Kategoria: Nawigacja GPS »

kable do Pentagram Nomad 5220 - porażka

Utworzony: 2010.04.12 21:18

Kupiłem 5220 niedawno - dołączone kable to jakaś porażka - pisze, bo może zaoszczędzę komuś czas na testowaniu. Sam GPS bardzo fajny.

Kabel do podłączenia do kompa - co chwilę zrywało mi połączenie - testowane na różnych portach USB, po wymianie na kabelek od aparatu cyfrowego - działa bez problemu.

Kabel do zasilania z gniazda zapalniczki - kiepsko siedzi w gnieździe - ale to jeszcze rozumiem - może takie mam gniazdo. Problem jest z transmiterem FM - działa, ale słychać cały czas w tle bardzo drażniący dźwięk o wysokiej częstotliwości - najbardziej, jak całkiem wyciszyłem głos na GPS. Po odłączeniu kabla, dźwięk ustawał. Testowałem w 2 samochodach i efekt ten sam. Wziąłem laptopa do samochodu i "nadawałem" sygnał podpinając GPS do laptopa, drażniącego dźwięku nie było. Udało mi się pożyczyć inny kabel miniUSB <-> zapalniczka i jest OK.

Nie chce mi się ich reklamować, bo na odległość może być ciężko dowieść wady, a ewentualne koszty przekroczą wartość tych kabli:(

Utworzony: 2010.04.22 18:15

Mam takie same objawy:/ Słyszany pisk jest bardzo uciążliwy..
Będę chyba zmuszony zareklamować produkt:/
Chyba że ma ktoś może inne rozwiązanie?

Utworzony: 2010.05.28 12:02 Zmieniony: 2010.05.28 12:04

Witam.
Kilka dni po poprzedniej odpowiedzi napisałem do serwisu pentagrama. I bez problemu w ciągu kilku dni otrzymałem nową łądowarkę. Nowa ładowarka ma 1,5A a nie 2A i prawdopodobnie te 2A były przyczyną tych zakłuceń. Bo teraz wszystko jest OK.
Zatem Wielki Plus dla Pentagrama :)