Kategoria: Sieci i komunikacja »

SERWIS - pomocy

Utworzony: 2010.03.16 17:29

Witam forumowiczy
otóż mam problem z serwisem i urządzeniem
Wysyłam go już po raz 3 do serwisu. o dziwo w routerku ciągle wymieniają płytę główną a usterka pojawia się
po maksymalnie 7dniach od daty naprawy.
Usterka jest taka sama jak poprzednia jednakże w tytule naprawy znów widnieje napis:
Wymiana elektroniki
chce skorzystać z prawa konsumenta i domagam się wymiany sprzętu na nowy
jednakże w serwisie twierdzą i robią sobie żarty.
twierdza... to nie możliwe
urządzenie możemy naprawić itp.. od nas z serwisu urządzenie wychodzi sprawne...
Jak urządzenie może być sprawne jak serwis nawet nie sprawdza poprawności działania urządzenia...
przecież nie testują go przez okres bynajmniej 2 dni...
moje urządzenie się nagrzewa wewnętrznie.
obudowa jest gorąca - załączę że działa na oryginalnym zasilaczu.

mam już go dosyć

proszę mi doradzić w jaki sposób mogę otrzymać nowe urządzenie

jeśli serwis odmówi współpracy zostaje mi droga sądowa i ewent. rzecznik praw konsumenta

Utworzony: 2010.03.17 11:29

A kontaktowałeś się w tej sprawie z kierownikiem serwisu?

Utworzony: 2010.03.17 20:38

pewnie że tak, wczoraj przeczytałem uważnie gwarancje i skonsultowałem się z prawnikiem.
PRAWDA JEST TAKA ŻE FIRMA PENTAGRAM WYŚMIENICIE NIEKOŻYSTNIE DLA KUPUJĄCEGO STWORZYŁA
GWARANCJE.

Nie ma możliwości wymiany sprzętu na nowy po kilkukrotnej naprawie.

czyli najgorsza opcja jaka jest możliwa dla nas czyli obób kupujących sprzęt pentagrama.

Utworzony: 2010.03.18 10:16

Masz niezgodność towaru z umową i gwarancja MMV nie jest ci do niczego potrzebna (masz dwa mechanizmy reklamujesz z tego który jest dla ciebie lepszy, równie dobrze firma nie musi dawać gwarancji).

Utworzony: 2010.03.29 01:06 Zmieniony: 2010.03.29 01:07

Ja też się bujam z tym cholernym serwisem. Wysłałem do nich router z adnotacją, że nie można się połączyć z siecią wifi, a oni wymienili mi zasilacz. Wiedziałem już na pewno, że go nie przetestowali przed wysłaniem. No i oczywiście że nie, odbieram go i co? Oczywiście ten sam problem. Zdenerwowany dzwonie do nich, oczywiście otrzymuje wiadomość, że przed wysłaniem na pewno działał. Wysłałem go jeszcze raz. Po ponad dwóch tygodniach dowiaduje się, że jest diagnozowany i nie wiadomo czy da się usunąć problem, więc najprawdopodobniej będzie wymieniony router na nowszy model bo starego już nie mają. Dzwonie za dwa dni i okazuje się że router jest sprawny i muszę pokryć koszty transportu. Normalnie brak mi słów.

Utworzony: 2010.03.29 21:23

hehe mówiła coś ta kierowniczka serwisu?

Utworzony: 2010.03.29 23:07

Miesiąc czasu czekam w sprawie niedziałającego ADSL2+ na 6331-6

Utworzony: 2010.03.30 16:43

Gwarancja w tej firmie to jakaś paranoja chce oddać sprzęt do sklepu mówią ze nie ze mam wysłać do producenta... OK wysyłam e maila a tam że mam pokryć koszt transportu. Napisałem na forum na ten temat bo czemu mam płacić ze swojej kieszeni ze oni robią wadliwy sprzęt ? Po czym zostałem poinformowany żebym się ogarnął :/ porostu świetnie teraz czekam aż mi sprzęt wróci...

Utworzony: 2010.04.06 13:03

Gwarancja to jedno (może być dowolna) a niezgodność towaru to druga sprawa. ja bym wybrał to drugie i się nie zastanawiał, sklep nie ma prawa odmówić.