Kategoria: Nawigacja GPS »
Nomad P5220 a instalacja automapy w pamieci urzadzenia
Od 1 do 15 z 15
willow80
Member
Utworzony: 2010.03.24 20:23
Nomad P5220 ma 2GB pamięci. Chcę tam zainstalować Automape 6 Polska XL. Z tego co czytam, to wszyscy piszą o wersjach AutoMapy zainstalowanych na kartach SD i taka też jest polecana w procedurze instalacji. Czy ktoś z Was instalował AutoMape na tych 2GB w Nomadzie? Czy były z tym jakieś problemy poza dłuższym czasem instalacji? Jak się mapa zachowuje? Czy nie ma problemu z przyciskiem nawigacji?
PAn
Member
Utworzony: 2010.03.25 06:14
Jeśli masz legalną wersję to lepiej mieć ją na karcie bo w razie zmiany urządzenia będziesz mógł używać jej na innym sprzęcie. Podczas instalacji jesteś pytany, czy chcesz przypisać program do karty, czy do urządzenia i niestety proces jest nieodwracalny.Wybór należy do Ciebie.
willow80
Member
Utworzony: 2010.03.25 09:39
Nie planuje zmiany urządzenia - a pamiec na karcie przyda mi sie do innych 'zasobow'. W razie czego, czy odinstalowanie automapy to po prostu wykasowanie jej katalogu, z pamieci GPS, czy trzeba sie bawic w jakis uninstall.
Piszac ze proces jest nieodwracalny, rozumiem, ze przy legalnej wersji tylko raz mozna dokonac wyboru 'nosnika'.
Piszac ze proces jest nieodwracalny, rozumiem, ze przy legalnej wersji tylko raz mozna dokonac wyboru 'nosnika'.
Alojzy
Member
Utworzony: 2010.03.25 10:32
http://www.automapa.com.pl/?PEI=38149&article_id=48439
tu sie wszystkiego dowiesz
tu sie wszystkiego dowiesz
PAn
Member
Utworzony: 2010.03.25 11:00
<blockquote><cite>Piszac ze proces jest nieodwracalny, rozumiem, ze przy legalnej wersji tylko raz mozna dokonac wyboru 'nosnika'.</blockquote>
Dokładnie tak.
Dokładnie tak.
kefasso
Member
Utworzony: 2011.01.20 12:35
A ja chciałem coś dopytać w podobnej tematyce.
Mam Pentagram P5220 z Automapą Polska XL. Chcę jechać za granicę, a kolega ma w telefonie HTC kartę SD z Automapą Eu. Zaoferował mi, że pożyczy mi tą kartę z Automapą EU na wyjazd, ale zastanawiam się, czy jeśli moja Automapa Polska była kupiona w wersji OEM, to czy coś się na Pentagramie nie zablokuje i po powrocie, będę mógł z powrotem wsadzić tą kartę z Automapą Polski ?
Mam Pentagram P5220 z Automapą Polska XL. Chcę jechać za granicę, a kolega ma w telefonie HTC kartę SD z Automapą Eu. Zaoferował mi, że pożyczy mi tą kartę z Automapą EU na wyjazd, ale zastanawiam się, czy jeśli moja Automapa Polska była kupiona w wersji OEM, to czy coś się na Pentagramie nie zablokuje i po powrocie, będę mógł z powrotem wsadzić tą kartę z Automapą Polski ?
Krytyk_RoHS
Member
Utworzony: 2011.01.20 13:01
Kolego Kefasso - nie będzie to działać ale z innego powodu.
Karta kolegi ma AutoMapę pod windows mobile, a nomad działa na windows CE. Różnice w nazwie mała "CE" "Mobile" - ale to dwa różne systemy.
Karta kolegi ma AutoMapę pod windows mobile, a nomad działa na windows CE. Różnice w nazwie mała "CE" "Mobile" - ale to dwa różne systemy.
koti
Member
Utworzony: 2011.01.20 14:39
Wysłany przez: kefassoChcę jechać za granicę, a kolega ma w telefonie HTC kartę SD
Automapa o ile będzie łaskawa może zwolnic nr licencji aby nie był przypisany do niej dany system. Dzwoń i proś może to zrobią, a potem ponowna instalacja na inny system.
Krytyk_RoHS
Member
Utworzony: 2011.01.21 08:47
Koti, kolega Alojzy podesłał bardzo pomocnego linka:
Zacytuję fragment:
"W przypadku mapy zainstalowanej i zarejestrowanej do karty SD, możliwe jest przeniesienie AutoMapy do innego urządzenia o tym samym systemie operacyjnym -> Sprawdź - wtedy odblokowanie licencji zazwyczaj nie jest potrzebne.
