Kategoria: Nawigacja GPS »

Jak uruchomić zapisaną trasę?

Utworzony: 2010.04.20 19:20

Witam!!!

Oto moje pytanie jak na nomadzie 5210 urochomić do nawigacji, trasę jeśli wcześniej ją wytyczyliśmy i
zapisaliśmy? . Będąc trochę chory miałem czas na "zabawy", więc utworzyłem kilka tras i je zapisałem.
Teraz jak odpalam taką trasę to nie wiem jak włączyć "tryb nawigacji", żeby norlnie nawigowało mi trasę.
Jedynę co mogę to dać demo i wszytko jest cacy tylko ja wtedy stoję. Szukałem w instrukcji i albo ja jestem
cienki, albo instrukcja Proszę was tak łopatologicznie, wczytuje trasę odpowiadam, czy np ma być "piesza", zostaje ona przeliczona i wyświetlona na całej swojej długośći, jak spowodować, żeby zaczęła nawigować!
Z góry dzięki!

Utworzony: 2010.04.21 09:04

Jeśli piszesz że masz kilka tras to znaczy że je poprawnie zapisałeś. Aby użyć takiej zapisanej trasy należy ją wczytać czyli menu / trasy / modyfikuj / wczytaj (piszę to z pamięci więc mogą być jakieś przekłamania - proszę mnie wtedy poprawić).
Jak trasa zostanie wczytana - pojawi się niebieska linia od punktu A do B. Można wtedy uruchomić demo czyli menu / trasy / demo. Demo powinno symulować nawigację z pkt A do B. Jeśli natomiast chcesz nawigację "na żywo" czyli w samochodzie to również wczytujesz trasę i na tym koniec. Czekasz aż złapiesz pozycję z satelit i jedziesz. Powinno działać. Czasem trzeba przełączyć tryb z mapy na nawigację - z zielonego przycisku u dołu po prawej na jeden z czarnych które się pojawiają w to miejsce.
Poza tym jeszcze jedna uwaga - jeśli trasa jest z A do B a Ty stoisz i punkcie C to po złapaniu fixa mapa automatycznie przeskoczy do punktu C. Chodzi o to że mając trasę z A do B uruchamiasz ją i czekasz na fixa stojąc w punkcie A.
Nie wiem czy dostatecznie jasno to przedstawiłem :-)

Utworzony: 2010.04.21 19:37

Witaj!

Dzięki za podpowiedź, oto mi właśnie chodziło (zelony punkt na rogu dolnej belki)
Wielkie dzięki Bajbus.