Kategoria: Nawigacja GPS »
Nomad 5220 i wielkośc karty
Od 1 do 5 z 5
synspilum
Member
Utworzony: 2010.04.17 11:51 Zmieniony: 2010.04.19 10:48
Witam
Wczoraj zamienilem swojego Asusa X800 po padzie ekranu na Nomada 5220. Mam kartę z AutomapąEu o wielkości 2GB ale ze względu na coraz bardziej rozrastającą się AM EU chcę wymienić kartę na jakąś większą. W instrukcji nie znalazłem informacji o maksymalnej wielkości karty jaką Nomad 5220 widzi. Macie jakieś doświadczenia ?
pzdr
synspilum
Wczoraj zamienilem swojego Asusa X800 po padzie ekranu na Nomada 5220. Mam kartę z AutomapąEu o wielkości 2GB ale ze względu na coraz bardziej rozrastającą się AM EU chcę wymienić kartę na jakąś większą. W instrukcji nie znalazłem informacji o maksymalnej wielkości karty jaką Nomad 5220 widzi. Macie jakieś doświadczenia ?
pzdr
synspilum
willow80
Member
Utworzony: 2010.04.20 12:22
4 GB SDHC Kingstone class 6 oraz SanDisc 15 Mb/s chodzi u mnie bez problemu. Problem mialem po wlozeniu starej MMC plus 512MB;) Tej juz nie zobaczyl
Yogi
Member
Utworzony: 2010.04.20 18:06
A tak z ciekawości to ile zajmuje AM EU? Moja AM PL 6.1 zajmuje na karcie 225MB.
synspilum
Member
Utworzony: 2010.04.20 18:52
<blockquote><cite>Wysłany przez: Yogi</cite>A tak z ciekawości to ile zajmuje AM EU? Moja AM PL 6.1 zajmuje na karcie 225MB.</blockquote>
duuuużo albo za duuuużo. instalator coś pisał o 3,7 GB chyba- więc planuję zakup karty 8GB ale nie wiem czy zadziała w Nomadzie. Ja w tej chwili mam przygotowana przez Automapę instalkę na karty 2GB w której brakuje wszystkiego na wschód od polski. W razie zmiany podróży na wschód trzeba poprostu wgrać mapy które są potrzebne w miejsce niepotrzebnych. Niby marne szanse aby cała Europa naraz była mi potrzeba ale z drugiej strony chciałbym mieć wszystko tak jak powinno być naraz ot takie skrzywnienie ;-)
pzdr
synspilum
duuuużo albo za duuuużo. instalator coś pisał o 3,7 GB chyba- więc planuję zakup karty 8GB ale nie wiem czy zadziała w Nomadzie. Ja w tej chwili mam przygotowana przez Automapę instalkę na karty 2GB w której brakuje wszystkiego na wschód od polski. W razie zmiany podróży na wschód trzeba poprostu wgrać mapy które są potrzebne w miejsce niepotrzebnych. Niby marne szanse aby cała Europa naraz była mi potrzeba ale z drugiej strony chciałbym mieć wszystko tak jak powinno być naraz ot takie skrzywnienie ;-)
pzdr
synspilum
balibali
Member
Utworzony: 2010.04.21 10:10
Na karcie zajmuje mniej niż 3,7 ale podczas instalacji musisz mieć te 3,7GB wolnego na dysku systemowym.
Od 1 do 5 z 5