: 2010.03.01 19:19

Bravo, w sumie dzięki. Skoro w karcie jest taki zapis (wysyłka na koszt MMV) a oni żądali wysyłki na mój koszt to będę dochodził swoich praw. Na początek porozumiem się mailowo, jeśli to nie pomoże to zwrócę się nawet do Rzecznika Praw Konsumentów jeśli zostałem oszukany! Straciłem na samą wysyłkę 45 zł! A to duża kwota jak za sprzęt na gwarancji!

Utworzony: 2010.03.01 20:16

No to dziwnie Ci odpowiedzieli. Chyba że zmieniły się zasady gwarancji (ja kupowałem w 2008r). A może nie dostałeś oryginalnej gwarancji, uprawniającej do SOS? W ogóle masz oryginalną gwarancję z numerem seryjnym?

pozdrawiam.

Utworzony: 2010.03.01 21:21

No to super, ja już maila napisałem z żądaniem wyjaśnień a tu rzeczywiście mogły się warunki zmienić. Tak mam identyczną kartę. Znaczy nie pamiętam co na niej jest wpisane, bo odesłałem ją razem ze sprzętem. Mój zakup był w lutym 2010. Może coś się zmieniło.

Utworzony: 2010.03.02 05:30

Spawa jest prosta Sprzedawca odpowiada za sprzedany produkt z tytulu zgodnosci z umowa Odnosisz sprzet DO SPRZEDAWCY z dowodem zakupu i zadaniem naprawy lub wymiany na nowy. Sprzedawca ma 14 dni na ustosunkowanie sie do tego Po 14 dniach uwaza sie reklamacje za przyjeta i to SPRZEDAWCA ma sie kontaktowac z serwisem Nie musisz miec zadnej karty gwarancyjnej ani jej podbijac Z doswiadczenia wiem ze taki sposob reklamowania jest najmniej kosztowny i najskuteczniejszy
A teraz krotko opisze jak dziala serwis w HP. Cos sie psuje Dzwonisz na help desk. Wysylasz im maila ze skanem dowodu zakupu i umawiasz sie na dowolny najlepszy dla ciebie termin przybycia kuriera Ja sie umowilem nastepnego dnia. Kurier do ciebie dzwoni przed przybyciem aby ci przypommniec. Na twoich oczach pakuje w specjalne pudelko TYLKO zepsute urzadzenie bez baterii i zadnych akcesoriow. Siadasz przed kompem i sledzisz paczke ktora eci w ciagu 2 dni do swajcarii. Dostajesz maila ze naprawiono. Za dwa dni dostajesz pacze do domu wraz z dokladnym raportem naprawy i wydrukiem testow sprawnosci. Nastepnego dnia przychodzi ci mail z serwisu czy wszystko dziala i czy jestes zadowolony z uslug No pewnie ze jestem zadowolony TAK POWINIEN DZIALAC SERWIS

Utworzony: 2010.03.02 09:34

A co kupiłeś i za ile - koszty? A jak ci się zepsuje samochód to też nie jest tak różowo. Zgodzę się @weasel że są dwie metody reklamacji niezgodność i gwarancja (tej tak faktycznie nie musi nawet być). Można używać niezależnie i tak jak napisał @weasel ta pierwsza zawsze jest najszybsza i najwygodniejsza. Jak nie dostaniesz odpowiedzi w 14 dni to sprzedawca uznaje niezgodność za zasadną, dodatkowo masz coś takiego jak sprzedaż na odległość to dla tych co się lubują w allegro i także masz dodatkowe prawa, warto poczytać. Trzymajcie się.

Utworzony: 2010.03.02 11:18

Nie wiem, jak ja miałem awarie tabletu to kuriera sobie zamówiłem na koszt pentagrama, zabrali tablet z domu wymienili na nowy i odesłali. Nie zapłaciłem ani grosza. Wysyłany był w grudniu 2009.

Utworzony: 2010.03.02 12:21

W sklepie to umywają ręce, bo masz pseudo gwarancję door to door! I masz samemu sobie to załatwić. A co do zamówienia kuriera to skopiowałem tutaj wyżej treść maila od nich. Wyraźnie miałem napisane, żeby wysłać na swój koszt. Jak dostanę z powrotem kartę gwarancyjną a tam będzie wpisane, że wysyłka na ich koszt i się okaże, że mnie wyrolowali na wysyłkę to na pewno będę interweniował, bo 50 zł na ulicy nie leży.

Utworzony: 2010.03.02 14:54

Skontaktuj się z serwisem MMV z Panią Aleksandrą Szostak.

