Kategoria: Nawigacja GPS »

Kilka pytań odnośnie nomada P5210

Utworzony: 2010.04.07 20:46

Hej mam problem z moim nowym urządzeniem - mianowicie w menu - informacje o systemie nie widzę wersji oprogramowania i nr seryjnego - dodatkowo po odpaleniu automapy z pod windy program pracuje ok - jednak kiedy odpalam go przy użyciu skrótu z menu nawigacji to wywala błąd...

byłbym wdzięczny za pomoc z tymi dwoma problemami - czemu sie tak dzieje? (a właściwie przyczyna nie interesuje mnie tyle co rozwiązanie...)
Pozdrawiam i z góry dzieki

Utworzony: 2010.04.08 10:28

Jaki komunikat, z jakiego pliku odpalasz i czy mama legal czy inna?

Utworzony: 2010.04.08 15:55

odpalana przez plik wykonywalny z karty - uruchamia się prawidłowo - odpalana przez ikone z nawigacji wywala iż nie może zlokalizować mapy

zastanawia mnie też to iż nie moge sprawdzić numeru seryjnego ani wersji softu w menu system info - zaczynam się zastanawiać czy nie przejechałem się na tym - sprzęt kupiony na allegro...

Utworzony: 2010.04.08 16:15 Zmieniony: 2010.04.08 16:36

oki
1.czy sprzęt jest nowy i na gwarancji?
2.czy automapa jest oryginalna, czyli czy masz ją np na oryginalnej karcie SD z napisanym numerem licencji(nie podawaj nam tego numeru) i czy dokonywałeś aktywacji automapy na stronie automapy
3.jaka wersja automapy
4.na odwrocie sprzętu masz nalepkę (cienka szara) co jest na niej napisane? powinno się zaczynać od ...
P5210xxxxxxxx ...ważna jest literka w środku tego numeru

postaramy się doprowadzić Twój sprzęt do stanu używalności ... ale ... postaraj się odpowiadać na pytania dokładniej niż odpowiedziałeś na pytanie balibali, on pewnie miał namyli nazwę pliku ... automape można uruchomić z dwóch plików

pytań zadałem trochę na wyrost ... ale im więcej teraz powiesz tym szybciej to ogarniemy

Utworzony: 2010.04.08 18:34

1. Sprzęt jest nowy i ma gwarancje
2. automapa jest oryginalna
3. mapa - wersja 6.1
4. na naklejce nie ma litery poprostu P5210|49090624

Utworzony: 2010.04.09 00:19

hmm znowu jakaś dziwna wersja zabawki ... jak kiedyś trzeba będzie wgrywać nowy obraz systemu to znowu nie wiadomo jaki

jak odpalasz z guzika nawigacja, to wyskakuje Ci błąd ... mam rozumieć że AutoMapa się uruchamia tylko mapy się nie wczytują? ... czy w ogóle AutoMapa się nie uruchamia

coś czuje ze problem który masz jeszcze nie miał miejsca

Utworzony: 2010.04.09 16:56

bład wyskakuje dopiero po odpaleniu automapy z menu nawigacji jesli odpalam automape z windy to wszystko działa poprawnie (wyle ze nie widze dolu ekranu - zaslania go menu start a za kazdym razem ustawienie autoukrywania jest troche uciążliwe).

Mam nadzieję że wgranie nowego softu rozwiąże problem - tylko jaki soft wgrać by nie uszkodzić urządzenia? zastanawia mnie problem z numerem seryjnym - jest jakiś numer serwisu pentagrama gdzie moge zadzwonić lub wysłać maila żeby to wyjaśnić?

Utworzony: 2010.04.12 11:12 Zmieniony: 2010.04.12 11:13

Tak sobie myślę a nie jest to przypadkiem xxxxxI49xxxxxx i ktoś się walnął zamiast I wstawił |, wg. mnie to jest to.

P5210|49090624
P5210I49090624

Soft do serii I tutaj http://pentagram.pl/pentagram/pl/wsparcie_techniczne/nawigacja_gps/nawigacja_samochodowa

Noswer nie podałeś jaki błąd się pojawia.

Utworzony: 2010.04.15 23:05

Witam wszystkich i przepraszam, że wchodzę w wątek.
Mam dokładnie taki sam problem jak "noswer". Świeży zakup nomada 5210. Numer na tylnej ściance z naklejki to "xxxxxI49xxxxxx" . Oprogramowanie z aktualizowałem w/g wskazówek na wersję : Nomad_SN_xxxxxH_I49_new_menu.zip (z strony pentagrama) - aktualizacja zakończona pomyślnie.
W dalszym ciągu w menu - informacje o systemie nie widzę wersji oprogramowania i nr seryjnego, dodatkowo po odpaleniu automapy z pod windy program pracuje ok - jednak kiedy odpalam go przy użyciu skrótu z menu nawigacji to wywala błąd... - program się uruchamia - ale wyświetla błąd "mapa jest uszkodzona lub nie została poprawnie zarejestrowana". Automapa UE 6.2.0 - wersja zwitaminizowana. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. pozdrawiam

Utworzony: 2010.04.16 10:38 Zmieniony: 2010.04.16 10:38

Wersja oprogramowania i nr seryjnego nie będą wyświetlane.