Kategoria: Sieci i komunikacja »
Pentagram P 6381-2 Przerywa połaczenie.
Od 1 do 1 z 1
flejter
Member
Utworzony: 2010.04.04 00:58
Witam.
Mam dość irytujący problem, gdyż mam podłączony router Pentagram P 6381-2 z siecia, a od niego idą sygnały na 2 komputery jeden z systemem Windows XP, drugi natomiast z Windows 7.
Problem polega na tym że co jakiś czas przerywa połączenie na jakieś 30 sekund i znowu się łączy, niewiem czemu, czasami też wyskakuje powiadomienie o konflikcie adresów IP.
Internet jest ustawiony na adres MAC karty siecowej w Laptopie XP, tzn. jeśli router nie będzie działal a podłacze kabel przewodowo do LAptopa XP to internet będzie chodził. No więc podpiołem kabel od internetu do routera i ustawiłem adres MAC taki sam jak w Laptopie XP czyli [00:22:15:37:10:E2].
Niżej podaje screeny z Konfiguracji routera.
www.flejter.ovh.org/router1.jpg
www.flejter.ovh.org/router2.jpg
www.flejter.ovh.org/router3.jpg
www.flejter.ovh.org/router4.jpg
www.flejter.ovh.org/router5.jpg
www.flejter.ovh.org/router6.jpg
Probowałęm zrestarowac router, zmienialem sterowniki do karty sieciowej nic nie dało...
Jeśli będzie potrzeba jakieś screeny to proszę pisać.
Pozdrawiam i dziękuje za pomoc !
Mam dość irytujący problem, gdyż mam podłączony router Pentagram P 6381-2 z siecia, a od niego idą sygnały na 2 komputery jeden z systemem Windows XP, drugi natomiast z Windows 7.
Problem polega na tym że co jakiś czas przerywa połączenie na jakieś 30 sekund i znowu się łączy, niewiem czemu, czasami też wyskakuje powiadomienie o konflikcie adresów IP.
Internet jest ustawiony na adres MAC karty siecowej w Laptopie XP, tzn. jeśli router nie będzie działal a podłacze kabel przewodowo do LAptopa XP to internet będzie chodził. No więc podpiołem kabel od internetu do routera i ustawiłem adres MAC taki sam jak w Laptopie XP czyli [00:22:15:37:10:E2].
Niżej podaje screeny z Konfiguracji routera.
www.flejter.ovh.org/router1.jpg
www.flejter.ovh.org/router2.jpg
www.flejter.ovh.org/router3.jpg
www.flejter.ovh.org/router4.jpg
www.flejter.ovh.org/router5.jpg
www.flejter.ovh.org/router6.jpg
Probowałęm zrestarowac router, zmienialem sterowniki do karty sieciowej nic nie dało...
Jeśli będzie potrzeba jakieś screeny to proszę pisać.
Pozdrawiam i dziękuje za pomoc !
Od 1 do 1 z 1