Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »
nadajnik FM w Eon Cineo GOLD P 5119
Od 1 do 4 z 4
mario76
Member
Utworzony: 2010.03.05 23:46
Witam, dużo słucham w aucie i zamierzam kupić mp3/4 z nadajnikiem. Jak zachowuje się nadajnik FM w Goldzie (zasięg, niezawodność, łatwość obsługi podczas podróży itp)? Jaki odtwarzacz polecacie?
weasel
Member
Utworzony: 2010.03.07 04:08
Mam Cineo GOLD i muszę przyznać, że nadajnik działa całkiem nieźle. Trudno powiedzieć o zasięgu bo to zależy dużo od zewnętrznych zakłóceń ale jeśli chodzi o samochód to spokojnie działa w jego środku nawet gdy radio ma antenę "w słupku". Włącza się ko kilkoma kliknięciami więc nie ma problemu z obsługą. Sporym minusem jest to, że podczas nadawania trzeba ustawić głośność prawie maksymalnie a głos do wymaganych słuchawek nie jest wyłączany i co za tym idzie przeszkadza w cichym słuchaniu bo słuchawki "syczą". Oczywiście bateria też szybciej się zużywa. Wystarczyłoby zmienić to w sofcie ale mogę się założyć, że prędzej wyjdzie nowy model nić soft :(
bambosz7
Member
Utworzony: 2010.03.08 14:20
U mnie w Octavii na radiu Sony całkiem nieźle się sprawdza. Z zasięgiem nigdy nie miałem problemu, nawet w schowku. Obsługa raczej banalna, chociaż trochę mi przeszkadza przeźroczyste menu, ale idzie się przyzwyczaić. Włączasz muzę potem naciskasz jeden przycisk (M) pojawi się drugie menu i wybierasz opcję Nadaj do Radia, jeszcze raz M i wybierasz Włączone/Wyłączone.
Estel
Member
Utworzony: 2010.03.26 04:17
Osobiście o wiele bardziej polecam standardowego EON Cineo + transmiter FM pod ładowarkę samochodową za 10 PLN... Jak wybierzesz dobry, to możesz nadawać na każdej częstotliwości radia, (przydatne do wynajdywania niezajętego zakresu) bo transmiter w samym odtwarzaczu nieziemsko zarzyna baterię.
Ja kupiłem za wspomnianą cenę transmiter FM z wejściem minijack (dowolne źródło), SD (mp3/wma bezpośrednio z karty, niestety OGG już nie :( ), USB (pendrive czy inne źródło pasywne, też mp3 i wma) i naprawdę dużą mocą - praktycznie bez zakłóceń nawet, gdy wpakuje się idealnie na pasmo zajmowane przez ogólnopolską stacje radiową. Ponieważ sprzęcicho okazało się zaskakująco dobre, przerabiam je tak, by korzystać również z akumulatorków, a wtyk zapalniczki samochodowej był ''tylko'' opcją.
W takiej sytuacji, transmiter FM w samym odtwarzaczu to trochę świeczka za wyprawkę, zwłaszcza, jeżeli ktoś planuje zmienić samego Cineo na wersję GOLD.
Ja kupiłem za wspomnianą cenę transmiter FM z wejściem minijack (dowolne źródło), SD (mp3/wma bezpośrednio z karty, niestety OGG już nie :( ), USB (pendrive czy inne źródło pasywne, też mp3 i wma) i naprawdę dużą mocą - praktycznie bez zakłóceń nawet, gdy wpakuje się idealnie na pasmo zajmowane przez ogólnopolską stacje radiową. Ponieważ sprzęcicho okazało się zaskakująco dobre, przerabiam je tak, by korzystać również z akumulatorków, a wtyk zapalniczki samochodowej był ''tylko'' opcją.
W takiej sytuacji, transmiter FM w samym odtwarzaczu to trochę świeczka za wyprawkę, zwłaszcza, jeżeli ktoś planuje zmienić samego Cineo na wersję GOLD.
Od 1 do 4 z 4