Kategoria: Nawigacja GPS »

Pathfinder 3106 -nie łączy się przez USB

Utworzony: 2010.04.05 15:02

Witam. Szukam pomocy ponieważ moje komputery ( w 1 Vista w 2 XP) nie widzą loggera .Po zainstalowaniu wczytałem kilka próbnych tras i wydawalo się ,że wszystko ok, niestety ponowne podłączenie już się nie udało. W sklepie po prostu wymienili mi na inny egzemplarz i tu niespodzianka przykra-nowy nie łaczy się nawet przy pierwszej istalacji.Ponieważ nie jestem " komputerowcem" może ktoś mi "łopatologicznie " wyjaśni co mam zrobić . A skoro mam problem z tym to jak sobie poradzić żeby gps współpracował z SE K750 i ???? Help

Utworzony: 2010.04.06 14:31

Może to ci się przyda.

http://forum.pentagram.pl/discussion/1096/logger-3106-i-windows-7/#Item_3
http://forum.pentagram.pl/discussion/516/oprogramowanie-do-pathfinder-p3106/

Utworzony: 2010.04.07 00:21

Dziękuję za pomoc . Poczytałem na ten temat i wypada potwierdzić konkluzję jednego z użykowników: jak się nie jest fanem informatyki to nie warto kupować PENTAGRAMA !!!.Udało mi się po wskazówkach zainstalować sterowniki z poziomu menedżera urzadzeń i zmieniając podłączenie do kolejnych wejść USB połączyłem sie w końcu z loggerem i wczytal mi próbne trasy. Niestety znów ponowne podłaczenie nic nie dało - nie łączy się z urządzeniem!!!! Jak kupuję samochód to nie muszę rozkręcać silnika żeby go uruchomić a tu ciągle jakieś komplikacje .Miał ktoś podobny problem?

Utworzony: 2010.04.08 19:25

Witam ponownie.Niestety kolejny raz firma PENTAGRAM nie stanęła na wysokosci zadania.Po wykonaniu klikudziesieciu prób( jestem uparty ) połączyłem się telefonicznie z działem pomocy technicznej i tam Pani zaoferowała pomoc - przesłała sterownik -twierdziła ,że to ten właściwy (dziwne że na płytce sprzedają niewłasciwe) i kazała zainstalować. Zdziwiła się ,że przy tym sterowniku też nie się łączy komputer z logerem i przez USB i mogę oddać go do sklepu ( przypominam ,że 1 już mi wymienili w sklepie bo sami nie wiedzieli dlaczego nie działa przez przewód usb). Druga opcja to wysłanie na swój koszt do Warszawy - tu domyślam się że jakiś informatyk bieglejszy podłączy i otzrymam odpowiedź że urządzenie jest sprawne tylko ja jestem pierdoła. Ponieważ kilka miesięcy miałem już podobne przejścia z MP4 Cineo Pentagrama-zepsuł się i oczywiście z winy użytkownika- to teraz zaczyna na słowo PENTAGRAM reagować nerwowym drżeniem.Pozorowana super obsługa techniczna, zespół wsparcia technicznego, konsultanci ( prawdopodobnie 1 osoba) po prostu okazało wielką bujdą. Inne posty nt Pathfindera 3106 potwierdzają,że użytkownicy są zdani tylko na siebie i radzą sobie z tym tylko ci którzy biegle poruszaja sie w temacie komputerów.Wylałem trochę goryczy ale niech to będzie przestrogą dla tych którzy planują zakup jakiegokolwiek sprzętu z logo PENTAGRAM