Kategoria: Sieci i komunikacja »
router p6371 i problem z funkcją Virtual Server
Od 1 do 5 z 5
bolo15
Member
Utworzony: 2010.04.09 13:30
Witam,
Posiadam router p6371 i mam problem z funkcją Virtual Server. Generalnie w moim modelu ta funkcja wydaje się być uszkodzona i nie działa mimo że występuje w panelu administracyjnym i można ją tam ustawić. Mam prośbę o podanie linka do strony z firmware do tego rutera gdyż na stronach producenta nie mogą go znaleźć. Nie musi być to najnowsza wersja firmware byle obsługiwała prawidłowo funkcje Virtual Server.
Posiadam router p6371 i mam problem z funkcją Virtual Server. Generalnie w moim modelu ta funkcja wydaje się być uszkodzona i nie działa mimo że występuje w panelu administracyjnym i można ją tam ustawić. Mam prośbę o podanie linka do strony z firmware do tego rutera gdyż na stronach producenta nie mogą go znaleźć. Nie musi być to najnowsza wersja firmware byle obsługiwała prawidłowo funkcje Virtual Server.
Eizo
Member
Utworzony: 2010.09.27 22:47 Zmieniony: 2010.09.28 11:25
Witam ja mam podobny problem z routerem CERBERUS P6331-4A.
Mam zainstalowany na komputerze serwer Apache, gdy łącze się przez modem i wpisze moje zewnętrzne ip w przeglądarce wyskoczy strona, jednak gdy łącze się z internetem przez router nie wejdę już na swoją stronę z zewnętrznego ip, mam przekierowany port 80 na mój komputer.
Zamiast stron mojej ładuję się strona routera do konfiguracji.
Przy aktywowanym Half Bridge strona się wyświetla, lecz router jest nie po to aby mieć internet tylko na jednym komputerze.
[Acmon] Poprawione formatowanie.
Mam zainstalowany na komputerze serwer Apache, gdy łącze się przez modem i wpisze moje zewnętrzne ip w przeglądarce wyskoczy strona, jednak gdy łącze się z internetem przez router nie wejdę już na swoją stronę z zewnętrznego ip, mam przekierowany port 80 na mój komputer.
Zamiast stron mojej ładuję się strona routera do konfiguracji.
Przy aktywowanym Half Bridge strona się wyświetla, lecz router jest nie po to aby mieć internet tylko na jednym komputerze.
[Acmon] Poprawione formatowanie.
KG23
Member
Utworzony: 2010.09.28 09:10 Zmieniony: 2010.09.28 09:16
Router musi mieć opcję pozwalającą na zmianę domyślnego portu strony dostępowej - szukaj w ustawieniach lub instrukcji opcji Remote Management Port i zmień nr portu na inny niż 80. Po zmianie logujesz się na router już na ten zmieniony numer a nie tylko na sam adres IP tylko że to ma P6371. P6331-4A prawdopodobnie nie ma takiej opcji bo to był chyba najtańszy model, a przekierowanie w takim przypadku nic nie da. Można co najwyżej bawić się DDNS może to coś da.
Eizo
Member
Utworzony: 2010.09.28 19:14 Zmieniony: 2010.10.10 10:26
Problem rozwiązany w 90%
Po przekierowaniu portów osoby z zewnątrz mogą wchodzić przez zewnętrzne IP, jednak osoby na lanie mogą się dostać jedynie przez wewnętrzne IP. Przez co za każdym razem gdy sprawdzałem u mnie nie działało, lecz u innych działa.
Ciekaw jestem dlaczego tak się dzieje.
Po przekierowaniu portów osoby z zewnątrz mogą wchodzić przez zewnętrzne IP, jednak osoby na lanie mogą się dostać jedynie przez wewnętrzne IP. Przez co za każdym razem gdy sprawdzałem u mnie nie działało, lecz u innych działa.
Ciekaw jestem dlaczego tak się dzieje.
Od 1 do 5 z 5