Kategoria: Sieci i komunikacja »
Problem z Pentagram Cerberus P 6331-62
Od 1 do 3 z 3
fazi0
Member
Utworzony: 2010.04.07 10:11
Witam zakupiłem router w dniu pierwszego kwietnia. Dotarł do mnie wczoraj. I niestety mam ogromny problem, ponieważ za pierwszym razem jak podłączyłem do sieci telefonicznej Line, ikonka ADSL migała po wpisaniu nazwy i hasła użytkownika ikonka ADSL przestała migać i zaczeła świecić ciągle nastepnie zapaliła się ikonka Internet. . Niestety po pewnym czasie. Router zaczął wariować i sie resetować. Po wyłączeniu i ponowynym włączeniu routera ikonka ADSL już więcej nie zapaliła się, poza tym cięzko chodzi po menu routera - długo wczytują się stronki - czy router spalił się i czy obejmuje to gwarancja pozdrawiam
KG23
Member
Utworzony: 2010.04.07 16:37
Na odległość nikt nie stwierdzi czy się spalił chyba że czujesz ewidentnie jakiś inny zapach (bez zapachu też mógł się spalić, mógł polecieć układ itd). Softu innego nie wgrywałeś - zaszkodzić bardziej i tak mu już chyba nie możesz tu masz link do softu producenta http://download.pentagram.eu/index.php?dir=pl%2Fsterowniki%2Froutery%2FP6331-62%2F&download=PtGram-7300GRA-1.06g-A.rar może aktualizacja coś da.
Jeżeli do linii tel. podpięte są inne urządzenia to na próbę je odłącz i poszukaj w menu tego modelu opcji zmiany ustawień adsl - wybierz tryb G.DMT zazwyczaj pomaga.
Tego nie łapię???? Jeśli adsl się nie pali to o jakich stronkach piszesz - czy chodzi o te menu do konfiguracji? Jeśli o to zobacz w innej przeglądarce i zresetuj router tym przyciskiem na obudowie.
Jeżeli do linii tel. podpięte są inne urządzenia to na próbę je odłącz i poszukaj w menu tego modelu opcji zmiany ustawień adsl - wybierz tryb G.DMT zazwyczaj pomaga.
Wysłany przez: fazi0długo wczytują się stronk
Tego nie łapię???? Jeśli adsl się nie pali to o jakich stronkach piszesz - czy chodzi o te menu do konfiguracji? Jeśli o to zobacz w innej przeglądarce i zresetuj router tym przyciskiem na obudowie.
fazi0
Member
Utworzony: 2010.04.07 23:31
problem rozwiązany, trzeba było przestawić na w ADSL Mode na Annex A. Chodziło mi o stronki w menu routera podczas, gdyu router próbuje zsynchronizować sie z centralą to sie ciezko chodzi po jego menu. Tez problem jest z sychronizacją ale to jest wina cetrali po prostu za daleka odległosc i długo sie synchronizuje. ale takto wsio git
Od 1 do 3 z 3