Kategoria: Nawigacja GPS »
Nomad P5230 i problem z uruchamianiem nawigacji.
Od 1 do 4 z 4
stoper86
Member
Utworzony: 2010.03.19 16:16 Zmieniony: 2010.03.19 16:18
Więc wszystko działało super, lecz pożyczyłem znajomemu nawigacji na pare dni i dzisiaj gdy tylko podlączyłem nawigacje i włączyłem ikonkę od nawigacji to mi wyskakuje:
MapaMap stertup error
Inwalid OEM Name
Dodzwonić się do niego nie mogę bo jest za granicą. Z tego co widzę to próbował instalować MapaMap i mu nie wyszło. Dodam, że nawigacja pięknie chodziła na Menu Tempaka 1.4:) Dodam jeszcze, że nawigacja się włącza i komunikuję się w komputerem. Pomoże mi ktoś?? Pozdrawiam
MapaMap stertup error
Inwalid OEM Name
Dodzwonić się do niego nie mogę bo jest za granicą. Z tego co widzę to próbował instalować MapaMap i mu nie wyszło. Dodam, że nawigacja pięknie chodziła na Menu Tempaka 1.4:) Dodam jeszcze, że nawigacja się włącza i komunikuję się w komputerem. Pomoże mi ktoś?? Pozdrawiam
Tempak
Member
Utworzony: 2010.03.19 21:06
Hehe. Jak to mówią dobry zwyczaj, nie pożyczaj :)
Instalator MapyMap nadpisuje katalog MobileNavigator. Przypuszczam, że znajomy próbował zainstalować MapęMap na \ResidentFlash. Zacznij od tego i daj znać czy pomogło:
- usuń cały katalog MobileNavigator z \ResidentFlash
- skopiuj cały katalog MobileNavigator z mojego menu 1.4 do \ResidentFlash
Wydaje mi się, że tyle powinno wystarczyć, ale oczywiście nie wiem co ciekawego Twój znajomy jeszcze zmajstrował. W każdym razie - bez stresu, damy radę przywrócić właściwy porządek.
Instalator MapyMap nadpisuje katalog MobileNavigator. Przypuszczam, że znajomy próbował zainstalować MapęMap na \ResidentFlash. Zacznij od tego i daj znać czy pomogło:
- usuń cały katalog MobileNavigator z \ResidentFlash
- skopiuj cały katalog MobileNavigator z mojego menu 1.4 do \ResidentFlash
Wydaje mi się, że tyle powinno wystarczyć, ale oczywiście nie wiem co ciekawego Twój znajomy jeszcze zmajstrował. W każdym razie - bez stresu, damy radę przywrócić właściwy porządek.
stoper86
Member
Utworzony: 2010.03.19 21:16
Ja wprowadzę też taki zwyczaj:) Właśnie miałem pisać o usunięcie tematu bo właśnie tak pomyślałem ze podmiana tych plików powinna pomóc i się udało:) Chociaż miałem stracha małego, że coś poważniejszego. Tempak życzę powodzenia w dalszym rozwoju menu:) Pozdrawiam
Tempak
Member
Utworzony: 2010.03.19 21:44 Zmieniony: 2010.03.19 21:45
Wracając do MapyMap najlepiej zainstalować na karcie SD. Utworzą się dwa katalogi: MobileNavigator oraz MapaMap. Polecam skopiować wszystko z katalogu MobileNavigator do MapaMap oraz zmienić nazwę pliku mobilenavigator.exe na mapamap.exe. Tym pięknym sposobem MapęMap można odpalać z menusa 1.4. Pozdro.
Od 1 do 4 z 4