Kategoria: Sieci i komunikacja »

Pentagram P 6331 - 4A brak neta po lan , rozłącza po lanie

Utworzony: 2010.03.28 20:46

Witam , mam w/w router i jest z nim mianowicie taki problem , do rutera mam podłączoną linie ADSL z multimedii. Wszystko działa lecz jest problem :
Otoz tak mam po wifi podłoczonego laptopa i po lanie ( po skrętce ) komputer stacjonarny , na laptopie działa internet cały czas a na stacjonarnym internet działa różnie raz 5 minut a raz 10 minut i po tym wszystkim internet ginie na stacjonarnym a na laptopie jest nadal internet. aby połącznie z netem było spwrotem na stacjonarnym musze zrobic operacje napraw połączenie sieciowe i dopiero znowu wraca internet znowu na jakies pare minut .pomozcie co moze byc powodem tego problemu . czekam na wasza odpowiedz /.POMOZCIE koledzy

Utworzony: 2010.03.29 15:05

pomozcie

Utworzony: 2010.04.06 15:47

Wysłany przez: darsonna laptopie działa internet cały czas a na stacjonarnym internet działa różnie raz 5 minut a raz 10 minut i po tym wszystkim internet ginie na stacjonarnym a na laptopie jest nadal internet. aby połącznie z netem było spwrotem na stacjonarnym musze zrobic operacje napraw połączenie sieciowe i dopiero znowu wraca internet znowu na jakies pare minut .pomozcie co moze byc powodem tego problemu

Może to być kabel źle wykonany, spróbuj też najprościej ustawić adres IP w komputerze na stałe (na tym co ginie - IP/mask podsieci/bramę i DNS'y).

Utworzony: 2010.04.06 16:29

Wysłany przez: darsonpo tym wszystkim internet ginie na stacjonarnym

Diody od LAN gasną na stałe? Pojawia się komunikat o konflikcie adresów IP? Zorientuj się jaki adres IP ma karta sieciowa jak przestaje działać ten net, czy z DHCP router'a?