Kategoria: Akcesoria graficzne »

Tablet Pentagram O'pen XXL

Utworzony: 2010.04.18 22:26

Witam! Mam problem z tym urządzeniem. Otóż, podczas logowania do systemu (przy zainstalowanych poprawnie sterownikach) tablet działa normalnie, zaś po wejściu do systemu piórko wogóle nie reaguje, nie porusza się. Kiedy odinstalowałam sterowniki, piórko zaczęło reagować, lecz niepoprawnie (jak to bywa przy niezainstalowanych sterownikach). Czego może to być wina, systemu czy tabletu? Próbowałam już odinstalowywać i ponownie instalować sterowniki, jednak nic to nie dało. Używam laptopa, lecz próbowałam uruchomić tablet na komputerze stacjonarnym i sytuacja wyglądała tak samo. Wcześniej tablet działał normalnie. Nie upuściłam piórka, ani nic. Tak poprostu włączyłam go pewnwgo dnia a on już nie działał. Pomocy! ;(

Utworzony: 2010.04.19 10:43

powinna ci się pojawić ikona od tabletu - jest?

Utworzony: 2010.04.22 19:30

Ano jest i dlatego mam problem. Wygląda tak, jakby tablet był w porządku - a nie jest ;/

Utworzony: 2010.04.23 14:06

A znika ta ikona jak odłączysz? jeśli tak to mniejsze zło bo by to wskazywało na piórko. Baterie zmieniane, tylko nie akumulatory? Zobacz czy masz jakies pole testowe w sterowniku - tej ikonie i czy w niej reaguje tablet, sprawdź też w Menadżerze Urządzeń czy nie pojawia się jakiś wykrzyknik.

Utworzony: 2010.05.22 12:05

Przepraszam, że tak długo nie odpisywałam, ale nie miałam dostępu do internetu. A co do pytania to dioda na tablecie się świeci, a na pasku wyświetla się ikonka od sterowników, czyli wygląda jakby było wszystko OK. Baterie zmieniałam na akumulatory, a potem na nowe alkaliczne i też nic.

Utworzony: 2010.05.24 15:32

Utworzony: 2010.05.24 16:55

Ten sterownik jest na Windows 7 a ja mam XP, mimo to spróbowałam i piórko działało po ich instalacji, jednak niepoprawnie - "zaczepia" i zaznacza wszystko. Gdy odinstaluje wogóle nie działa. Nie wiem już czy to wina piórka, czy jak, jeżeli jednak się okaże, że piórko jest wadliwe, to gdzie moge kupić nowe? Słyszałam, że jest jakiś problem z ich sprowadzaniem, potrzebna gwarancja czy coś... czy to prawda? Bo ja niestety ją zgubiłam xD

Utworzony: 2010.05.24 17:03

Działą też pod XP tylko weź wersję pasującą pod twój system 32 lub 64 bit.

Wysłany przez: Italuver"zaczepia" i zaznacza wszystko.

Czy to się dzieje jak przesuwasz piórko w taki sposób że nie dotykasz powierzchni - jak wtedy zaznacza sam ikony i je przesuwa to nie fajnie i piórko lub matryca zwalona.

Co do gwarancji to nie wiem musiałbyś pytać tam gdzie kupujesz piórko.

Utworzony: 2010.05.24 17:57

Tak się właśnie dzieje. A co do sterowników to próbowałam. Nic już się nie da zrobić?

Utworzony: 2010.05.24 22:45

To chyba piórko indukuje za wysoki sygnał i przez to reaguje wysoko. Najlepiej jakbyś miał skąd pożyczyć piórko, niby koszt niewysoki bo nowe stoi coś koło 30 zł ale najlepiej się upewnić czy to nie matryca.