Kategoria: Nawigacja GPS »

Uszkodzony panel dotykowy

Utworzony: 2010.05.08 18:51

Witam.
Przedstawiam pokrótce moją historyjkę (maila którego wysłałem do serwisu - niestety bez odpowiedzi)

<code>Około trzech tygodni temu zakupiłem urządzenie firmy PENTAGRAM do nawigacji GPS model Nomad GT P5220 który będąc na gwarancji wskutek normalnego użytkowania uległ uszkodzeniu, tzn. panel dotykowy pękł w prawym dolnym rogu, który to jest praktycznie nie używany. Uszkodzenie to uniemożliwia dalsze korzystanie z urządzenia. Nie dociekam czy ów panel miał ukrytą wadę fizyczną czy nie, a dodam że nie jest to moja pierwsza nawigacja i nigdy jeszcze takie zdarzenie nie miało miejsca w moim przypadku. Na forach internetowych można się spotkać z opiniami o częstym uszkodzeniu panelu dotykowego w urządzeniach różnej marki, jednakże wspomniane wcześniej uszkodzenie znajduje się zazwyczaj w środkowej części panela.
W związku z tym iż nie sposób udowodnić że panel miał jakąś wadę fizyczną a i zdemontowanie przeze mnie panelu rozwiązuje warunki gwarancji, chciałbym się dowiedzieć czy istnieje możliwość naprawy urządzenia w serwisie jako usługę po gwarancyjną lub w inny sposób (np. uznający możliwość uszkodzenia (miało być wadę fizyczną sic!) fizycznego panelu) oraz jaki byłby ewentualny koszt takiej usługi? "</code>

Czy może zatem ktoś mi powiedzieć, bo na allegro nie znalazłem, właściwie nigdzie nie znalazłem panelu dotykowego do tego urządzenia czy istnieje jakiś inny model który by pasował?

Utworzony: 2010.05.08 19:21

Wydaje mi się że to pytanie trzeba skierować bezpośrednio do serwisu. Tam będą mogli podać cenę takiej usługi o ile panel występuje jako oddzielna część zamienna.
Jeśli serwis takiej usługi się nie podejmie to trzeba będzie szukać jakiś warsztatów/firm które naprawiają GPS. Ekran 4.3" jest dosyć popularny więc może coś da się dopasować nawet z innej nawigacji

Utworzony: 2010.05.10 14:37

Ekran najlepiej jak będzie identyczny, jak wsadzisz inny to może nie działać. Na taśmach od LCD masz zazwyczaj oznaczenia.