Kategoria: Nawigacja GPS »
Problem z nawigacją pentagram nomad gt (niezapisujące się ustawienia)
Od 1 do 5 z 5
arekaras
Member
Utworzony: 2010.05.16 16:24
Witam
Mam mały problem
Mianowicie od początku gdy użytkuje nawigację nomad gt po włączeniu i po ustawieniu sobie odpowiednich ustawień pod swoją osobę i następnie po wyłączeniu na off a także po zakończeniu czyli wyłączeniu programu automapa ustawienia KASUJĄ SIĘ i trzeba ustawiać na nowo czy ktoś potrafi pomóc bede bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam.
Mam mały problem
Mianowicie od początku gdy użytkuje nawigację nomad gt po włączeniu i po ustawieniu sobie odpowiednich ustawień pod swoją osobę i następnie po wyłączeniu na off a także po zakończeniu czyli wyłączeniu programu automapa ustawienia KASUJĄ SIĘ i trzeba ustawiać na nowo czy ktoś potrafi pomóc bede bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam.
polo_flot
Member
Utworzony: 2010.05.17 09:32
Jeśli off kasuje to tryb uśpienia nie będzie gubił ustawień. Niektóre nawigacje mają taki układ ochrona przed zmianami. Musiałbyś ja odblokować, ale nie mam pojęcia jak.
arekaras
Member
Utworzony: 2010.05.18 23:06
Zgadzam się z Tobą, że stan uspienia bedzie trzymał ustawienia ale jak sie rozładuje bateria na trybie uśpienia to także te ustawienia znukną ponieważ nawigacja sie wyczerpie (wyłączy). Jeśli ktos ma jakis pomysł bede wdzeczny jak nie to ją sprzedam i bedzie git.
Tempak
Member
Utworzony: 2010.05.19 09:02
O jakich konkretnie ustawieniach myślisz? Programu do nawigacji, czy samej nawigacji. Napisz co konkretnie tracisz i musisz ustawiać od nowa.
polo_flot
Member
Utworzony: 2010.05.19 09:32
Bateria nigdy nie jest rozładowywana do końca zazwyczaj spada do jakiegoś procenta i urządzenia się wyłączają inaczej nie można byłoby jej podnieść zwykłą ładowarką. Chyba takie coś jak kondensator w radiach samochodowych - te bez szelek jak odłączysz od instalacji tracą ustawienia a te które były dostarczane z możliwością wyciągania mają układ podtrzymujący. Nic nie jest wieczne więc jak liczysz, że po roku czasu będzie pamiętać to możesz się zawieść, zresztą przy przechowywaniu zawsze zaleca się naładować akumulator na jakieś 70%.
Od 1 do 5 z 5