Kategoria: Sieci i komunikacja »

Hornet P 6122-10 karta wyłączona w systemie..?

Utworzony: 2010.03.20 20:46

Mam Windows 7, poprzednia karta była Linksysa, jakaś stara, działała sama po włączeniu komputera bez oprogramowania, niestety zepsóła się, mam teraz kartę Hornet P 6122-10 7dBi antena (USB) i zainstalowałem oprogramowanie z płytki, troche muli ale da się pracować, podkoniec wszystkich ustawień mam tylko wiadomość (Disconnected) i za każdym razem jak biore "Rescan" skanuje a potem ponownie Disconnected.
W połączeniach sieciowych pokazuje że karta jest wyłączona, gdy naciskam "Włącz" pisze "Trwa włączanie" po chwili "Włączono" i karta dalej martwa na liście a operacja Włącz dalej aktywna. Pomocy?

Utworzony: 2010.03.23 13:34

Jeśli masz AP routera z szyfrowaniem to powinieneś zostać poproszony o podanie hasła, jeśli nie pyta to coś ma źle ustawione w programie obsługującym kartę lub zapisany profil z błędnym hasłem w programie obsługującym kartę wifi lub w profilu zero konfiguracji, który z automatu dopisuje pierwsze połączenie (pyta ale jeśli tego nie zauważyłeś to mogłeś dodać profil z innym hasłem lub coś takiego i teraz próbuje się połączyć i nie idzie).

Utworzony: 2010.03.23 16:13

dum dum dum, adapter jest firmy Linksys, ma założone hasło, jest wpisane ale i tak jestem nie podłączony, ogółem adapter nie widzi routera, ale według programu wszystko działa poprawnie, tryb Zero nie działa, to tak samo jak klikać na odłączony guzik. Nic u mnie nie robi, Jakieś lepsze propozycje?

Utworzony: 2010.03.25 16:37

Możne coś jest nie tak z ta anteną, hehe ja bym rozkręcił i zobaczył w środku, ale jak masz gwarancje to nie proponuje :P

Utworzony: 2010.03.27 00:56

Popisałem troche z pomocą techniczą i jednak poprostu trzeba, odnistalować karte gdy jest podłączona, instalujesz same sterowniki do karty bez programu, restart pc i nawiązujesz połączenie. Po tym jak system będzie przez ~~2mins indentyfikował sieć wszystko powinno zacząć działać. :D
Dziękuje za pomoc! :D