Utworzony: 2010.03.02 18:24

Witam,

Uściślijmy jakie mamy prawa:
1. Produkt zakupiony poza siedzibą sprzedawcy podlega ustawie o zakupach na odległość, czyli możemy odstąpić od umowy do 10 dni od zakupu, bez podania przyczyny. bieg tego terminu przerywa pisemne oświadczenie dostarczone (wysłane) do sprzedawcy. Jeżeli jednak nie zostaliśmy poinformowani o takiej możliwości, to możemy odstąpić do 3 miesięcy od zakupu.
2. Jeżeli produkt jest wadliwy/nie można go używać zgodnie z jego przeznaczeniem - mamy towar niezgodny z umową. Reklamacja wadliwego towaru może odbyć się na dwa sposoby:
a) na podstawie gwarancji - wtedy stosujemy się do procedur w niej zawartych i określonych w niej warunkach. Gwarancja określa zakres i okres gwarancji (np. 12mc, 36mc, D2D, SOS, na własny koszt itp.)
b) na podstawie rękojmi - okres ten wynosi 2 lata od zakupu i realizuje się u sprzedawcy, składając pismo reklamacyjne, w którym określamy wady jakie ma sprzęt. Podajemy również nasze żądania (wymiana na nowy, naprawa, zwrot pieniędzy).
Klient sam wybiera z jakiego sposobu chce skorzystać.
3. Sprzedawca musi się ustosunkować do 14 od złożenia przez nas reklamacji. Jeżeli nam nie odpowie w tym czasie, musi uznać tą reklamację i załatwić ją zgodnie z naszymi żądaniami. Jeżeli odpowie to on przedstawia sposób załatwienia. Przy czym 14 dni nie jest terminem ewentualnej naprawy. Naprawa może trwać dłużej, jeżeli tego wymaga sytuacja np. wysyłka do jakiego odległego serwisu, czy czas na zamówienie części - wszystko jednak bez przesady (max to chyba miesiąc).
4. Jeżeli sprzedawca odmawia nam naszych praw, to łamie prawo. W ostateczności możemy zgłosić to do Państwowej Inspekcji Handlowej.
5. Jeżeli sprzęt psuje się się na 2 dzień, a sprzedawca wypina się na nas, to na pewno nigdy więcej bym tam nie poszedł i odradzał wszystkim na około. Porządny sklep wymieni wadliwy sprzęt bez żadnego problemu, nawet do 5 czy 7 dni.

pozdrawiam.

Utworzony: 2010.03.02 18:52 Zmieniony: 2010.03.02 18:54

bravo ja jestem zwykłym prostym konsumentem a nie prawnikiem/pasjonatem przepisów prawa handlowego i paragrafy nie są mi znane. Dostałem kartę gwarancyjną a tam było opisane co zrobić w wypadku problemów technicznych. Postępowałem zgodnie z instrukcją lecz na pewnym etapie otrzymałem instrukcję postępowania od przedstawiciela serwisu, gdzie było wyraźnie zaznaczone, że sprzęt mam wysłać kurierem na swój koszt. Myślę, że zostałem wprowadzony w błąd w związku z wysyłką, bo na karcie gwarancyjnej i stronie www serwisu jest napisane iż mój model ma bezpłatną gwarancję door to door. Niestety sprzęt został już jakiś czas temu wysłany i mam problem z dochodzeniem swoich praw, bo jak wspomniałem sprzęt już wysłałem po informacji w mailu, że mam to zrobić na swój koszt. Sprzedawca po informacji o awarii sprzętu podbił kartę gwarancyjną i umywa ręce, bo niby mam door to door i mam to sam załatwić. Czyli jak rozumiem nie miał do tego prawa? I mimo iż gwarancja (podobno) jest door to door to miał obowiązek przyjąć niesprawny odtwarzacz? Nie wiem czy mój zakup można traktować jako zakup poza siedzibą sprzedawcy. Sprzęt zamówiłem telefonicznie (dlatego nie mam na to żadnego potwierdzenia) w sklepie internetowym ale odebrałem go osobiście w siedzibie sklepu. Co do wymiany sprzętu to z tym byłby problem, bo odtwarzacz został zamówiony dla mnie a nie był on na stanie sklepu. Co do sugestii Pana Acmon skontaktowałem się już z Panią Aleksandrą Szostak. Zostałem poinformowany aby wysłać sprzęt na koszt serwisu ale sprzęt wysłałem już kilka dni temu na swój koszt po otrzymaniu takiej instrukcji od przedstawiciela serwisu. Jak już napisałem wyżej zostałem prawdopodobnie wprowadzony w błąd przez przedstawiciela serwisu.

