Kategoria: Akcesoria graficzne »
Tablet Pentagram Open wide i dwa monitory
Od 1 do 13 z 13
SputnikWwa
Member
Utworzony: 2010.02.26 17:36
Witam,
mam problem. Czy wyżej wymieniony tablet da się zmusić do ograniczenia obszaru działania na jeden monitor w przypadku rozszerzonego pulpitu? Mam profesjonalny monitor podpięty pod laptopa i wolałbym na nim pracować. Poza tym w trybie dwóch ekranów tablet działa na obu monitorach spłaszczając współrzędne. Używam windows 7 64bit
mam problem. Czy wyżej wymieniony tablet da się zmusić do ograniczenia obszaru działania na jeden monitor w przypadku rozszerzonego pulpitu? Mam profesjonalny monitor podpięty pod laptopa i wolałbym na nim pracować. Poza tym w trybie dwóch ekranów tablet działa na obu monitorach spłaszczając współrzędne. Używam windows 7 64bit
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2010.03.01 12:54 Zmieniony: 2010.03.01 12:56
Może spróbuj przeinstalować sam sterownik od tabletu (bez aplikacji) na wersję z Open'a, jest tu wątek zaraz poszukam. Może zaskoczy - tylko martwi mnie twój system win7 64bit, może nie zaskoczyć. Jeśli nie zadziała to musisz poczekać na inny sterownik, który zapewni taką funkcjonalność.
SputnikWwa
Member
Utworzony: 2010.03.01 12:57
Cóż, to czekanie jest trochę kłopotliwe niestety. Póki co mam od siostry wacooma bamboo i tam nie mam problemu bo sobie ładnie pięknie wszystko ustawiam. Nie chciałbym się z pentagramem rozstawać, ale jak nie będę miał wyboru to będę musiał zmienić na coś innego.
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2010.03.01 12:58
http://forum.pentagram.pl/discussion/348/thintype-p-2006-a-monitor/
Standardowo sterownik obsługuje tylko tryb jedno monitorowy w proporcjach 16:9 i 4:3.
Standardowo sterownik obsługuje tylko tryb jedno monitorowy w proporcjach 16:9 i 4:3.
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2010.03.01 13:03
Wysłany przez: SputnikWwaCóż, to czekanie jest trochę kłopotliwe niestety. Póki co mam od siostry wacooma bamboo
Pamiętaj, że Open Wide to starszy model. Poza tym na tragach Cebit będzie premiera nowego, taniego i dość ciekawego modelu, o funkcjonalności znacznie większej od tego co oferuje Open Wide, który z pewnością zaspokoi twoje oczekiwania.
SputnikWwa
Member
Utworzony: 2010.03.01 13:12
Ja ten tablet mam od ponad roku i mam świadomość, że świeżak to to nie jest. Na co dzień potrzebuję tabletu do edycji zdjęć i czasem do rysowania przy jakiś projektach apropos stron WWW. Może zainteresuję się modelem virtuoso bo w gruncie rzeczy, na narzędzia do pracy mi nigdy nie szkoda gotówki. Po prostu jak coś mam i działa to nie jest zasadnym tego zmieniać :)
SputnikWwa
Member
Utworzony: 2010.03.01 13:38
Spróbowałem sposobu z podmianą sterownika i niestety jak się windows doładuje to zakładka kontrola nie działa. Działa przy samym starcie ale zmiana ustawienia nic nie daje.
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2010.03.01 14:00
Jeśli pojawi się modyfikacja sterownika to dam znać.
SputnikWwa
Member
Utworzony: 2010.03.01 14:09
Jakby się coś nowego pojawiło to warto to tu wstawić dla potomnych. Ja wykorzystam fakt, że mi padł mój egzemplarz i wymieniono go na nowy i sobie zmienię na coś świeższego :)
egz3
Member
Utworzony: 2010.08.10 23:53
Udało mi się po kilku próbach rozwiązać problem z brakiem funkcji wybrania odpowiedniego monitora dla tabletu w sterownikach dostarczanych przez Pentagram. Poniżej prezentuję kroki, które trzeba wykonać dla systemu Windows:
1. Odinstalowujemy sterowniki tabletu, które dotychczas mieliśmy na swoim komputerze.
2. Wchodzimy na stronę Genius, adres: http://geniusnet.com/
3. Ściągamy sterownik do tabletu G-Pen M712
4. Instalujemy sterownik.
5. Restartujemy komputer.
6. W panelu sterowania systemu Windows wchodzimy w Pen Pad i w zakładce Kontrola zaznaczamy na którym monitorze ma być aktywny tablet.
7. Cieszymy się działającym tabletem :)
Czasami może wystąpić problem ze wskazaniami piórka, program źle interpretuje granice ekranu w stosunku do urządzenia. Należy wtedy w opcjach karty graficznej zmienić skalowanie rozdzielczości wbudowanej.
Rozwiązanie działa, zostało sprawdzone.
1. Odinstalowujemy sterowniki tabletu, które dotychczas mieliśmy na swoim komputerze.
2. Wchodzimy na stronę Genius, adres: http://geniusnet.com/
3. Ściągamy sterownik do tabletu G-Pen M712
4. Instalujemy sterownik.
5. Restartujemy komputer.
6. W panelu sterowania systemu Windows wchodzimy w Pen Pad i w zakładce Kontrola zaznaczamy na którym monitorze ma być aktywny tablet.
7. Cieszymy się działającym tabletem :)
Czasami może wystąpić problem ze wskazaniami piórka, program źle interpretuje granice ekranu w stosunku do urządzenia. Należy wtedy w opcjach karty graficznej zmienić skalowanie rozdzielczości wbudowanej.
Rozwiązanie działa, zostało sprawdzone.
Mazurek
Member
Utworzony: 2010.08.11 12:11
Witam, mam podobne pytanie, a mianowicie przymierzam się do zakupu <strong>ThinType P 2006</strong> Posiadam laptopa z ekranem 16:9 do ktorego jest podłączony zewnętrzny monitor 4:3. I na nim głównie mam ekran roboczy photoshopa i na nim chce pracować z tabletu. Da się to zrobić ?
System operacyjny to Win7 x64.
System operacyjny to Win7 x64.
Od 1 do 13 z 13