Kategoria: Akcesoria graficzne »
QuadPen
Od 1 do 4 z 4
srebrny
Member
Utworzony: 2010.05.08 16:51
QuadPen
Rozumiem, że produkt ten nie jest już wspierany z powodu "przeterminowania", ale
ja nie rozumiem dlaczego firma Pentagram uparcie olewa swoich starych uzytkownikow.
Prosze państwa, z tego co widzialem wiele osób ma taki problem, że sterowniki do QuadPena
nie działają w systemach nowszych niż XP. Czy nie można by było poprawić starego sterownika?
Przecież nie jest to chyba wielkie poświęcenie/trudność dla profesjonalnych programistów. Brak nowych driverów wynika zatem wyłącznie z braku odrobiny dobrej woli twórców w/w tableta (a może chęci zmuszenia użytkowników do kupienia nowszych produktów?).
Rozumiem, że produkt ten nie jest już wspierany z powodu "przeterminowania", ale
ja nie rozumiem dlaczego firma Pentagram uparcie olewa swoich starych uzytkownikow.
Prosze państwa, z tego co widzialem wiele osób ma taki problem, że sterowniki do QuadPena
nie działają w systemach nowszych niż XP. Czy nie można by było poprawić starego sterownika?
Przecież nie jest to chyba wielkie poświęcenie/trudność dla profesjonalnych programistów. Brak nowych driverów wynika zatem wyłącznie z braku odrobiny dobrej woli twórców w/w tableta (a może chęci zmuszenia użytkowników do kupienia nowszych produktów?).
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2010.05.10 14:41
Nowy sterownik wymaga też zmian hardwareowych w urządzeniu, co nie jest możliwe do wykonania.
safilo
Member
Utworzony: 2010.12.30 18:27
Niestety to chyba nie jest do końca prawda. Po sieci krąży prosty programik pokazujący, że jednak da się stosować ten tablet w Viście. Program przechwytuje sygnał z USB.. i działa prawidłowo. Dlatego też sądzę, że to raczej niechęć producenta do tworzenia nowych sterowników.. Rozumie, tablet jest tani ale każdy klient jest chyba cenny, prawda? Tym bardziej, że teraz mam zamiar zmienić tablet i się zastanawiać czy Pentagram będzie dobrym rozwiązaniem chociażby ze względu właśnie na możliwe późniejsze problemy ze sterownikami..
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2010.12.31 12:33
Wszystko da się oczywiście napisać, przerobić i zmodyfikować, chodzi tylko o koszty produkcji od podstaw bez modyfikacji, praw własności itp. Nie do mnie należy ocena tego typu decyzji oraz nie ja je podejmuję odnośnie już dawno zakończonych linii produktowych. Takie informacje otrzymałem.
Od 1 do 4 z 4