Jeżeli użytkownik od czasu pierwszej rejestracji, rejestruje ją cały czas podając sam adres email i nazwę użytkownika, co 6 miesięcy nasz system umożliwia automatyczne odblokowanie licencji w celu przeniesienia jej na inne urządzenie."
Karta z HTC nie będzie działać z nomadame bo inny system. Można zmienić rejestrację pod nomada ale wtedy nie będzie działać z HTC chyba że automapa zgodzi sie odblokować licencję - ale nie musza tego robić.
Zacytuję fragment:
"W przypadku mapy zainstalowanej i zarejestrowanej do karty SD, możliwe jest przeniesienie AutoMapy do innego urządzenia o tym samym systemie operacyjnym -> Sprawdź - wtedy odblokowanie licencji zazwyczaj nie jest potrzebne.
Jeżeli użytkownik od czasu pierwszej rejestracji, rejestruje ją cały czas podając sam adres email i nazwę użytkownika, co 6 miesięcy nasz system umożliwia automatyczne odblokowanie licencji w celu przeniesienia jej na inne urządzenie."
Karta z HTC nie będzie działać z nomadame bo inny system. Można zmienić rejestrację pod nomada ale wtedy nie będzie działać z HTC chyba że automapa zgodzi sie odblokować licencję - ale nie musza tego robić.
koti
Member
Utworzony: 2011.01.21 09:31
Wysłany przez: Krytyk_RoHSco 6 miesięcy nasz system umożliwia automatyczne odblokowanie licencji
Dzięki za info nie wiedziałem.
kefasso
Member
Utworzony: 2011.01.26 12:09
Dzięki za pomoc. Myślę, że za dużo kombinacji alpejskich jak dla mnie.
Trzeba upgrade zrobić i tyle.
Pozdrawiam
Trzeba upgrade zrobić i tyle.
Pozdrawiam
Aniol_67
Member
Utworzony: 2011.05.06 09:41
Witam serdecznie
Jak wszyscy na tym forum tak i ja mam problem z Nomadem P5220
Mój problem polega natym, iż po zainstalowaniu akualnej mapy 6.8.1 zdarza się błąd
Application wceAm.exe performed an illegal operation
and will be shut down. If the problem persists, contact the program vender.
Program: wceAm.exe
Exception: 0xC000001D
Address : 005E5FA0
Jest to o tyle denerwujące, że wywala całą mapę i dalej nie można z niej korzystać.
Pozostaje tylko re instalacja :(
Może ktoś potrafi rozszyfrować o co w tym chodzi ?????
Pozdrawiam
Jak wszyscy na tym forum tak i ja mam problem z Nomadem P5220
Mój problem polega natym, iż po zainstalowaniu akualnej mapy 6.8.1 zdarza się błąd
Application wceAm.exe performed an illegal operation
and will be shut down. If the problem persists, contact the program vender.
Program: wceAm.exe
Exception: 0xC000001D
Address : 005E5FA0
Jest to o tyle denerwujące, że wywala całą mapę i dalej nie można z niej korzystać.
Pozostaje tylko re instalacja :(
Może ktoś potrafi rozszyfrować o co w tym chodzi ?????
Pozdrawiam
balibali
Member
Utworzony: 2011.05.06 09:56
Podbiłeś może do supportu automapy oni powinni wiedzieć najlepiej co jest nie tak.
Aniol_67
Member
Utworzony: 2011.05.06 10:17
Kazali mi od nowa zainstalować AutoMapę - zrobiłem
błąd się powtórzył
Kazali sformatować kartę i od nowa zainstalować AutoMapę - zrobiłem
błąd się powtórzył
Nie wiem już co robić
Wcześniej miałem kartę 2 GB ale obecnie mapa Europy już nie mieści sie na takiej karcie.
Dlatego też musiałem kupić nową kartę 4 GB i nie wiem czy to czasem nie z tego powodu
błąd się powtórzył
Kazali sformatować kartę i od nowa zainstalować AutoMapę - zrobiłem
błąd się powtórzył
Nie wiem już co robić
Wcześniej miałem kartę 2 GB ale obecnie mapa Europy już nie mieści sie na takiej karcie.
Dlatego też musiałem kupić nową kartę 4 GB i nie wiem czy to czasem nie z tego powodu
kanwar
Member
Utworzony: 2011.05.09 11:02
A powiedzieli przynajmniej co taki błąd może oznaczać żeby wiedzieć czego się złapać.
Próbowałeś odpalić z innego pliku automapa.exe a nie z wceAm.exe
Próbowałeś odpalić z innego pliku automapa.exe a nie z wceAm.exe
Od 1 do 15 z 15