Utworzony: 2010.03.02 19:45 Zmieniony: 2010.03.02 19:51

@Beton jeżeli chodzi o to czy traktować Twój zakup na odległość, to wszystko zależy od tego gdzie była zawarta umowa. Jeżeli zamówiłeś telefonicznie i zapłaciłeś z góry np. przelewem, to podciągnął bym to pod ten paragraf. Jeżeli zapłaciłeś przy odbiorze to już raczej nie. Jeżeli wiedział byś, aby powołać się na rękojmie i chciałbyś z niej skorzystać to sprzedawca musiałby przyjąć reklamację. Jeżeli powoływałeś się na gwarancję, to gwarancja określa system SOS - czyli zgadzasz się stosować do niej. Jest wiele kruczków prawnych oraz praw i obowiązków, których większość nie jest świadoma. Troszkę orientuję się w tym temacie, tylko dlatego że mam pracę związaną z tą tematyką (zajmuję się między innymi zagadnieniami sklepu internetowego, regulaminami itp.) Inaczej nie miałbym pewnie pojęcia co i jak.

pozdrawiam

edit:
PS. Ale to, że dostałeś instrukcję z Pentagrama taką a nie inną, to wina Ich. Z drugiej strony miałeś całą instrukcję wysyłki opisaną w karcie gwarancyjnej. Jak nie zastosowałeś się do niej to .... chmmm. W każdym razie zachowaj wszystkie rachunki związane z wysyłką i licz na dobrą wolę i uczciwość Pentagrama.

Utworzony: 2010.03.03 05:00 Zmieniony: 2010.03.03 05:04

Wysłany przez: BetonSprzedawca po informacji o awarii sprzętu podbił kartę gwarancyjną i umywa ręce, bo niby mam door to door i mam to sam załatwić. Czyli jak rozumiem nie miał do tego prawa?

Tak nie miał prawa.
"Często, kupując towar, otrzymujemy od sprzedawcy dokument gwarancyjny. W przypadku ujawnienia się wady wydaje nam się, że jest to jedyna podstawa do dochodzenia roszczeń i tylko od gwaranta. W rzeczywistości jednak mamy prawo reklamować towar przede wszystkim u sprzedawcy, który ponosi odpowiedzialność ustawową (z mocy prawa) za sprzedany nam towar."
Wysłany przez: BetonCo do wymiany sprzętu to z tym byłby problem, bo odtwarzacz został zamówiony dla mnie a nie był on na stanie sklepu.

To nie ma znaczenia. Jak masz dowód zakupu (paragon, fakturę) to: "W ciągu dwóch lat od wydania nam rzeczy możemy sprzedawcy zgłaszać reklamację."

źródło

Niestety żyjemy w takich czasach, że każdy chce nas wy... TRZEBA znać swoje prawa bo potem jest płacz i zgrzytanie zębów.
Wysłany przez: Betonjestem zwykłym prostym konsumentem a nie prawnikiem/pasjonatem przepisów prawa handlowego i paragrafy nie są mi znane.

Jak mniemam masz internet skoro tu piszesz. Więc wystarczyło w google wpisać "wadliwy towar" i w pierwszym linku jest wszystko wyjaśnione prostym językiem z przykładami. Jakby ktoś miał jednak problem ze zrozumieniem to można w swoim mieście skontaktować się z przedstawicielem federacji konsumentów i zapytać co mam zrobić w danej sytuacji. (wszystko za darmo nie licząc kosztów. połączenia)

Na przyszłość. Internet to twój przyjaciel a szczególnie fora. Zanim kupisz za "ciężkie pieniądze" cokolwiek to poświęć godzinkę na przejrzenie forum producenta czy innego związanego z twoim zakupem. Dowiesz się jakie ludzie mają problemy, czy są zadowoleni z produktu, czy się psuje i jak działa serwis. Na TYM forum wszystko jest wyłożone czarno na białym. Zaoszczędzisz na nerwach i pieniądzach.

Utworzony: 2010.03.03 12:21

Wysłany przez: BetonSprzedawca po informacji o awarii sprzętu podbił kartę gwarancyjną i umywa ręce, bo niby mam door to door i mam to sam załatwić.

To standardowa praktyka sklepów (sprzedać i zapomnieć o czymkolwiek - dlatego takie sklepy wcześniej czy później padną jeśli nie zauważą korzyści jakie daje odrobina zaangażowania w sprawy klienta, czasem to banał ktoś nie przeczyta instrukcji nie wie jak działa urządzenie i wystarczy go naprowadzić żeby wszystko było ok i każdy był zadowolony), ale trzeba być twardym i stanowczym, DoD nie ma tu znaczenia.

