Kategoria: Akcesoria graficzne »

Uruchomienie Virtuoso

Utworzony: 2010.04.06 16:30

Witam
Pomocy...
Zakupiłem dzisiaj V 2501. Wgrałem sterowniki z płytki (Vista 64). Tablet nie działa. Ikona konfiguracji znajduje się na pasku i w panelu sterowania. Ale nie uruchamia okna.
Przy próbie uruchomienia aplikacji "PENTAGRAM_Virtuoso" z CD, komunikat: Program _Untitled.exe przestał działać...
Co robić?
Pozdrowienia
JJ

Utworzony: 2010.04.06 16:45

Odinstaluj, zrestartuj komputer, zainstaluj ponownie bez podłączania - podłącz tylko wtedy gdy chce tego.

Utworzony: 2010.04.07 12:37

Witam. Mam podobny problem. Zakupilam dziś tablet virtuoso se P2501, zrobiłam wszystko tak jak w instrukcji, ale kursor nie reaguje. Po zbliżeniu piórka do powieszchni tabletu zapala sie lampka i to by bylo na tyle ;\.

Co może byc tego przyczyną?

Utworzony: 2010.04.07 12:42

<blockquote><cite>Wysłany przez: madmeg</cite>Witam. Mam podobny problem.../blockquote>

Ja się już uporałem z uruchomieniem. Ściągnąłem driver ze strony P. i tablet działa. Ale nie mam programu do konfiguracji. Ten z CD się nie instaluje...

Utworzony: 2010.04.07 15:16

Powinien on być integralna częścią sterownika - bez konieczności oddzielnej instalacji, co najwyżej się jakimś trafem nie ładuje. Sprawdź panel sterowania czy tam nie ma ikony tabletu. Tam będziesz też miał możliwość włączenia i wyłączenia opcji tablet PC - spróbuj wyłączyć i zrestartować komputer, zobacz czy się coś zmieni.

Utworzony: 2010.04.07 15:34

<blockquote><cite>Wysłany przez: soyo</cite>Powinien on być integralna częścią sterownika....</blockquote>
Ale nie jest... W panelu sterowania jest tylko "Ustawienia komputera typu tablet" - ale ta zakładka była wcześniej. W Programach jest "Tablet PC" i to jest coś w rodzaju podręcznika. Załadowało się z CD ? Konfiguracji Pentagramu nie ma..

Utworzony: 2010.04.07 15:49

U kumpla jest coś takiego jak czarna ikona tabletu - identyczna jak wygląd urządzenia.