Kategoria: Nawigacja GPS »

korzystanie ze szlaków zawartych w nawigacji P35 5230

Utworzony: 2010.03.24 12:22

Cześć,jestem nowy na forum i w związku z tym prosiłbym o pomoc,z zapytaniem jak w temacie;)kupiłem własnie taką nawigację bardziej ze względu na zawarte w niej mapy szlaków turystycznych,czy ktoś może korzystał z nich w praktyce?konkretnie chodzi mi o Tatry Polskie,ponoć są zawarte w nawigacji,czy można jakoś przejżeć te szlaki?tak jak mogę sobie oglądnąć trasę np,do Zakopca,od początku do końca.Siedzę sobie w domku i chciałbym po prostu zobaczyć jakiś szlak w Tatrach,zaplanować wcześniej sobie,bo same wodzenie rysikiem po mapie wydaje mi się za mało szczegółowe,czy może po prostu kiedy znajdę się na miejscu mapka bardziej się uszczegółowi;)no i te zawarte ponoć komendy i komentaże co do szlaków też się pojawią na miejscu?dużo tych pytań,ale bardzo to mnie nurtuje,kiedy wchodzę do menu zawartych szlaków jakoś mało ich tam,a Tatr wogóle jakoś nie widzę,może ktoś mógłby mi pomóc na odległość;)jak obsłużyć tą navi.szczególnie jak wejść w szlaki dotyczące właśnie naszych Tatr,sprawdzić je przed wyjściem w góry.
Za ewentualną pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam

Utworzony: 2010.03.24 13:57

Nie miałem okazji korzystać z tej funkcji. Podbij do producenta softu - navigo.

Utworzony: 2010.03.24 14:52

Cześć, ja też jestem nowa w używaniu w/w nawigacji ,i też chcę używać jej przede wszystkim
w celach turystycznych. P35 5230 świetnie się do tego celu nadaje, pod warunkiem zainstalowania
w nim map topograficznych.

Utworzony: 2010.03.25 17:24 Zmieniony: 2010.03.25 17:47

Mapy Navigo wzbogacone są o treści turystyczne zgodnie z tym co jest napisane tutaj. Nie wydaje mi się jednak aby była możliwość wyszukania jakiejś konkretnej trasy pieszej czy rowerowej. Po prostu szlaki piesze/rowerowe są zaznaczone, widać wysokość nad poziomem morza i tyle. W przypadku wycieczek samochodowych - są to po prostu gotowe trasy do załadowania.

Znalazłem prezentację video Navigo 9i, w której ponoć mowa m.in. o funkcjach turystycznych. Prezntacja znajduje się pod tym adresem.

Jak napisała koleżnaka wyżej, dostępne są również alternatywne aplikacje dedykowane turystyce, jak np. KaMap. W przypadku tej aplikacji wyszukiwanie konkretnych tras również nie jest możliwe. Pozwala jednak na zaplanowanie sobie jej na mapie i kontrolę tego czy istotnie jesteśmy w tym miejscu, w którym trzeba. Ogromny plus KaMap'a to aplikacja za darmo oraz możliwość pobrania wszystkich map.