Dla osób zainteresowanych zakupami na odległość jeszcze kilka wskazówek można znaleźć tutaj - "ABC konsumenta – sprzedaż na odległość (Zakupy bez wychodzenia z domu)" http://www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=395

Wysłany przez: BetonCo do wymiany sprzętu to z tym byłby problem, bo odtwarzacz został zamówiony dla mnie a nie był on na stanie sklepu.

To nie ma znaczenia, teraz prawie żaden sklep nie ma nic na stanie (prawie) więc jeśli jest w ofercie (sklepu) to ich z niczego nie zwalnia, ani nie tłumaczy. A tym bardziej, że go sprowadzili dla ciebie.

Wysłany przez: BetonCo do sugestii Pana Acmon skontaktowałem się już z Panią Aleksandrą Szostak.

To jest chyba kierownik serwisu, więc zawsze jest dobrze wszelkie wątpliwości wyjaśnić z taką osobą. Ludzką rzeczą jest się mylić i pracownik serwisu też może się pomylić dlatego jeśli coś budzi twoją wątpliwość to najlepiej i najprościej to wyjaśnić z kierownikiem.

A i podstawowa zasada zawsze stosuj to co jest napisane na gwarancji (jeśli reklamujesz właśnie w ten sposób) te warunki otrzymujesz w momencie zakupu i one obowiązują nawet jak ktoś coś zmieni.

Utworzony: 2010.03.03 15:21

Dziękuje za konstruktywne odpowiedzi. Sumując, ważną informacją dla mnie jest fakt, że posiadając gwarancję door to door można z niej nie skorzystać tylko iść ze sprzętem do sklepu. W sytuacji gdy na karcie gwarancyjnej jest napisane, że koszty transportu bezpłatne ale również wspomniano o kontakcie z serwisem w razie problemu a serwis ten wyraźnie zaznaczył wysyłkę na mój koszt trzeba było nie dostosować się do tego polecania i wysłać na koszt serwisu. Obawiałem się jednak, że sprzęt na koszt odbiorcy może zostać nie przyjęty i wróci do mnie co wiąże się z kolejną płatnością za zwrot paczki. Niestety w obawie przed tym wysłałem to na swój koszt jak mi nakazano. Nie wiem czy da się tu coś odkręcić. Wiem z doświadczenia, że każda firma broni się rękami i nogami przed oddaniem komukolwiek i za cokolwiek pieniędzy. Co do zapoznania się z opiniami to każdy sprzęt się psuje i nie ma reguły co to jest. Jako, że ze specyfikacji wynikało posiadanie gwarancji door to door to nie przejmowałem się wadami i niesprawnościami sprzętu do czasu gdy "bezpłatny transport" okazał się jednak kosztowny. Poinformuję nie długo co na to serwis.

Utworzony: 2010.03.03 19:30

Informuję jak się sprawa potoczyła. Dostałem maila, że zaistniała POMYŁKA z ich strony i sprzęt mam wysłać na koszt serwisu (sprzęt, który jak wiele razy napisałem - został dawno już wysłany na mój koszt). Dostałem również zapewnienie, że dzięki temu przypadkowi procedury serwisowe będą zoptymalizowane i jako rekompensatę wymieniony sprzęt zostanie wysłany ekspresem. Nie wiem co o tym myśleć. Pomyłka karygodna kosztowała mnie sporo. Ale doceniam przynajmniej kontakt i chęć rozwiązania problemu ze strony serwisu. Można było sprawę z ich strony po prostu olać jak to się w życiu zdarza. Przynajmniej dowiedziałem się co nieco o zasadach reklamacji sprzętu i o tym aby ufać słowu pisanemu a nie zapewnieniach pracowników serwisu.

Utworzony: 2010.03.04 18:57

Ludzie to jest jednak totalna K P I N A!! Przyszedł odtwarzacz z tą samą wadą - nie odtwarza żadnego pliku FLAC, nawet tego fabrycznego! (oczywiście specyfikacja to przewiduje! na stronie www jest to zaznaczone a nawet instrukcji i pudełku, że obsługuje pliki flac) Nikt nie zadał sobie trudu nawet tego sprawdzić!!! A co jest najlepsze??? Wysłałem odtwarzacz 8GB a dostałem odtwarzacz 2GB!!!!!!! Nie mam słów!!!!