Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »

problem z ICER VANQUISH 2GB

Utworzony: 2010.04.18 22:50

Witam
Odtwarzacz, o którym mowa w temacie posiadam od pewnego już czasu. Do tej pory spisywał się nieźle. Niestety ostatnio dopadła go awaria.
Podłączyłem odtwarzacz do komputera, jak zwykle, wymieniłem kilka folderów z muzyką, wcisnąłem 'bezpieczne usuwanie sprzętu' i poczekałem aż zaktualizuje się biblioteka. Po odpaleniu urządzenia pojawiło się menu, ale gdy próbowałem poruszyć kursorem w górę lub w dół ekran pokrywała sieć nieskoordynowanych liter i znaków interpunkcyjnych. Następnie sprzęt padł kompletnie. Próby uruchomienia nie dawały rezultatu, a po podłączeniu do komputera na ekranie zastygał napis LOADING. Sprawdzałem na kilku komputerach, żaden nie widział urządzenia i za każdym razem kończyło się na planszy ładowania softu. Ostatnio znów spróbowałem podłączyć Icera do kompa, i ku memu zaskoczeniu wszystko uruchomiło się prawidłowo. Moglem przejrzeć pamięć, do woli powymieniać mp3 na niej zawarte i niby wszystko było ok. Do czasu. W momencie gdy odłączyłem odtwarzacz od komputera i spróbowałem go uruchomić powtórzyła się sytuacja z nieskoordynowanymi literami. Komputer widzi urządzenie, ono samo również uruchamia się, lecz po wciśnięciu któregokolwiek przycisku na pierwszym ekranie menu wszystko zdycha.
Dlatego też zwracam się z zapytaniem, czy ktoś ma jakiś pomysł co tu może się dziać?