Kategoria: Akcesoria graficzne »
problem z pentagramen thintype pomocy!!!!!
Od 1 do 7 z 7
lawa
Member
Utworzony: 2010.03.20 19:18
Bardzo proszę was o pomoc, parę dni temu kupiłam thin Type i kursor strasznie się zacina na monitorze (przesuwam piórkiem, a kursor stroi w miejscu),czasami jest ok, ale tylko momentami, za to reaguje na docisk poprawnie. Tablet kupiłam w sklepie internetowym na allegro, zastanawiam się czy mogę (bo niby mam na to 10 dni) oddać im go i zażądać kasy, czy mnie nie cofną, mówiąc ze wadliwego towaru nie przyjmą. Próbowałam ze zmiana baterii, kompa, ułożeniem kabla, itd, ale oczywiście nic to nie dało. Czy muszę oddać do serwisu?
soyo
Member
Utworzony: 2010.03.23 12:05
Spróbuje jeszcze raz odinstalować sterownik, zrestartować komp, ponownie zainstalować sterownik podłączyć tablet, jak będzie bez zmian to wskazywałoby na walnięte piórko.
Mc
Member
Utworzony: 2010.03.24 12:24
Mam dokładnie identyczną sytuacje. Wczoraj dostałem tablet przez allegro. Po dniu użytkowania kursor się zacina i gubi po ekranie. Reakcja na nacisk jest w normie. Ma ktoś jakieś rady? Reinstalacja sterownika nie pomogła.
lawa
Member
Utworzony: 2010.03.24 15:30
Mi też przeinstalowanie sterowników nie pomogło, (to była pierwsza rzecz jaką zrobiłam jak pojawił się problem) koleżanka ma taki sam tablet i jej piórko u mnie działa ok, wiec problem jest napewno w nim, ale odkryłam ze jak się przesuwa piórko dotykając tabletu to się nie zacina i można pracować. Chyba porostu kupie nowe piórko bo z tego co ludzie piszą jego cena jest niższa jak przesyłka do serwisu, trzeba to sprawdzić.
pozdr
pozdr
lawa
Member
Utworzony: 2010.03.24 15:33
Ps. A gdzie kupiłeś konkretnie swój, bo ja tez na allegro w zeszłym tygodniu, dzwoniłam do tego sklepu internetowego i byli bardzo niechętni, żeby jakkolwiek mi pomoc.
raphael
Member
Utworzony: 2010.03.24 16:31 Zmieniony: 2010.03.25 14:53
Jestem w identycznej sytuacji. Kupiłem mój tablet w Media Markt niecały miesiąc temu, próbowałem wszystkiego, zmieniałem baterie w piórku, sprawdzałem go na kilku komputerach i na każdym czy to z Mac OS X czy z Windows, problem się powtarza :/ Jutro chyba pojadę do Media Markt, jeśli zwrócą mi gotówkę, to chyba szarpnę się na Wacoma :/ Szkoda, bo fajnie pracowało mi się z tym tabletem, no ale jeśli jest awaryjny, a problem się powtarza to inaczej się nie da :/
C.D.
Odniosłem mój tablet do Media Marktu i musze czekać 2-3 tygodnie na rozpatrzenie reklamacji!! Sprzedają szmelc i jeszcze zabierają go na tyle czasu (a przydał by mi się teraz) aby na koniec wymienić go na kolejny szmelc :/
C.D.
Odniosłem mój tablet do Media Marktu i musze czekać 2-3 tygodnie na rozpatrzenie reklamacji!! Sprzedają szmelc i jeszcze zabierają go na tyle czasu (a przydał by mi się teraz) aby na koniec wymienić go na kolejny szmelc :/
soyo
Member
Utworzony: 2010.03.25 15:17
Masz w MM zawsze czas żeby sprawdzić urządzenie coś do 3-7 dni nie pamiętam dokładnie. To wygląda na problem z piórkiem.
Od 1 do 7 z 7