Kategoria: Nawigacja GPS »
P5220 a komunikacja z PC
Od 1 do 9 z 9
Ostry74
Member
Utworzony: 2010.04.17 16:48 Zmieniony: 2010.04.19 10:49
Witam,
przeczytałem chyba całe to forum w temacie nawigacji samochodowych GPS. Mój nowy P5220GT nie chce połączyć się z PC. Ani w trybie MassStorage (jak deklaruje producent w instrukcji), ani przez ActiveSync/Centrum Synchronizacji. Testowałem z różnymi kablami, na dwóch systemach XP i 7. Ten sam komunikat o uszkodzonym urządzeniu. Użyłem programiku USBSettings i nadal nic. Czy mogę mieć uszkodzony egzemplarz?
przeczytałem chyba całe to forum w temacie nawigacji samochodowych GPS. Mój nowy P5220GT nie chce połączyć się z PC. Ani w trybie MassStorage (jak deklaruje producent w instrukcji), ani przez ActiveSync/Centrum Synchronizacji. Testowałem z różnymi kablami, na dwóch systemach XP i 7. Ten sam komunikat o uszkodzonym urządzeniu. Użyłem programiku USBSettings i nadal nic. Czy mogę mieć uszkodzony egzemplarz?
balibali
Member
Utworzony: 2010.04.19 11:41
Może ale nie musi, to że sprawdzałeś to jeszcze nic nie znaczy u mnie w sklepie nie raz się ktoś pojawia z urządzeniami i czasem jest tak że u mnie działa bez problemu i reklamację muszę odrzucić. Nie wiem co ci doradzić sensownego, więc raczej nie będę się wymądrzał.
Ostry74
Member
Utworzony: 2010.04.19 11:57
Zgłosiłem problem do serwisu, podrzucę im urządzenie dzisiaj.
Tymbardziej sytuacja dziwna, że po podłączeniu do komputera w pracy co prawda w trybie mass storage nie połaczył, ale w ActiveSync 4.5 już się połączył! W domu testowałem na dwóch systemach i różnych wersjach AS bez rezultatu. I tak musze reklamować ze względu na wadliwy uchwyt, który nie trzyma się szyby. A bez tego mały pożytek z tego urządzenia. Nie będe go trzymał w zębach :-) Potwierdza się opinia, że to dobry sprzęt, ale dla weteranów IT. Amatorzy raczej nie podołają.
Tymbardziej sytuacja dziwna, że po podłączeniu do komputera w pracy co prawda w trybie mass storage nie połaczył, ale w ActiveSync 4.5 już się połączył! W domu testowałem na dwóch systemach i różnych wersjach AS bez rezultatu. I tak musze reklamować ze względu na wadliwy uchwyt, który nie trzyma się szyby. A bez tego mały pożytek z tego urządzenia. Nie będe go trzymał w zębach :-) Potwierdza się opinia, że to dobry sprzęt, ale dla weteranów IT. Amatorzy raczej nie podołają.
balibali
Member
Utworzony: 2010.04.19 12:03
Komunikację po mass storage można chyba zablokować w systemie, no wiesz żeby danych nie wynosić :D
Ostry74
Member
Utworzony: 2010.04.19 12:06
I w tym obszarze moje IT ma duże doświadczenie.:) Niemniej mam odpowiedni poziom upranień, żeby to zadziałało. Używam na codzień pamięci masowych.
balibali
Member
Utworzony: 2010.04.19 12:13
Hehe czyli możesz wynieść dane :D W takim razie pewnie urządzenie, jak i tak wysyłasz to nich to sprawdzą.
Ostry74
Member
Utworzony: 2010.04.19 12:26
To nie jest tematem tego wątku ani forum :-)
Jak jednak wytłumaczyć problemy z komunikacją na domowym PC?
Jak jednak wytłumaczyć problemy z komunikacją na domowym PC?
Andrzej_19
Member
Utworzony: 2010.04.20 11:47
Podłącz kabel do portów USB na płycie głównej jeśli dalej nie będzie wykrywał urządzenia, spróbuj na innym kablu USB (tylko taki lepszej jakości, ekranowy itp. np kable HP,Noki)
Ostry74
Member
Utworzony: 2010.04.20 22:44
Próbowałem kilka kabli w domu, ale fakt, że były dość długie. W pracy podpiąłem krótkim kabelkiem od BlackBerry i wtedy połączył. Co prawda tylko w trybie ActiveSync, ale już coś.
Niemniej oddałem wczoraj do serwisu. Zobaczymy jak w tym elemencie wypadnie firma Pentagram.
Niemniej oddałem wczoraj do serwisu. Zobaczymy jak w tym elemencie wypadnie firma Pentagram.
Od 1 do 9 z 9