Kategoria: Sieci i komunikacja »
cerberus p 6341 problem z DDNS
Od 1 do 5 z 5
walgre
Member
Utworzony: 2010.03.27 18:30
Witam
Posiadam router Cerberus P 6341 i pewien problem z obsługą DDNS. Mianowicie po wprowadzeniu danych do DDNS za pierwszym razem wszystko działa OK. Jednak po restarcie sieci i np. zerwaniu połączenia domena już nie przekierowuje na router. Muszę zrobić przywrócenie do wartości fabrycznych i od nowa wprowadzić wszystkie dane lub wczytać zapisany wcześniej BACKUP. (trochę to uciążliwe). Czy miał ktoś podobny problem i ewentualnie jak go rozwiązał. Problem występuje na wszystkich dostępnych mi firmware (1.6f, 1.6g, 1.7).
Zgóry dzięki za pomoc.
Posiadam router Cerberus P 6341 i pewien problem z obsługą DDNS. Mianowicie po wprowadzeniu danych do DDNS za pierwszym razem wszystko działa OK. Jednak po restarcie sieci i np. zerwaniu połączenia domena już nie przekierowuje na router. Muszę zrobić przywrócenie do wartości fabrycznych i od nowa wprowadzić wszystkie dane lub wczytać zapisany wcześniej BACKUP. (trochę to uciążliwe). Czy miał ktoś podobny problem i ewentualnie jak go rozwiązał. Problem występuje na wszystkich dostępnych mi firmware (1.6f, 1.6g, 1.7).
Zgóry dzięki za pomoc.
joczar
Member
Utworzony: 2010.06.02 22:22 Zmieniony: 2010.06.02 22:24
Witam
Z Twojego opisu wynika, że nie robisz Save Config i Apply...
Może to głupie co piszę ale tak to wygląda...
Jeśli to robisz to wina flasha... Tylko dziwne, że nie gubi innych ustawień.
U mnie działa wszystko OK. Nawet po wyłączeniu z prądu i włączeniu od razu wsio hula ...
Pozdrawiam.
Z Twojego opisu wynika, że nie robisz Save Config i Apply...
Może to głupie co piszę ale tak to wygląda...
Jeśli to robisz to wina flasha... Tylko dziwne, że nie gubi innych ustawień.
U mnie działa wszystko OK. Nawet po wyłączeniu z prądu i włączeniu od razu wsio hula ...
Pozdrawiam.
hobolo
Member
Utworzony: 2010.06.07 11:47
Sprawdź w logach na serwerze czy masz aktualizowany adres IP. Wyłącz i go włącz i sprawdź.
neoone
Member
Utworzony: 2010.09.30 15:02
Pobierz ten firmware: http://download.pentagram.eu/index.php?dir=pl%2Fsterowniki%2Froutery%2Fcerberus_P6341%2F&download=Cerberus_P6341_v1.07-A.zip
powinno pomóc
powinno pomóc
Od 1 do 5 z 5