Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »
PENTAGRAM VANQUISH VOLT 5301 - PROBLEM
Od 1 do 2 z 2
konri101
Member
Utworzony: 2010.04.09 20:20
Witam wszystkich forumowiczów. Chciałem się poradzić Was co mam zrobić, gdyż natrafiłem na niemały problem. Do nie dawna mój Pentagram działał normalnie, lecz wczoraj coś się stało z klawiszem przyciszenia i nie chce on działać. Próbowałem wszystkiego: czyściłem, odkurzałem, naciskałem w różnych miejscach i nic. Jest ustawiony na maxa i nie chce się przyciszyć. Czy jest jakaś możliwość domowego naprawienia odtwarzacza?
Z góry dziękuję za pomoc
konri101
Z góry dziękuję za pomoc
konri101
kalam
Member
Utworzony: 2010.04.10 05:07 Zmieniony: 2010.04.10 15:52
Sprawdź czy przycisk nie jest fizycznie uszkodzony, tzn. czy odczuwasz "kliknięcie" przy naciskaniu? Sprawdź czy przyciski nie są zablokowane. Naciśnij przycisk-rec krótko, być może krótko-dwa razy. U mnie jest tak, że jak naciskam przyciski szybko, w krótkich odstępach, to wystarczy jedno naciśnięcie, lecz po, np 10-sekundowej przerwie, niektóre przyciski muszę nacisnąć podwójnie. Możesz nacisnąć-reset, jeśli nie pomoże, przywrócić ustawienia domyślne. Ostatnią rzeczą, jest wgranie softu na nowo.
Przepraszam za błąd, dłuższe przytrzymanie-rec, blokuje i odblokowuje przyciski. Krótkie-włącza i wyłącza nagrywanie.
Przepraszam za błąd, dłuższe przytrzymanie-rec, blokuje i odblokowuje przyciski. Krótkie-włącza i wyłącza nagrywanie.
Od 1 do 2 z 2