Kategoria: Nawigacja GPS »

Problem z Navi PENTAGRAM Nomad [P 5210]-przełączanie w stan uśpienia+długi czas wyszukiwania sat

Utworzony: 2010.09.24 13:28 Zmieniony: 2010.09.24 13:29

<blockquote><cite>Wysłany przez: tomek247</cite>witam.u mnie też dokładnie dzieje się to samo . Po znalezieniu satelit nawigacja przechodzi w stan uśpienia</blockquote>

Koledzy i Koleżanki!
To nie wina softu. Miałem identyczny problem. To tkwi w ustawieniach mapy jaką posiadacie. Wiem ze w AM zakładka:
Menu/Ustawienia/Inne/ i na stronie 3/4 szukamy opcji "Zarządzaj energią i ekranem" (Zapobiega wył. w trakcie nawigacji)

Pozdrawiam wszystkich Pentagramomaniaków ;)

Utworzony: 2011.03.05 11:46

Niestety bez względu na ustawienia zarządzania energią (czy to AM czy iGO decyduje, czy nie) problem nadal występuje. Navi wyłącza się dokładnie w momencie złapania fixa. Bez względu na rodzaj oprogramowania mapy. Na zasilaniu nie ma tego problemu.

Utworzony: 2011.06.25 08:50

Nie wiem czy komuś to pomoże ale porponuję wejść do menu nawigacji (nie włączać automapy) kliknąć System->Zasilanie i ustawić na Zawsze włączone. Niby ustawiałem tą opcje ze sto razy ale ciągle coś mi ja przestawia. W każdym razie po tym problem mi zniknął. Ciekawe na jak długo :)

Utworzony: 2011.11.05 10:44

w trakcie szukania GPS po złapaniu pojawia się budzik i bzzzzzzz i sie wyłacza co robić??????

Utworzony: 2011.11.07 11:59

Masz to w nakładce systemowej czy na poziomie odpalonej już mapy? Jak od razu w nakładce to bez związku z mapą i spróbował bym wrzucić jeszcze raz ten sam soft na urządzenie.

Soft
http://pentagram.pl/pentagram/pl/wsparcie_techniczne/nawigacja_gps/nawigacja_samochodowa